To ja przeczytałem jedną kard. Saraha. Kupiłem kilka i pozostałe jeszcze czekają na koleję. Ta jednak była jednak nie dla mnie napisana, lecz dla kapłanów, toteż dałem ją kapłanowi. Przebijał z niej szaconek dla posługi kapłańskiej i orędzie do kapłanów, by swoje obowiązki też darzyli szaconkiem.
@JORGE powiedział(a):
Katolik Trump i papa Leone z USA vs UE i Chiny. Dobry mecz się zapowiada.
W internecie piszą, że nowy papież był bliskim współpracownikiem papieża Franciszka i ma bardzo zbliżone do niego poglądy. Poczytam jeszcze inne artykuły bo nie ma zbyt dużo informacji o jego wypowiedziach, poglądach, itp.
Dysonans poznawczy podoby do tego, gdy pierwszy raz zobaczyłem tłumy pań w hidżabach na Krupówkach. Dwa rejony mózgu, które do tej pory nie wchodziły w interakcję, nagle musiały zacząć pracować razem.
Komentarz
G. Ryś, Kościelna wiosna, Kraków 2013 r.
Czy papież Franciszek pisał lepsze? O wiele.
To ja przeczytałem jedną kard. Saraha. Kupiłem kilka i pozostałe jeszcze czekają na koleję. Ta jednak była jednak nie dla mnie napisana, lecz dla kapłanów, toteż dałem ją kapłanowi. Przebijał z niej szaconek dla posługi kapłańskiej i orędzie do kapłanów, by swoje obowiązki też darzyli szaconkiem.
Kto czuwa, tego nie zaskoczy:
https://www.youtube.com/live/eTLcGu4l6JY?si=GNWNMclYI9oJEOSQ
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Biały dym jest
18:08
Mamy papieża.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Nazwisko!
Buona Sera czy Pax Vobiscum?
Jeszcze czekamy. Musi przejść przez Kaplicę łez.
*
J. Św. Leon XIV (kard Robert Prevost z USA)
Robert Prevost
Trump rządzi
Augustianin, misjonarz.
*
Leon
Będzie Rerum Novarum 2 ??
Biały Amerykanin? Koniec świata.
Chicago. Chyba nasz człowiek.
Pax Vobiscum!
Pozdrowienie na wzór Chrystusa Zmartwychwstałego
Pokój niech będzie z wami!
Bogu niech będą dzięki.
+++
*
Katolik Trump i papa Leone z USA vs UE i Chiny. Dobry mecz się zapowiada.
Godnie.
Wielka nadzieja.
*
Radujmy się !
?
Deo gratias!
W internecie piszą, że nowy papież był bliskim współpracownikiem papieża Franciszka i ma bardzo zbliżone do niego poglądy. Poczytam jeszcze inne artykuły bo nie ma zbyt dużo informacji o jego wypowiedziach, poglądach, itp.
Raczej kontynuacja linii papieża Franciszka
Papież mówiący z amerykańskim akcentem.
Dysonans poznawczy podoby do tego, gdy pierwszy raz zobaczyłem tłumy pań w hidżabach na Krupówkach. Dwa rejony mózgu, które do tej pory nie wchodziły w interakcję, nagle musiały zacząć pracować razem.
Już było 2, a nawet 3.
Imię nawiązuje równie dobrze do Leona Wielkiego https://pl.wikipedia.org/wiki/Leon_I_(papież) a nie tylko do Leona XIII
No mi się Leon kojarzy z rodziną, pracownikiem ale też z posłuszeństwem wobec zaborcy....no nie wiem.
Linia Franciszka?
Może zachodząca w prawo?
Robert Prevost to też matematyk, a to chyba zobowiązuje, nie?
Jestem bardzo szczęśliwy, że nie ma Franciszka 2. To już przerosło moje oczekiwania. Wrzuciłem w groka kilka zapytań. O zbokach wypowiadał się godnie.
Dziękujemy Ci Panie, Boże, za nowego papieża!
Prezydent Trump katechonem? Czemu nie. To co czytam ws. mordowania niewinnych osób przerasta moje wszelkie oczekiwania i wyobrażenia.