Skip to content

Donald Trump

1171820222370

Komentarz

• edytowano November 2024

Wszystko to prawda, jednakże skandowanie "Donald Trump" w POLSKIM SEJMIE wybiło ponad górną granicę żenadometru. Zrobienie z polskiego parlamentu jakiegoś quasiparlamentu republiki bananowej pod kontrolą CIA 🤦‍♂️ Ps. a wystarczyło ostentacyjne schadenfreude w posępne ryje partii niemieckiej

Nie wiedziałem o tym. Rzeczywiście to jest żenujące i niestosowne. Ulegają emocjom i przeprowadzają projekcje swoich marzeń., które się nie spełnią (a przynajmniej nie w takim stopniu, jak marzą).

• Trudno mi o choć odrobinę szacunku woboec osób, które poważnie traktują jego teksty.

• Dokładnie

• @peterman powiedział(a):
    Alan Lichtman przyjął porażkę z godnością.

https://x.com/TheMagaHulk/status/1855328410777567242

Jest tak samo przystojny jak mądry :-DDD

• @Mania powiedział(a):

Adresatem?

Ja mam ogromną nadzieję ,że Trump z sympatii do naszego narodu postawi na Polskę jak na nowego gracza w Europie i będziemy siadać z nimi przy stole i dostawać duży transfer technologii.

• Na boku: między Vance'm i Muskiem jest taka różnica, że Vance mówi wyjątkowo wyraźnie i starannie. Kiedy go słucham, rozumiem każde słowo. Natomiast Muska rozumiem z trudem, bo gada niewyraźnie. Też tak macie?

• Nie, ale czasami faktycznie nawija szybko.
    Podobno ma coś takiego jak jąkanie ale też w drugą stronę. Łączy słowa nie robiąc przerw i czasami ucina końcówki.
    Potem może długo gadać powoli i zrozumiale.
    No i oczywiście jego akcent jest nieokreślony. Pomieszanie kanadyjskiego, amerykańskiego które często zalatuje południowo afrykańskim.

Polecam playback speed @ 0.75.

👣

🐾
    🐾

@peterman powiedział(a):
    Alan Lichtman przyjął porażkę z godnością.

https://x.com/TheMagaHulk/status/1855328410777567242

Teraz klikłem i to jest niesamowite. To jest brat bliźniak tej kobity z działu humer. Harris przegrała przez mizoginię, rasizm i ksenofobię. Załóżmy na momencik, że tak. Czy analityk polityczny nie powinien wiedzieć, że coś takiego istnieje? Czy analityk polityczny nie wie, które sondaże są trafne a które życzeniowe? Czy nie wie, kto to jest bukmacher?

• Arizona dla Dona. Ostateczny wynik to 312.

• @trep powiedział(a):
    Arizona dla Dona. Ostateczny wynik to 312.

Wiedziałem, że będą się wahać do samego końca. Zawodowcy.

• @los powiedział(a):
    Dokładnie

Może ten Niemiec sobie stąd sam pójdzie?

• @Mania powiedział(a):
    Na boku: między Vance'm i Muskiem jest taka różnica, że Vance mówi wyjątkowo wyraźnie i starannie. Kiedy go słucham, rozumiem każde słowo. Natomiast Muska rozumiem z trudem, bo gada niewyraźnie. Też tak macie?

Musk szybciej myśli niż mówi. Obejrzyj sobie 2.5h z Roganem. Tortura!

• Słuchać Muska, to jak słuchać Obajtka. Też szybciej mówi niż myśli.

• Musk szybciej myśli. Mowa nie nadąża.

• Jak widzę kłopoty fabryki Tesli pod Berlinem, to mam wrażenie że czasami szybciej robi niż myśli

• @W_Nieszczególny powiedział(a):
    Jak widzę kłopoty fabryki Tesli pod Berlinem, to mam wrażenie że czasami szybciej robi niż myśli

Przyzwyczaił się do biznesów z Chińcykami.

