Skip to content

i co się dziwisz

Nord Stream należy do szwajcarskiej firmy, w której większościowy udział ma rosyjska firma. Został uszkodzony w wyłącznych strefach ekonomicznych Danii i Szwecji, więc w miejscu, w którym większościową jurysdykcję sprawują Dania i Szwecja. Ta jurysdykcja jest tak częściowa, że uszkodzenie majątku szwajcarskiej firmy niekoniecznie musi obchodzić Danię i Szwecję - ktoś zostawił rurę na polu, z którego poziomki zbierają te dwa państwa, ale które do nikogo nie należy.

Śledztwo w sprawie prowadzą nie wiedzieć czemu Niemcy, nie wiedzieć czemu Niemcy wydają Europejski Nakaz Aresztowania na jakiegoś Bogu ducha winnego Ukraińca mieszkającego w Polsce i przyjeżdżają osobiście ten nakaz sobie zrealizować. I polska policja, zamiast wysłać ich na bambus, jedzie i pomaga im w usiłowaniu aresztu. Usiłowaniu, bo Ukraińca nie zastają w domu, co nie przeszkadza Niemcom w ukradzeniu z tego domu jakiś przedmiotów. Pod ochroną polskiej policji.

Nie ogarniam tego. W tej sprawie nic się nie klei.

Komentarz

• ???

Zwykła robota Generalnego Gubernatora.

• a jednak jakoś to bezprawie trzeba uzasadnić. Albo odsiedzieć swoje.

• Zasada Zybertowicza: Współczesne media wszystko wykręcą. Ludzi zdolnych do jakiegokolwiek rozumowania jest nie więcej iż 1%, co jest liczbą bez statystycznego znaczenia.

• Po to były te wybory.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Po to były te wybory.

a w następnych wyborach już i tak będzie obowiązywała nieśmiertelna zasada Wielkiego Geniusza, że nieważne kto i jak głosiuje, ważne kto liczy głosie (incydent Żurkowy z PKW)

• ja wiem, że w postulatach sierpniowych nie było likwidacji obcych baz wojskowych na terenie Polski i Soviet go home razem ze swoim namiestnikostwem, co było źródłem wszystkich pozostałych. Jednak no trzeba czasami opowiedzieć historię. Tak, dla mnie też jest czytelna, jak pewnie dla wszystkich na tym forum, ale dla znajomych lemingów nie. A nikt im jej nie opowie, a jest absurdalna jest jak baśń o Wyrwidębie. Poza całym oficjalnym opisem świata. Nic się w niej nie zgadza, robi się czytalne dopiero po zaakceptowaniu dwóch faktów - że Niemcy jako państwo były/są w zmowie z Rosją na okoliczność łupienia Europy Środkowej i, że Niemcy sprawują w Polsce rządy jak państwo okupacyjne albo kolonialne - bez brania odpowiedzialności za łupiony kraj.

Bez przepowiadania takich historii nie będziemy nawet pamiętać, co trzeba ogarnąć.

• i tu czas na pytanie - czy urzędniczki ministerialne wciąż mają zablokowane konta bankowe na podstawie wydumanych roszczeń? Czy księdzu już zadośćuczyniono za wpędzenie w PTSM?

• Kaziu, jeszcze raz: ludzie prowadzący jakiekolwiek rozumowania, obojętne poprawne lub nie, stanowią góra 1% populacji. Reszta przyjmuje za prawdziwe to, co zobaczy w telewizorze.

• Bo w telewizorze wszystko jest bardziej kolorowe i wyostrzone niż w rzeczywistości, a prezenterzy lepiej ubrani i uczesani niż normalni ludzie, stąd ta obezwładniająca moc przekazu.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.