Skip to content

Nachodźcy z różnych stron świata

1171820222329

Komentarz

• Mówicie: Islam jest w kryzysie. A ja odpowiadam: Nie, to wy jesteście w kryzysie.

A islam swoją drogą też jest w kryzysie od kiedy to żółta wyprawa krzyżowa z Hulagu Chanem na czele rozwaliła kalifat. Co gorsza Hulagu wkrótce zeszedł a jego następcy przyjęli fałszywą wiarę fałszywego proroka Mahometa. A to już było nie to.

• edytowano July 2023

Na Twitterzu Gryzoń bije brawa Tancerzu temu, który twierdzi że jesteśmy Francą z lat 70. Kontruje go Lupus, ale Gryzoń wie lepiej bo przecież jest z Francy.

• Gryzoń jest paskudnym manipulatorem.

• Prawda? Jakoś w tym roku mnie olśniło dzięki wyborowi twitów jakiego dokonywali koledzy na pismejkerze, prawie każdy to półprawda.

• edytowano July 2023

Gryzoń na Rebelyi bardzo ostro "zychowiczował" zanim to stało się modne.

To był taki Vigilate w białych rękawiczkach.

• edytowano July 2023

@MarianoX powiedział(a):
    Gryzoń na Rebelyi bardzo ostro "zychowiczował" zanim to stało się modne.

To był taki Vigilate w białych rękawiczkach.

Nie pamiętam tego, pamiętam że był wielgim fanem Degrella. Za to Vigilate odleciał już dawno, niemiecka onuca. Useinow to tatar krymski zresztą, na każdym kroku to podkreśla, a dla niego to "Ukrainiec" i to jeszcze napisane jak obelga.

• Zychowiczowanie to jest głupi i paskudny ale ciągle legalny pogląd. Gryzoń robił coś gorszego - nigdy przenigdy nie zdarzyło mu się wypowiedzieć wprost, co takiego on sam uważa, zawsze to było podprowadzanie publiki przez odpowiednie dobieranie przykładów a co najgorsze - przez atakowanie tych, którzy mu się sprzeciwiali. Do dziś tak robi - przecież nie znajdziecie u niego stwierdzenia wprost, że muzułmanie to bandyci. Niemniej 100% wpisów to przykłady łamania prawa przez muzułmanów. Der Stürmer w sumie wyglądał dość podobnie, jeśli tylko Arabów zastąpić Polakami.

• Ten Zdobylak to Vigi? Bo styl znajomy.

• @peterman powiedział(a):
    Ten Zdobylak to Vigi? Bo styl znajomy.

Na ile wiem to tak.

• edytowano July 2023

Nie spodziewałem się po Gryzoniu, bo rzadko czytam twittera i nigdy nie analizowałem. Ot jak jakiś njus z Francji.

Ale to mnie zadziwiło (z dyskusji pod zalinkowanym tweetem).

zeter1 @stary_nick
    Wypowiedź demagogiczna i płytka. Przyrównywanie sytuacji i polityki dzisiejszej Polski do sytuacji i polityki Francji z l. 70 jest nietrafne we wszystkich elementach.

@delestoile
    Jeśli nie trafne, to tylko dlatego że polska polityka imigracyjna jest gorsza i jej skutki też będą gorsze

?
    Naprawdę tak źle PiS zarządza legalną imigracją zarobkową islamistów? Już słyszałem przekaz dnia PO, że PiS ściele "punkty zapalane" w "gettach" (m.in. pracownicy Orlenu).

• Nigdy Rzplita nie miała problemów z osiedlonymi mniejszościami a było tego sporo: Ormianie, Holendrzy, Włosi, Niemcy, Żydzi, Grecy, Czesi, Węgrzy... Nawet Tatarzy byli spoko. Dopiero w XX wieku pojawiły się problemy. A może problemem nie są imigranci tylko sposób budowania relacji z nimi?

• edytowano July 2023

O, znalazłem, do czego piją POwcy i Bosakowcy.

polsatnjus wczoraj

Rozporządzenie migracyjne. Jarosław Kaczyński: Inicjatywa była zdecydowanym błędem

PAP/Marian Zubrzycki
    Prezes PiS Jarosław Kaczyński

-Urzędnicza inicjatywa, która była zdecydowanym błędem, została rozpoznana i zatrzymana. Tak działa skuteczny rząd - ocenił wycofanie PiS z rozporządzenia w sprawie pracowników zagranicznych Jarosław Kaczyński. ...
    -Prawo i Sprawiedliwość konsekwentnie sprzeciwia się nielegalnej migracji do Polski, próbom forsowania niemieckiej agendy, by tych przybyszów, których nie chcą u siebie państwa Zachodu, wypchnąć do Polski - powiedział.
    J. Kaczyński: PiS potrafi reagować na błędne inicjatywy

Odnosząc się do szefa PO, Jarosław Kaczyński powiedział, że "Donald Tusk udaje Konfederatę, ale jest przy tym kompletnie niewiarygodny".

W trakcie rozmowy padło także pytanie o to, dlaczego **rząd wycofał się z rozporządzenia **usprawniającego sprowadzanie do Polski pracowników zagranicznych.
    -W administracji pojawiają się różne pomysły. Sprawny rząd, jakim jest gabinet Prawa i Sprawiedliwości, potrafi reagować na takie błędne inicjatywy. Tak było w przypadku tego rozporządzenia. Urzędnicza inicjatywa, która była zdecydowanym błędem, została rozpoznana i zatrzymana. Tak działa skuteczny rząd - odpowiedział. 
    PiS wycofuje się z rozporządzenia migracyjnego  

We wtorek rzecznik rządu Piotr Müller w Polsat News przekazał, że rozporządzenie migracyjne nie będzie procedowane.  

