mbank sponsoruje... Owsiaka
Dopiero dziś włączyłam telewizor, a tu reklama wośp.
Jak Wam się to podoba?
Nie znoszę zamieszania, a jednak muszę się przenieść do innego banku. Dość tego.
Jak Wam się to podoba?
Nie znoszę zamieszania, a jednak muszę się przenieść do innego banku. Dość tego.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Zażondywem opświecenia!
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Najpierw klienta trza przyzwyczaić i uśpić, a później można już drzeć ile wlezie, no bo wyprowadzka jest żmudna i uciążliwa.
Miałem kilka negatywnych przygód z tym bankiem, ale jak jakiemuś znajomemu je relacjonowałem, ten mi rzekł, że to wszystko pikuś z innymi bankami. On był w wielu i twierdzi, że w embanku problemów jest najmniej.
Jasne, że głupio, iż owsika sponsorują. Trudno. Jakby tak rezygnować z usług z takich powodów, to nie mielibyśmy komórek.
Ale firmowe u nich w ubiegłym tygodniu zlikwidowałem, przynajmniej tyle.
A jakieś osobne konto na działalność to pewnie chcecie mieć, bo mało kto lubi pokazywać skarbówce wyciągi operacji prywatnych. Ale to, czy konto ma w nazwie "firmowe" czy nie, to interesuje tylko bank.
Kulega oszczeże zez wienkszo detalincznościo.
Wszystkie szyldy bankowe pana Leszka są równie godne uwagi. Nie tylko IDEA. Etyka w owych instytucjach jest na poziomie esbeckim, tak jak i sam właściciel.
Kolega Gnębon se wklepie w gugielnice nazwę i poczyta co piszą klienci. Steven King mógłby zostać czeladnikiem w terminie u Czarneckiego.
Nualesz myślełem isz cuś nowegusz wykąpinał.
Kulega Ignacio wypedział się albowię zes nadpszecientno zgrozo (tfu dwie razy!).
A jakieś osobne konto na działalność to pewnie chcecie mieć, bo mało kto lubi pokazywać skarbówce wyciągi operacji prywatnych. Ale to, czy konto ma w nazwie "firmowe" czy nie, to interesuje tylko bank.
Nie do końca, firmowa karta płatnicza może więcej - nie wiem na czym to polega ale jak chcesz wypożyczyć auto to musisz mieć prawdziwą kartę kredytową (wypukłą) albo firmowe byleco.
Po prawie 17 latach pobytu w Anglii, zamierzam w tym roku definitywnie wrócić do Polski. Kiedy wyjeźdźałem nie posiadałem konta. Tutaj po kilku latach otworzyłem, ale po kilku następnych zlikwidowałem.
Od około 10 lat daje radę bez konta.
Pracuję za gotówkę, a jeśli ktoś musi mi zapłacić via bank, wpłaca na konto mojego syna lub kolegi. Bardzo dobrze jest mi z tym i nie chciał bym to zmieniać po powrocie do Polski. Obawiam się czy to jest możliwe.
Pracownik nie musi mieć konta.
*
Kiedyś na allegro ktoś chciał mi zwrócić pieniądze bo nie miał towaru który sprzedawał. Narobił przy tym sporo bałaganu więc nie zamierzałem być łatwym i współpracującym klientem. Płaciłem kartą prepaidową od pracodawcy, więc nie miałem do niej żadnego przypisanego konta (o którym bym wiedział). Zażądałem zwrotu na kartę (co powinno być do zrobienia przy płatnościach internetowych) ale allegro już nie dopuściło tej możliwości. Sprzedający upierał się abym podał nr konta osobistego, ale nie miałem zamiaru tego robić, co więcej, poinformowałem, że w Polsce nie ma obowiązku posiadania konta. Musiałem otworzyć spór na allegro i w końcu dostałem pieniądze (przekazem pocztowym, bez pokrywania kosztów).