Skip to content

Humer

1463464465466467469»

Komentarz

• edytowano 10 April

@trep powiedział(a):
    Zdaje się, że to Przemko (mogę się mydlić) pisał, że te ankiety po maturach są fejkowe.

Z tymi niepoważnymi wycinankami to, przyznaję, mam problem. Sprawdzenie kontekstu i weryfikacja manipulacji zajmuje minutę lub dwie. Wchodzimy na cały film ( znajdujemy odpowiedni fragment (ja znalazłem bardzo szybko, tak w minutę) i oglądamy – mniej więcej od 3:35 do 4:20. Rumiany miłośnik prawdy, dobra i piękna będzie nieukontentowany. Okazuje się, że gość z twitta manipuluje. Z drugiej strony ustalone zostało na forumku, że ludzie generalnie, a Polacy szczególnie, to nieprawdopodobni kretyni. Większość nie weryfikuje informacji, które widzi. Taka zmanipulowana wrzutka może więc spełnić swoje zadanie i faktycznie ośmieszyć wrogiego kandydata. Ryzyko przy takiej parcianej robocie wydaje się spore, bo weryfikacja to minuta lub dwie, ale pewnie nie doceniam głupoty tenkrajan/Polaków.

• @Motes powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Zdaje się, że to Przemko (mogę się mydlić) pisał, że te ankiety po maturach są fejkowe.

Z tymi niepoważnymi wycinankami to, przyznaję, mam problem. Sprawdzenie kontekstu i weryfikacja manipulacji zajmuje minutę lub dwie. Wchodzimy na cały film ( znajdujemy odpowiedni fragment (ja znalazłem bardzo szybko, tak w minutę) i oglądamy – mniej więcej od 3:35 do 4:20. Rumiany miłośnik prawdy, dobra i piękna będzie nieukontentowany. Okazuje się, że gość z twitta manipuluje. Z drugiej strony ustalone zostało na forumku, że ludzie generalnie, a Polacy szczególnie, to nieprawdopodobni kretyni. Większość nie weryfikuje informacji, które widzi. Taka zmanipulowana wrzutka może więc spełnić swoje zadanie i faktycznie ośmieszyć wrogiego kandydata. Ryzyko przy takiej parcianej robocie wydaje się spore, bo weryfikacja to minuta lub dwie, ale pewnie nie doceniam głupoty tenkrajan/Polaków.

A to wuj!

• edytowano 10 April

@Motes powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Załóżmy nawet że to prawda, że ona tak powiedziała, to co z tego? To ona nami rządzi, ona stanowi prawo, pośmiejmy się, ubaw po pachy, od razu nam lepiej, można się rozejść.

• @trep powiedział(a):

PS to prawda

• Nie, żebym miała jakowyś sentyment dla Albionu (poza Sherlockiem Holmesem i Agathą Christie...) ale w sumie najstraszniejsze jest, że ci żałośni przedstawiciele służb naprawdę w to wszystko wierzą.

Są serio zaangażowani emocjonalnie.

To widać np. z filmików pokazujących naloty na domy tych wszystkich nieszczęsnych użytkowników mediów społecznościowych którzy coś tam zalajkowali albo małżeństwa które napisało coś nieprzychylnego o dyrekcji szkoły do której chodziły ich dzieci.

Co prawda w Polsce taż mamy do czynienia z podobnym zjawiskiem, na polu najazdów aktywistów prozwierzątkowych na domy jakichś nieszczęsnych randomowych ludzi którzy mają pecha posiadać stare i chore zwierzęta. Prym wiedzie w tym policja wielkopolska której funkcjonariusze umożliwiają ordynarne kradzieże i przeszukania domów i mieszkań przez ludzi niejednokrotnie z wyrokami za złodziejstwo czy uszkodzenia ciała.

• ci, którzy palili czarownice też się emocjonalnie angażowali - szczerze wierzyli w czary i złe oko.

• @KazioToJa powiedział(a):
    ci, którzy palili czarownice też się emocjonalnie angażowali - szczerze wierzyli w czary i złe oko.

Od pokłosie herezji, czy to kalwińskiej czy to purytańskiej. Lepią sobie bożka i go czczą.

• edytowano 14 April

Jan Wyklif - człowień, przez którego zginął Jan Hus.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):
    ci, którzy palili czarownice też się emocjonalnie angażowali - szczerze wierzyli w czary i złe oko.

Od pokłosie herezji, czy to kalwińskiej czy to purytańskiej. Lepią sobie bożka i go czczą.

pogaństwo i ciemnota

• @trep powiedział(a):
    Jan Wyklif - człowień, przez którego zginął Jan Hus.

Ale jakto?

• To chyba on jako pierwszy głosił w Angoli tezy protestanckie? Hus dał się im uwieść za co został spalony. Kto wie, może gdyby nie te inspiracje, żyłby do dziś.

• Husa spalili za politykę, reszta to przypisy.

• Ale gdyby nie dał się uwieść herezjom Wycleff Jeana też by go spalili za politykę?

• Pewnie tak, Niemcy nie odpuszczają. Myślę, że jest odwrotnie - biednego Wyklifa wygrzebali, by uzasadnić morderstwo Husa a tak naprawdę Czechów.

• @trep powiedział(a):
    Ale gdyby nie dał się uwieść herezjom Wycleff Jeana też by go spalili za politykę?

Zgadzam się z losem, bo tam był wielki spór w całej Europie, z Soborem w Pizie czy bitwą pod Grunwaldem jako ich przejawami.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.