Skip to content

AfD

2»

Komentarz

• Losu, od tego czy AfD będzie taka czy inna to zależy od różnych czynników. Ale pewnie się obaj zgodzimy ze jeżeli przeważy w niej opcja niemiecka to będzie z korzyścią dla Polski. Jak przeważą Prusacy to będzie bieda.
  • mmaria napisal(a):
    Przepraszam za OFT, ale chyba nie warto zakładać oddzielnego wontasa, a tu sami znawcy się wypowiadajo - może mi ktoś w kilku słowach pedzieć, co takiego zaszwargotała Ola Rybińska, bo nie znam germańskiego.
    Że Polska wstaje z kolan i Giermańce muszą albo zbombardować albo przyjąć do wiadomości.
  • Zima napisal(a):
    Losu, od tego czy AfD będzie taka czy inna to zależy od różnych czynników. Ale pewnie się obaj zgodzimy ze jeżeli przeważy w niej opcja niemiecka to będzie z korzyścią dla Polski. Jak przeważą Prusacy to będzie bieda.
    Dlatego trzeba korzystać z nauki don Vito Corleone: przyjaciół trzeba mieć bardzo blisko przy sobie a wrogów - jeszcze bliżej.
  • Czy pani Ola to córka ś.p. Rybińskiego?
    Nie znam niemieckiego, ale wątpię czy krul Ojropy będzie kiedykolwiek tak płynnie szwargotał.
  • Jeszcze o tym, że Niemcy nie przestają być dla Polski partnerem, ale nie będą już więcej jedynym strategicznym partnerem. I o tym że to dziwne gdy nie wybrana demokratycznie Komisja Ojropejska poucza ze swej wysokości wybrany demokratycznie polski parlament.
  • Mania napisal(a):
    Czy pani Ola to córka ś.p. Rybińskiego?
    Tak. Porwana za młodu do Niemiec i chyba do Francy też.
  • edytowano March 2016
    Całość programu (około 60 minut) z udziałem A. Rybińskiej jest dostępna tutaj:
    MITTELDEUTSCHER RUNDFUNK — Fakt ist! — 29.02.2016
  • los napisal(a):
    mmaria napisal(a):
    Przepraszam za OFT, ale chyba nie warto zakładać oddzielnego wontasa, a tu sami znawcy się wypowiadajo - może mi ktoś w kilku słowach pedzieć, co takiego zaszwargotała Ola Rybińska, bo nie znam germańskiego.
    Że Polska wstaje z kolan i Giermańce muszą albo zbombardować albo przyjąć do wiadomości.
    :)

• edytowano March 2016
    Alternatywy 4 dla Niemiec:

"Wszystko to pozwala z grubsza nakreślić cztery scenariusze rozwoju wewnętrznego kryzysu państwa niemieckiego, spowodowanego zewnętrznym kryzysem imigracyjnym. Są one oczywiście tylko dość umowną próbą uszczegółowienia widocznych trendów w duchu raczej „political fiction” niż pełnej analizy. Mogą one jednak rzucić światło na niespokojne wody, na które obecnie wraz z RFN wpływamy. Pierwszy scenariusz to scenariusz pesymistyczny – zakładający, że państwu niemieckiemu nie uda się zatrzymać żadnego z obecnie zauważalnych negatywnych trendów, a wybory nie dadzą żadnej politycznej sile zdecydowanej przewagi. Dwa kolejne to scenariusze walki z kryzysem po częściowej reorganizacji sceny politycznej i samego państwa. Ostatni scenariusz to również pesymistyczna, choć szczęśliwie dość mało dziś prawdopodobna, wizja wyjścia z kryzysu w realia państwa autorytarnego."

całośc:

http://www.nowakonfederacja.pl/alternatywy-dla-niemiec/
  • Znając poczynania i tendencje prusaków vel niemiaszków wersja 4 wydaje sie być bardzo prawdopodobna. Tym bardziej więc powinna być kontrolowana y sponsorowana przez nasze siły.
  • @los powiedział(a):
    AfD czyli przyszła partia rządząca Niemcami jest jeszcze nieuformowana. Od nas zależy czy będzie pod patronatem Putina czy Kaczyńskiego.

Jednak Putina.

• Ciągnie jednak wilka do lasu.

• Jaki okrąglutki folksdojcz 😍

• @dyzio powiedział(a):
    Alternatywy 4 dla Niemiec:

"Wszystko to pozwala z grubsza nakreślić cztery scenariusze rozwoju wewnętrznego kryzysu państwa niemieckiego, spowodowanego zewnętrznym kryzysem imigracyjnym. Są one oczywiście tylko dość umowną próbą uszczegółowienia widocznych trendów w duchu raczej „political fiction” niż pełnej analizy. Mogą one jednak rzucić światło na niespokojne wody, na które obecnie wraz z RFN wpływamy. Pierwszy scenariusz to scenariusz pesymistyczny – zakładający, że państwu niemieckiemu nie uda się zatrzymać żadnego z obecnie zauważalnych negatywnych trendów, a wybory nie dadzą żadnej politycznej sile zdecydowanej przewagi. Dwa kolejne to scenariusze walki z kryzysem po częściowej reorganizacji sceny politycznej i samego państwa. Ostatni scenariusz to również pesymistyczna, choć szczęśliwie dość mało dziś prawdopodobna, wizja wyjścia z kryzysu w realia państwa autorytarnego."

całośc:

http://www.nowakonfederacja.pl/alternatywy-dla-niemiec/

Ooo, ten wpis mi przeleciał a tu mamy potwierdzenie, że AD(ol)f to po prostu powrót do lat 30 ub. weku.

• Nie. Wszyscy Niemcy to jednakowi naziści.

• Nałczał Wielgi Stalin:

Doświadczenie historyczne uczy, że Hitlerzy przychodzą i odchodzą, a naród niemiecki, a państwo niemieckie – pozostaje.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Nałczał Wielgi Stalin:

Doświadczenie historyczne uczy, że Hitlerzy przychodzą i odchodzą, a naród niemiecki, a państwo niemieckie – pozostaje.

Tak samo w Rosji.

• @los powiedział(a):
    Nie. Wszyscy Niemcy to jednakowi naziści.

Z marginalnym wyjątkiem Baader-Meinhof i Rote Armee Fraktion. To pokolenie neomarksistow i neoanarchistow likwidowało złogi po nazizmie i III Rzeszy. Czasami brutalnie, fizycznie

• @Eden powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Nie. Wszyscy Niemcy to jednakowi naziści.

Z marginalnym wyjątkiem Baader-Meinhof i Rote Armee Fraktion. To pokolenie neomarksistow i neoanarchistow likwidowało złogi po nazizmie i III Rzeszy. Czasami brutalnie, fizycznie

To prawda, ale to że zwalczali nazistów z NSDAP nie znaczy, że sami nie mieli takiego samego podejścia do wszechświata.

• @peterman powiedział(a):
    Jaki okrąglutki folksdojcz 😍

Trzeba go dopisać tutaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Chrupała

• edytowano 20 October

Tyle lat pisałem, że AfD to wielcy wrogowie Polski, nawet gorsi niż partie niemieckiego mainstreamu. Podawałem przykłady, wrzucałem rysowane przez nich mapki…
    Cały czas dostawałem po głowie od dosłownie tysięcy polskich zwolenników współpracy z tą formacją, twierdzących, że to dobrzy Niemcy, nasi przyjaciele.
    Wiedzą Państwo, ilu z nich mnie przeprosiło teraz?
    Ani jeden.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.