Skip to content

Donald Trump ranny.

1141517192023

Komentarz

• Nie przesadzajcie z tą Rosją, bo polityką zagraniczną nie będzie rządzić ani Donald Trump ani JD Vance tylko Derin Devlet. Wojna Rosji z Ukrainą to proxy wojny Chin z USA i albo Trump to szybko zrozumie albo zostanie odsunięty od decyzji w tym zakresie.

• @Mania powiedział(a):
    “Nowy przywódca Polski [Tusk] aresztuje przeciwników politycznych i zawdzięcza bezpieczeństwo swojego kraju hojności mojego kraju [USA].

Mógłby rozważyć okazanie trochę szacunku lub przynajmniej stonowanie własnych autorytarnych impulsów.”:

@JDVance

Co za bezczelne wtrącanie się w wewnętrzne sprawy ;-)

• edytowano 6 November

@Mania powiedział(a):
    “Nowy przywódca Polski [Tusk] aresztuje przeciwników politycznych i zawdzięcza bezpieczeństwo swojego kraju hojności mojego kraju [USA].

Mógłby rozważyć okazanie trochę szacunku lub przynajmniej stonowanie własnych autorytarnych impulsów.”:

@JDVance

Co to jest, nie widać takiego twita u Vance'a?

• Cześć Charlie. Oto dlaczego Polska jest dla mnie, jako senatora, tak ważną kwestią międzynarodową.

Do niedawna Polska miała konserwatywny rząd. Stosując dużą presję dyplomatyczną i ekonomiczną, administracja Bidena (i wiele krajów europejskich) atakowała ten rząd jako antydemokratyczny. Ten rząd został niedawno zastąpiony przez globalistyczny liberalny rząd, który teraz aresztuje swoich przeciwników politycznych i zamyka debatę publiczną. (Brzmi znajomo?) W imię ochrony demokracji wykorzystują twoje podatki, aby atakować rząd, który był naszym wielkim sojusznikiem.

Stany Zjednoczone wykorzystują swoją presję dyplomatyczną, aby atakować konserwatywne wartości i rządy, co jest haniebne. Ponownie, wykorzystują twoje podatki, aby to zrobić. I są tworzonymi globalistycznymi rządami, które będą bardziej współpracować z niektórymi najgorszymi zachowaniami administracji Bidena.

Uważam, że ważne jest, abyśmy nie używali wpływu Stanów Zjednoczonych do niszczenia rządów, które są zgodne z wartościami większości mieszkańców Ohio. Oczywiście szanuję twoje poglądy i doceniam, że się z nami skontaktowałeś.

Z poważaniem,
    JD

• @Brzost powiedział(a):

@Mania powiedział(a):

@JDVance

Co za bezczelne wtrącanie się w wewnętrzne sprawy ;-)

No tak, teraz jest duża szansa, że role się odwrócą w tym bugodrzanskim spektaklu. Teraz to przy tego typu narracji podbijanej jeszcze pohukiwaniem PiS, to obóz anty-PiS będzie oskarżał największą partię opozycyjna, że jest "partią zewnętrzną"

• @los powiedział(a):
    Nie przesadzajcie z tą Rosją, bo polityką zagraniczną nie będzie rządzić ani Donald Trump ani JD Vance tylko Derin Devlet. Wojna Rosji z Ukrainą to proxy wojny Chin z USA i albo Trump to szybko zrozumie albo zostanie odsunięty od decyzji w tym zakresie.

I kto w tej wojnie wygrywa?

• Silniejszy

• @los powiedział(a):
    Też uważam, że zawziętość przeciw nienarodzonym dzieciom ma wyłącznie religijny charakter. Dwieście lat temu można się było zasłaniać humanitaryzmem - że lepiej zabić dziecko w łonie matki niż kazać mu umrzeć z głodu w wieku lat dwu. To oczywiście nie jest mój pogląd ale tak argumentowali XIX-wieczni socjaliści, fałszywy i ohydny wniosek wysnuwając z prawdziwych przesłanek - bo wtedy istotnie śmiertelność dzieci z niedożywienia i chorób była społecznym problemem, zwłaszcza w miastach. Dziś ta przesłanka nie zachodzi, zabójstwo jest zabójstwo.

