+++ @kulawy_greg: Nie, jego brat nic więcej nie napisał, głupio mi pytać. Ale z forum wiem, że był alpinistą i miał jakiś wypadek w czasie wspinaczki, a w jego następstwie - ciężko uszkodzony albo i złamany kręgosłup.
christoph napisal(a): dajcie znać , jeśli można , na priva, jest Ktoś, kto Soroce wiele zawdzięcza i chciałbym powiadomić
To jeszcze tu:
Pogrzeb Soroki odbędzie się w poniedziałek (02.10). Msza o godz. 09:00 w kościele Maryi Królowej (Rynek Wildecki). Pogrzeb o 10:30, cmentarz na ul. Bluszczowej w Poznaniu.
Jak przekazała zelatorka Ola, msza święta za śp. Bogdana "Sorokę" będzie odprawiona 17 grudnia o 14.15 w sanktuarium św. Józefa w Kaliszu. Poza tym - dla przypomnienia - w listopadzie będą odprawione w intencji śp. Bogdana msze św. gregoriańskie przez o. Jana na Ukrainie.
Komentarz
riF
+++
R.I.P.
+
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Pamiętam trochę jego postów z rebelyi, ale tam już się nie da nic przeczytać.. Czy o jego śmierci coś więcej wiadomo?
@kulawy_greg: Nie, jego brat nic więcej nie napisał, głupio mi pytać. Ale z forum wiem, że był alpinistą i miał jakiś wypadek w czasie wspinaczki, a w jego następstwie - ciężko uszkodzony albo i złamany kręgosłup.
PS. jest w necie b. dużo info o gdańskim alpiniście Waldemarze Soroce. Czy to on był naszym Rycerzem i FF Kolegą?
RIP
+++
Ech... Niedługo przed jego wypadkiem planowaliśmy wyjazd na Alpamayo.
A nigdy się nie spotkaliśmy.. niestety.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Poza tym - dla przypomnienia - w listopadzie będą odprawione w intencji śp. Bogdana msze św. gregoriańskie przez o. Jana na Ukrainie.