Rezydenci - kompromitacja 'głodówka rotacyjna
O strajku u nas cisza, może szkoda, bo tam jak w soczewce widać cały system III RP.
Czyli protestują głównie dzieciaki ustosunkowanych, którzy mają zapewnioną pełną bezkarność (co z pensjami za strajk, czy przerwali prywatne praktyki, kim są ich rodzice). Ich postulaty 6,8% bez zmiany systemu jest idiotyczny (Big Pharm odessie każdą kasę), a systemu nie chcą zmieniać, bo są jego częścią. Kolejki wystarczy zlikwidować przez wprowadzenie 2 zmian w Służbie Zdrowia oraz faktycznego zakazu wykorzystywania państwowego majątku do prywatnych działań, plus likwidacja 'szybkich ścieżek'.
Druga sprawa to urealnienie odpowiedzialności za błędy ale ... to również nie pada. Generalnie to zieeew. Jednak ten wywiad wskazuje że część z tych ludzi to zwykli debile, w tym wywiadzie przyznają się do prowadzenia 'głodówki rotacyjnej':
Czyli protestują głównie dzieciaki ustosunkowanych, którzy mają zapewnioną pełną bezkarność (co z pensjami za strajk, czy przerwali prywatne praktyki, kim są ich rodzice). Ich postulaty 6,8% bez zmiany systemu jest idiotyczny (Big Pharm odessie każdą kasę), a systemu nie chcą zmieniać, bo są jego częścią. Kolejki wystarczy zlikwidować przez wprowadzenie 2 zmian w Służbie Zdrowia oraz faktycznego zakazu wykorzystywania państwowego majątku do prywatnych działań, plus likwidacja 'szybkich ścieżek'.
Druga sprawa to urealnienie odpowiedzialności za błędy ale ... to również nie pada. Generalnie to zieeew. Jednak ten wywiad wskazuje że część z tych ludzi to zwykli debile, w tym wywiadzie przyznają się do prowadzenia 'głodówki rotacyjnej':
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Drugie zmiany w sensie otwarte przychodnie od 15-22?
A szybkie ścieżki to np tzw pakiet onkologiczny?
A co widzisz jako rozwiązanie problemu p.t. "faktycznego zakazu wykorzystywania państwowego majątku do prywatnych działań"? Masz na myśli np system informatyczny który uniemożliwia obsługę "lewych pacjentów"?
Nie mam pomysłu jak rozwiązać drugi problem, wiem że istnieje.
Wkleiłam tam m.in. to:
Przy służbie skomercjalizowanej zamiast NFZ powinny być konkurencyjne ogólnopolskie kasy chorych jak napisałem wyżej. Do tego samego, ale z nadzieją że konkurencja wymusi lepszą gospodarkę środkami.