Parcie na aborcję jest tym bardziej ciekawe1, że przecie wesołego niemowlaka każdy chętnie kupi.

• Kożuszek się obawiał o tego komika, jakiś niewybredny żart. Tak sobie wtedy pomyślałem, że trzeba by być niezłym idiotą, żeby nie zagłosiować na kandydata uważanego za lepszego tylko dlatego, że na jakiś wiec on kogoś zaprosił a ten ktoś rzucił jakiś dowcip (tak, wiem, że idiotów nie brakuje).

Poza tym mogły być dwa powody:
    1. Wielu z nich to wierzący. Co to ma być dkn żeby nie można było powiedzieć merry Christmass.
    2. Też mają żony, córki. Nie chcą by były gwałcone i napadane. Oni, jak wcześniej Kubańczycy, już są Amerykanami. Nawój im konkurencja w postaci Haitańczyków, nawet tych, co nie jedzą psów i kotów.

Co szczególnie zadziwiło analityków, to fakt, że latynoscy wyborcy, a w szczególności mężczyźni w większości poparli Trumpa. Eksperci wskazują, że od 2016 roku poparcie dla republikanów w tej grupie systematycznie zwiększa się.

• @Kuba_ powiedział(a):
    Tak, to kwestia decydująca, mimo że Trump jest, ekhm, "koneserem kobiet",

Tak, nie można powiedzieć, że posiada moralność św. Maksymiliana Marii Kolbego. Co to, to nie.

-- Zobacz, wziął 10M łapówki za to i za tamto.
    -- Ale ten też kupił z państwowej karty dorsza. To złodziej i to złodziej.

• Jestem zadowolona z tego wyniku. Nie wiem, co to znaczy dla Polski, mam nadzieję, że choć trochę, ale najważniejsze, że nie będę już musiała oglądać tej rozchichotanej paszczy. To było dla mnie za dużo.

• Tak właśnie było, Trump zakupił dorsza.

• @trep powiedział(a):
    2. Też mają żony, córki. Nie chcą by były gwałcone i napadane. Oni, jak wcześniej Kubańczycy, już są Amerykanami. Nawój im konkurencja w postaci Haitańczyków, nawet tych, co nie jedzą psów i kotów.

Nie już są, tylko są po prostu. Wszyscy mają obywatelstwo USA, bo Puerto Rico to część USA. Tyle tylko, że nie bierze udziału w wyborach, bo nie jest stanem i nie ma elektorów.

• @Eden powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Powtórzę po raz kolejny: to nie Polska. Amerykanie nie są zastrachanymi szmatami. Pewnych rzeczy z nimi się nie uda, nie dlatego, że są święci, wręcz odwrotnie: dlatego, że potrafią przypierdolić.

Wygląda na to, że Hamburgery czegoś się nauczyły po wielkim wale wyborczym cztery lata temu (jestem pawian, że Trumpowi ukradziono wówczas zwycięstwo). Oczywiście chwała im za to, bo bugodrzanska ludożerka nie uczy się niczego. A nawet jak nauczy (wybory w 2015 i Ruch Kontroli Wyborów), to albo szybko zapomni pewne lekcje, albo spieprzy odniesione zwycięstwo. A powracając do Hamburgerów i ich umiejętności przypierdolenia, szkoda że po tamtych ukradzionych wyborach skończyła się ona na tragifarsie ze szturmem i człeniem-bizonem w Kapitolu (patrz: tragikomiczny tzw. zamach Januszajtisa na początku 1919r., u zarania IIRP). Ps. Nie, nie mam dobrego zdania o kondycji i determinacji ludożerki w świecie zachodnim. Podoba mi się tylko i bardzo sobie cenię determinację, konsekwencję i długie trwanie ludożerki gulaszowej od Orbana