• @Mania powiedział(a):

Ameryka jest drugą Ojczyzną dla 10 mln Polaków, których wypędzała z Polski bieda, albo komunistyczne władze, nikt ich tam za poglądy nie prześladował, wielu z nich osiągnęło wysoką pozycję. Dobrą wróżką była US Army, która zakończyła IIWW. Dobrą wróżką był dla Polski prezydent Wilson, gdyby nie on - głód i epidemia zdziesiątkowałyby po IWW o wiele więcej ludności. Dobrą wróżką był dla Polski prezydent Reagan, który, w porozumieniu z JPII wyzwolił nas od niewoli komunizmu, dzięki czemu mogliśmy się szybciej rozwijać. Choćby tylko z tych powodów Ameryki nie traktuję jako obcego mocarstwa. Obcym mocarstwem jest dla mnie Rosja, są nim też Niemcy - nasi zaborcy - symbole zniewolenia, w przeciwieństwie do Ameryki, jako symbolu wolnego świata.

I o jakiej interwencji gadasz? W dobie internetu, JD Vance dowiaduje się o wtargnięciu do gmachu TVP, czy Prokuratury w tym samym czasie co my (tzn. kilka godz. później ze względu na strefy czasowe).
    No i chyba wiesz, że pielgrzymki totalnych do Brukseli nie miały na celi wzmocnienia (finansowego, gospodarczego) Polski, a wręcz przeciwnie.

Serio, nie widzisz tych różnic?

Podoba mi się ten wpis, ale można było krócej:

• @Mania powiedział(a):

Jest tak samo przystojny jak mądry :-DDD

Dobry jest komentarz pod spodem: nie wiem jakie p. Lichtman ma 13 kluczy ale wiem, jakie ma 13 peruk.

@Mania powiedział(a):

Ameryka jest drugą Ojczyzną dla 10 mln Polaków, których wypędzała z Polski bieda, albo komunistyczne władze, nikt ich tam za poglądy nie prześladował, wielu z nich osiągnęło wysoką pozycję. Dobrą wróżką była US Army, która zakończyła IIWW. Dobrą wróżką był dla Polski prezydent Wilson, gdyby nie on - głód i epidemia zdziesiątkowałyby po IWW o wiele więcej ludności. Dobrą wróżką był dla Polski prezydent Reagan, który, w porozumieniu z JPII wyzwolił nas od niewoli komunizmu, dzięki czemu mogliśmy się szybciej rozwijać. Choćby tylko z tych powodów Ameryki nie traktuję jako obcego mocarstwa. Obcym mocarstwem jest dla mnie Rosja, są nim też Niemcy - nasi zaborcy - symbole zniewolenia, w przeciwieństwie do Ameryki, jako symbolu wolnego świata.

I o jakiej interwencji gadasz? W dobie internetu, JD Vance dowiaduje się o wtargnięciu do gmachu TVP, czy Prokuratury w tym samym czasie co my (tzn. kilka godz. później ze względu na strefy czasowe).
    No i chyba wiesz, że pielgrzymki totalnych do Brukseli nie miały na celi wzmocnienia (finansowego, gospodarczego) Polski, a wręcz przeciwnie.

Serio, nie widzisz tych różnic?

Skupianie się na zaletach tego a nie tamtego pana, ale że pana może nie być w ogóle nie pojawia się w opowieści, to cały czas murzyńskość.

• Widocznie w naszej sytuacji(położenie i elity) jakiegoś Pana mieć musimy. Dobrze by było już mieć lepszego Pana niż gorszego. Odchodzenie zaś od murzyńskości zacząłbym od mniej ostentacyjnego okazywania podległości. Chociaż tyle.

• loslos
    edytowano November 2024

@7my powiedział(a):

Marzenie o dobrym wujku z Ameryki, który przyjedzie i posprząta nam dom.

I czym to wołanie o interwencję różni się od pielgrzymek totalnych po Brukselach i Berlinach z poprzednich 8 lat.

Kolega z wielkim upodobaniem wypisuje tutaj o realiźmie, prawda? A mnie się tak wydaje, że realizm zaczyna się od samoświadomości. A fakt niestety jest taki, że większość Polaków ma dusze niewolnicze i udowodnili to ponad wszelką wątpliwość 15 października zeszłego roku https://excathedra.pl/discussion/12268/dusza-niewolnicza/p1

Na dziś jedyna wolność, do której jesteśmy zdolni, to wolność wyboru pana. I mam wrażenie, że jako ten pan lepszy jest ktokolwiek niż sąsiad, którego główną a być może jedyną racją istnienia jest zajebanie nas. Tak, bezczelnie twierdzę, że Niemcy i Niemców znam bardzo dobrze. Jak kolega chce temu zaprzeczyć, czekam na udeptanej ziemi i w każdej chwili jestem do dyspozycji.

