Skip to content

Humer

1487488489490491493»

Komentarz

• edytowano 5 March

Krul Luj nr 18 miał poczucie humera, nespa?

Król prowadził jednak normalne życie. Zasiadał przy stole, spełniał królewskie obowiązki, do końca dbał o swoje przywileje. Kiedy doktor Portal nakazał lokajowi: Proszę mu zdjąć koszulę!, król usiadł na łóżku i powiedział władczym tonem: Panie doktorze Portal, nazywam się Ludwik XVIII. Powinien pan był powiedzieć: „Proszę zdjąć koszulę Jego Królewskiej Mości”. Dopiero 12 września zgodził się położyć do łóżka. Zawieszono przedstawienia i zamknięto giełdę. Tłum zgromadził się przed Tuilleriami i oczekiwał na informację o stanie zdrowia króla. Kiedy doniesiono o tym Ludwikowi, ten powiedział zdziwiony: Zrobiłem więc jednak trochę dobrego

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ludwik_XVIII

Warsiaski snobizm zasię każe mi radować się, że mieszkał ten pan w Łazienkach, a polskie niedopieszczenie, że imię miał po pradziadku -- Stachu.

• No to niech się cieszy że się z niej nie śmieją ;-)

• @Brzost powiedział(a):
    No to niech się cieszy że się z niej nie śmieją ;-)

Jak w pewnym skeczu, gdy aktor żali się koledze po występach:

• opowiadam dowcip, a tu kamienna cisza, no to zaczynam Hamleta, a ci debile się zarykują ze śmiechu
  • Uzasadnienie ws. "trumny na kółkach"

Jak zauważył sędzia, oskarżony jechał samochodem powszechnie odbieranym jako „wypas” – tj. wysokiej klasy, drogiej marki, wyposażony w różnego rodzaju zabezpieczenia. W ocenie sędziego prowadzący takie auto może nie mieć wrażenia prędkości i ulec złudnemu wrażeniu, że jedzie bardzo wolno. Może to również w jakimś stopniu usypiać czujność kierowcy, że wydaje mu się, że wszystko jest w porządku – powiedział sędzia.

• Czy wam przed oczami też stanął taki obrazek?

• Nie.

Ten:

• Znaczenia nie ma jak widać.

• Ona jako Polka słyszała zarówno o Stanisławie Żeromskim jak i Stefanie Wyspiańskim.

• @Mania powiedział(a):
    Ona jako Polka słyszała zarówno o Stanisławie Żeromskim jak i Stefanie Wyspiańskim.

Może studiowała na Uniwersytecie Karola Wyszyńskiego

• ATK-> Akademia Technologii Kosmicznej, UKSW -> Uniwersytet Koło Samej Warszawy, a mój wpis odnosił się do wersji Bronka

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.