-To jest rozporządzenie o charakterze technicznym, na podstawie którego PO próbowała napompować balonik dotyczący kwestii migracyjnych. Ono raczej** nie będzie procedowan**e z prostego powodu - wokół niego stworzono nieprawdziwe historie, które serwuje ta partia - mówił Müller. 
    Zgodnie z dokumentem, z którego wycofało się PiS, możliwe byłoby sprowadzanie do Polski migrantów w celach zarobkowych.

• @romeck powiedział(a):
    Nie spodziewałem się po Gryzoniu, bo rzadko czytam twittera i nigdy nie analizowałem. Ot jak jakiś njus z Francji.

Ale to mnie zadziwiło (z dyskusji pod zalinkowanym tweetem).

zeter1 @stary_nick
    Wypowiedź demagogiczna i płytka. Przyrównywanie sytuacji i polityki dzisiejszej Polski do sytuacji i polityki Francji z l. 70 jest nietrafne we wszystkich elementach.

@delestoile
    Jeśli nie trafne, to tylko dlatego że **polska polityka imigracyjna jest gorsza **i jej skutki też będą gorsze

?
    Naprawdę tak źle PiS zarządza legalną imigracją zarobkową islamistów? Już słyszałem przekaz dnia PO, że PiS ściele "punkty zapalane" w "gettach" (m.in. pracownicy Orlenu).

Konfederacja to są głąby, demagodzy i manipulatorzy.

"O co poszło?
    O nowy klip Donalda Tuska, który powiedział w jednej jego części, że Polska wydała więcej praw pobytu niż Francja i Niemcy razem wzięte. Jego poprzednia część opierała się na przedstawianiu zezwoleń dla pracodawców na zatrudnienie pracownika z kraju muzułmańskiego. To są jednak dwie różne dane.

Sprawdzając to w Eurostacie, ostatnie dane z 2021, Polska wydała pozwoleń na pobyt (czasowy, stały, wiza do 1 roku) rzeczywiście, nawet dwa razy więcej niż Francja i Niemcy... jednak 90% tych pozwoleń dotyczyło Ukrainy i Białorusi, to nie wiem czy to chciał skrytykować lider opozycji, czy nie było to do końca przemyślane.

Sprawdziłem więc ile z tych krajów muzułmańskich. Łącznie 33 tysięcy, mniej niż Francja wydała pozwoleń na pobyt z trzech takich krajów. By jeszcze zobaczyć jaką politykę prowadzi PiS w tym zakresie, skoro coś tam obiecuje i straszy sytuacją jak w Europie, to okazuje się, że liczba osób posiadających legalne prawo pobytu w roku 2021 w stosunku do 2016 jest prawie dwa razy wyższa."

• Hmmm... Myślałem, że ten Vigo był niemiecką onuco a okazuje się, że i ruską

• @dyzio powiedział(a):
    Hmmm... Myślałem, że ten Vigo był niemiecką onuco a okazuje się, że i ruską

Myślę, że rusizm jest pochodną teutońskiego zwyrodnienia naszego b. kolegi.

• Kluczem germanscy Waregowie

• Byli najprawdopodobniej w większości Słowianami.

Ten Zdobylak to Vigi? Bo styl znajomy.

Styl to człowiek.

• Kożuszek i Łysiak Średni o najnowszym francuskim jublu.

• A tymczasem rząd Neanderlandów się rozleciał proptem nachodźców.

Holenderski rząd upadł z powodu braku porozumienia między partiami koalicyjnymi w sprawie polityki azylowej, powiedział premier Mark Rutte.

https://www.bbc.com/news/world-europe-66139789

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    A tymczasem rząd Neanderlandów się rozleciał proptem nachodźców.

Holenderski rząd upadł z powodu braku porozumienia między partiami koalicyjnymi w sprawie polityki azylowej, powiedział premier Mark Rutte.

Znawce mówio, że oberwuj Rutte specjalnie wywalił krypę by móc z wody krytykować szamotaninę nowego rządu... po czym znowu objąć kerownictwo łajby w rychłym następnym rozdaniu.

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    A tymczasem rząd Neanderlandów się rozleciał proptem nachodźców.

Znawce mówio, że oberwuj Rutte specjalnie wywalił krypę by móc z wody krytykować szamotaninę nowego rządu... po czym znowu objąć kerownictwo łajby w rychłym następnym rozdaniu.

Redbad Klijnstra to rozkminia

• 4 razy pod rząd wygrał wybory i rządzi raptem 10 lat?

• @Przemko powiedział(a):
    4 razy pod rząd wygrał wybory i rządzi raptem 10 lat?

Izraelskie standardy.

• Piękny dialog międzykulturowy.

• A to na pewno Polak? Bo wydaje mi się że słyszę "nie panimaju". Z jakiego kraju to nagranie?

• edytowano July 2023

Krowa jest po Polsku, Ruscy mają swoją na B.

Taki mi się przypomniał przeczytany komentarz z czasów pierwszych nachodźców i sylwestra w Kolonii.
    Piszę dziewczyna chyba z Norwegii - wraca po ciemku do domu, widzi przed sobą grupę mężczyzn, serce podchodzi jej do gardła, nagle dolatuje ją "krowa", uff jestem bezpieczna.

• edytowano July 2023

@pantelej powiedział(a):
    Krowa jest po Polsku, Ruscy mają swoją na B.

Jak widać, niejeden naród wzywa krowę.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.