• @Przemko; nie bądź takim Sikorskim (Radkiem)!

Tromtadracja i murzyńskość to dwie strony tej samej monety.

Dopóki nie zbudujemy Międzymorza, będziemy zawsze narażeni na agresję barbarzyńców zza Odry i Buga.
    Jaką masz receptę na nasze bezpieczeństwo?

• Przecież można sobie rosnąć w cieniu Pana i ze smyczy się zerwać w odpowiednim czasie. To typowa nasza przypadłość, oczekiwanie natychmiastowych efektów bez metodycznej cierpliwej pracy.

• Mądrości 7my'ego nas obronią.

• Właśnie nie ma tych mądrości, jest tylko prychanie. Niczego pozytywnego 7my nie zaproponował, są tylko parski, jacy to my jesteśmy głupi. No dobrze, jesteśmy głupi, i co dalej?

• I dalej musimy się oddać pod zarząd naszych Dobroczyńców, Mecenasów i Mentorów.

• Istotnie, są takie zaawalowane sugestie ale moim zdaniem człowiek uczciwy powinien wyrażać swój pogląd wprost a nawet objaśniać szczegóły i wyjaśniać wątpliwości, jeśli zapytany. Niczego takiego of 7mego nie dostałem ale mogłem nie zauważyć.

• @janosik powiedział(a):
    Widocznie w naszej sytuacji(położenie i elity) jakiegoś Pana mieć musimy. Dobrze by było już mieć lepszego Pana niż gorszego. Odchodzenie zaś od murzyńskości zacząłbym od mniej ostentacyjnego okazywania podległości. Chociaż tyle.

No właśnie ja o tym wyżej, dokładnie o tym. Żeby nie robić republiki bananowej z Ameryki Środkowej, że wystarczyło wyzywająco i ostentacyjnie szczerzyć kły w kierunku zasępionych ćwarzy POsłow z partii niemieckiej w środę w Sejmie. Tylko tyle, bez żadnych niepotrzebnych zupełnie demonstracji. A jeszcze Holownia wykorzystał to i strollowal posłów PiS krzyczących "Donald Trump", bo w pewnym momencie wzywając posła Sachajko do mównicy sam zaczął krzyczeć "Jarosław! Jarosław!", oczywiście wiadomo do jakiego Jarosława i jakich sytuacji z wcześniejszych lat nawiązał. No dano mu amunicję do rąk 🤦‍♂️

@janosik powiedział(a):
    Przecież można sobie rosnąć w cieniu Pana i ze smyczy się zerwać w odpowiednim czasie. To typowa nasza przypadłość, oczekiwanie natychmiastowych efektów bez metodycznej cierpliwej pracy.

Tutaj również zgodzę się z Kolegą, a zwłaszcza z ostatnim pasusem. Od dłuższego czasu mierzi mnie niebywale, irytuje i coraz częściej zniechęca ten grzech pierworodny ludożerki bugodrzanskiej, czyli słomiany zapał, brak konsekwencji i determinacji, roszczeniowość i kieszonkowa napoleonkowość. O ile roztropniejsza, mądrzejszą i praktyczniejszą życiowo jest ludożerka gulaszowa znad Dunaju niż ta żyjąca między Odrą a Bugiem. Ma cierpliwość, determinację i gotowość do minimalnych poświęceń oraz wyrzeczeń dla dobra publicznego, dla wspólnej sprawy. I napiszę i tutaj to co kiedyś stwierdziliśmy z Koleżanka Cyntia Harasim na portalu X (niegdyś Tweeter), że to nie Polakom potrzebny jest Orban, tylko Kaczyńskiemu Węgrzy. Niestety, ale narodu/ludożerki się nie wymieni
    "Polacy chcą niepodległości, lecz pragnęliby, aby ta niepodległość kosztowała dwa grosze i dwie krople krwi. A niepodległość jest dobrem nie tylko cennym, ale bardzo kosztownym”. J.P.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.