Bo w ... są kasztany

edytowano November 2016 w Kulinaria
image
jadalne, po 14,90 zł za kg. Jeden kasztan waży ok. 1 dkg.
"Zuzanna lubi je tylko jesienią", a najlepsze są pieczone. Pyszne.
Chciałam podzielić się przynajmniej informacją

:)
Otagowano:

Komentarz

  • Najlepsze kasztany są na palcu Pigal.

    No i we włoskim klubie w Fairy Meadow :)
  • Ja jadam zebrane u rodziców w ogrodzie. Też mogą być.
  • ale tak praktycznie, jak w warunkach domowych je przygotować ?
  • edytowano November 2016
    7dmy napisal(a):
    ale tak praktycznie, jak w warunkach domowych je przygotować ?
    Trzeba je umyć, naciąć nożem łupinę i piec w piekarniku ok. 25 minut w temp. 200 stopni. Łupina rozchyli się nieco i widać, że są już rumiane i upieczone.
    Można nasycić się 10 sztukami, ale wciągają jak czipsy. Są za to smaczniejsze i zdrowsze :)

    image
  • spróbuje :)
  • Nie mogą się nie udać :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.