Nie byłbym tego taki pewien. Przypominam ostatnich kilku prezydentów USA z ostatnich 25 lat. Przez Bidenem mieliśmy Trumpa a przed nim Demokrate Obame. Przed nim z kolei Republikanin Bush a znowu przed nim Demokrata Clinton. Tam najczęściej co 4 lata mamy inną opcję polityczną i wcale nie jest takie mało realne, że za 4 lata ponownie będzie jakiś Demokrata, ale ktoś inny niż Biden czy też Harris. . Prawda jest taka, że nam się może wydawać , że USA wybrało teraz Trumpa z tak ogromnym poparciem bo jest to dość konserwatywne społeczeństwo. Tymczasem prawda jest taka, że tam lewicowe ideologię, feminizm itp mają się też dość dobrze,ale po prostu Amerykanom przy Bidenie pogorszyła się znacznie jakość życia a Trump skupiał się na tych wyborach głównie na poprawie warunków życia przeciętnego Amrykanina. Widziałem mnóstwo wywiadów z Amerykanami chcącymi głosować na Trumpa i większą część z nich obchodziły tylko i wyłącznie kwestie finansowe. Generalnie w polityce nie ma nic pewnego i nie można niczego zakładać jeśli chodzi o kolejne wybory ludzi za następne kilka lat.

• Wszystko wskazuje na to że o zwycięstwie zadecydowali Latynosi. Good job Amigo!

• edytowano 6 November

Liczni Latynosi zamieszkujący południowe stany USA są tam zasadniczo bardziej autochtonami niż WASP-owie.

Nazwy typu Rio Grande, Los Angeles, Santa Barbara, San Andreas, New Mexico stanowią tu pewne poszlaki...

• edytowano 6 November

@Przemko powiedział(a):
    Hehe.

Zobaczymy jeszcze, czy RFK dostanie jakiś prawdziwy urząd, ale póki co, to Trump zdaje się go traktować jak czubka, tylko bardzo delikatnie. Uroki braku drugiej tury - mógłby mu zabrać kluczowe kilka procent głosów, więc musiał go jakoś udobruchać. Na razie wiemy o jednej nominacji na realne stanowisko - na vicka - i dostał je człowiek poczytalny.

• O ile nazywanie Trumpa Hitlerem uważamy za poczytalność.

• edytowano 6 November

To była prawda i mądrość etapu.

• Wrzucam ostatnie już zestawienie. Porównujemy wyniki z sondażami.

Po pierwsze - sumaryczna liczba głosiów. Mówiono, że Mamala wygra, pod koniec o 0,1%. Don wygrywa 4,8%. Różnica pomiędzy wynikiem a sondażem 5%.

Dalej po stanach.
    Pensylwania +1
    Pn Karolina +2
    Gruzja +1,2
    Arizona +2,3
    Wisconsin +0,4
    Michigan +1,65
    Nevada +3,5

Ludzie robiący w korpo boją się szykan i nie odpowiadają, że zamierzają głosiować na normalsów.

• Dajesz. Ponapawajmy szę.

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    Muszę se koniecznie kupić czapkie MAGA, żeby tych kanadyjskich kurwiów razić po oczach, hehe.
    Ale wycie u nasz - mniód!

Uwaga na granicę. ;)

• Przepraszam, w sumarycznych głosiach podałem przewagę Trumpa 4,8%. To jest przewaga w milionach. W procentach to 3,4%.

• U kilku zamorskich "kochanych lewych" zauważyłem już postawę "Trump dawaj moje 15 milionów głosiów". Mhmm... smakowite.

• GW na posterunku:

• The Don zapowiedział, że wprowadzi ban na okaleczanie najmłodszych poprzez tzw. "zmianę płci", koniec finansowania dla ośrodków zamieszanych w ten proceder i wpisanie do prawa federalnego, że istnieją tylko dwie płcie.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.