Papież Benedykt odchodzi i żegna się z wiernymi
Tuż przed piątą rocznicą historycznej dymisji papieża, "Corriere della Sera" publikuje list emerytowanego 90-letniego papieża. Benedykt XVI podziękował wiernym za wsparcie i towarzyszenie mu w trudnym momencie.
"Mogę tylko powiedzieć, że w powolnym zmniejszaniu się sił fizycznych wewnętrznie pielgrzymuję do domu" - dodał emerytowany papież. Papież podziękował wszystkim za towarzyszenie mu w tej drodze i zapewnił "wszystkich o modlitwie".
"To wielka łaska dla mnie, że jestem otoczony na tym ostatnim odcinku, niekiedy trochę męczącym, przez taką miłość i dobroć, jakich nie mógłbym sobie wyobrazić - przyznał Benedykt XVI.
+++
"Mogę tylko powiedzieć, że w powolnym zmniejszaniu się sił fizycznych wewnętrznie pielgrzymuję do domu" - dodał emerytowany papież. Papież podziękował wszystkim za towarzyszenie mu w tej drodze i zapewnił "wszystkich o modlitwie".
"To wielka łaska dla mnie, że jestem otoczony na tym ostatnim odcinku, niekiedy trochę męczącym, przez taką miłość i dobroć, jakich nie mógłbym sobie wyobrazić - przyznał Benedykt XVI.
+++
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
W życiu bym nie przypuszczał, że będę tak szanować Niemca.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Legolas: A może u boku przyjaciela?
Gimli: Tak, to już lepiej."
Zdecydowanie lepiej:)
+
Pisze życiem historię jak Jan Paweł II.
(fragment, całość w linku powyżej)
I został nim on sam!
mój plakat na ścianie