Skip to content

Ameryka w ogniu - maj 2020

1575859606163»

Komentarz

• Co tu się...

(tłumaczenie automatyczne) "Wczorajszy wieczór przypadał Kuf Alef Kislew, 81. rocznica ucieczki Satmara Rebbe Joela Teitelbauma z okupowanej przez nazistów Europy. Jego ocalenie i późniejsze założenie społeczności chasydzkiej Williamsburg pomogło ukształtować przyszłość naszego miasta. Te uroczystości uznają, że historia i niezwykłe odrodzenie, które nastąpiło. Byłem bardzo wdzięczny, że dołączyłem i przywitałem rebesów."

https://x.com/ZohranKMamdani/status/1999245418337829099

• Interesy.

• Niejaki Njusom jest wyraźnym faworytem buków na kandydata na prezia w przyszłych wyborach. Czy ktoś mógłby go scharakteryzować w dwóch słowach?

• @trep powiedział(a):
    Niejaki Njusom jest wyraźnym faworytem buków na kandydata na prezia w przyszłych wyborach. Czy ktoś mógłby go scharakteryzować w dwóch słowach?

Niebezpieczny lewak.

• edytowano 22 December

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Niejaki Njusom jest wyraźnym faworytem buków na kandydata na prezia w przyszłych wyborach. Czy ktoś mógłby go scharakteryzować w dwóch słowach?

Niebezpieczny lewak.

Jak nie Bernie Sanders, to Newsom albo Ocasio-Cortez....Gdyby najtwardszy komunista Kazik Mijal był wśród żywych, poprosiłby o honorową legitymację Demsów.

• Na czym polega komunizm Berniego Sandersa? Znam go z propozycji wprowadzenia powszechnej państwowej służby zdrowia, przekonania że po koncentracji kapitału nadchodzi koncentracja władzy w tych samych rękach i nawoływania do regulacji w działalności big techów.

• A tymczasem na alt-rajcie naparzanka na całego.

• @Kuba_ powiedział(a):
    Na czym polega komunizm Berniego Sandersa? Znam go z propozycji wprowadzenia powszechnej państwowej służby zdrowia, przekonania że po koncentracji kapitału nadchodzi koncentracja władzy w tych samych rękach i nawoływania do regulacji w działalności big techów.

Taką ma opinię. Donald Trump “I think he’s a communist. I mean, you know, look, I think of communism when I think of Bernie.”

• Bernie jest starej daty socjalistą i oportunistą, raczej bez inklinacji ludobójczych. Ale jak na amerykanskie warunki to komuna.

Newsom to gwiazdor prosto z Hollywood, z iście hollywoodzką szczerością i uczciwością - dla dobra własnego wizerunku wrzuci każdego pod sanfranciskański autobus.

AOC... to zagadka. Wynajęta aktorka, ale kto obecnie pociąga za jej sznurki - okaže się dopiero gdy wygra.

• @Przemko powiedział(a):

@Kuba_ powiedział(a):
    Na czym polega komunizm Berniego Sandersa? Znam go z propozycji wprowadzenia powszechnej państwowej służby zdrowia, przekonania że po koncentracji kapitału nadchodzi koncentracja władzy w tych samych rękach i nawoływania do regulacji w działalności big techów.

Taką ma opinię. Donald Trump “I think he’s a communist. I mean, you know, look, I think of communism when I think of Bernie.”

Dla Donalda Trumpa komunistą to pewnie i ja jestem. Ale co tutaj daleko sięgać za Wielką Wodę, dla takiego bugodrzanskiego K.rwina cały PiS to "lewactwo" (kulturalniej), bądź "PiS-bolszewia" (pogardliwie).

• W USA pół miliona więcej osób chce sprzedać dom niż kupić, czy z tego coś wynika?

• loslos
    edytowano 26 December

Spadek cen. Albo nic, jeśli w różnych rejonach.

• @los powiedział(a):
    Spadek cen. Albo nic, jeśli w różnych rejonach.

To zebrane dane dotyczące wszystkich stanów. Czyli nagłówki "jak wygląda zbankrutowane państwo" są delikatnie mówiąc przesadzone, tak przypuszczałem.

• Sprzedają dom, żeby kupić posiadłość.

• @ptak powiedział(a):
    Sprzedają dom, żeby kupić posiadłość.

Posiadłość bez domu?

• W Polsce chyba też jest więcej opuszczonych domów niż braków na rynku mieszkaniowym. Problem w tym, że opuszczone domy są na Mazurach a brakuje w Warszawie. Ludzie migrują.

• @Przemko powiedział(a):

@ptak powiedział(a):
    Sprzedają dom, żeby kupić posiadłość.

Posiadłość bez domu?

Posiadłość kojarzy się z dużym domem.

• @los powiedział(a):
    W Polsce chyba też jest więcej opuszczonych domów niż braków na rynku mieszkaniowym. Problem w tym, że opuszczone domy są na Mazurach a brakuje w Warszawie. Ludzie migrują.

Podobno w każdym dużym mieście jest 50-100 tysięcy pustostanów, mieszkań głównie nowych.

• Mieszkania są wykupywane przez Inuitów - na wszelki wypadek. A także przez różne inftytucje finanfowe.

• Tzn. bombardowan nie będzie?

• Tylko bombami neutronowymi.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.