Piotr Nisztor @PNisztor Obserwuj Obserwuj @PNisztor Więcej Sławomir Horbaczewski, dyżurny ekspert ekonomiczny, bankowiec, doradzający PAD przy projekcie ustawy frankowej, był zarejestrowany przez SB jako tajny współpracownik o ps. Andrzej. Z dokumentów wynika, że miał zostać pozyskany na zasadzie dobrowolności w 1987 r.
W moich młodych latach Horbi był uznawany za desygnat pojęcia „skurwiel.” Trochę mnie zdziwiła jego obecność w pałacu ale tylko trochę. A teraz już się nie dziwie.
wikcia o Nisztorze Według „Gazety Finansowej” Piotr Nisztor w latach 2010-2014 był kontaktem operacyjnym Centralnego Biura Antykorupcyjnego[12]. Publikacja nagrania rozmowy szefa MSW Bartłomieja Sienkiewicza z prezesem Narodowego Banku Polskiego Markiem Belką, która zapoczątkowała aferę podsłuchową, miała zostać dokonana przez Nisztora w porozumieniu i za zgodą ówczesnego szefa CBA Pawła Wojtunika.
Argumentować ad personam? A fuj! Dyskwalifikacja metodologiczna i moralna.
Jedyną ciekawą rzeczą w donosie GF jest imitacja koniunktiwu. "Publikacja (...) miała zostać dokonana." W tureckim, bułgarskim i niemieckim nie trzeba się się tak łapać lewą nogą za prawe ucho.
los napisal(a): Argumentować ad personam? A fuj! Dyskwalifikacja metodologiczna i moralna.
a
los napisal(a): W moich młodych latach Horbi był uznawany za desygnat pojęcia „skurwiel.” Trochę mnie zdziwiła jego obecność w pałacu ale tylko trochę. A teraz już się nie dziwie.
Nie losie, nie bardzo orientowałam się w dziejach obydwu panów, sięgnęłam po źródła i uznałam, za ciekawe , co zacytowałam.
los napisal(a): Argumentować ad personam? A fuj! Dyskwalifikacja metodologiczna i moralna.
a
los napisal(a): W moich młodych latach Horbi był uznawany za desygnat pojęcia „skurwiel.” Trochę mnie zdziwiła jego obecność w pałacu ale tylko trochę. A teraz już się nie dziwie.
Nie losie, nie bardzo orientowałam się w dziejach obydwu panów, sięgnęłam po źródła i uznałam, za ciekawe , co zacytowałam.
a mówili, że na Komorowskiego głosują ci, którym się powiodło w III RP, a na Dudę te ćwoki, które się nie potrafiły odnaleźć. Albo rzeczony nie głosował na Dudę, albo algorytm nie był prawdziwy.
Ale taki pistolet i patriotycznie Polski się trzyma.
Jeju, bez tej karteczki wszystko widać, kto go mógł zatrudnić? Chyba ktoś ślepy, albo prawie ślepy.
"Członek zespołu ekspertów do spraw Restrukturyzacji i Prywatyzacji TP S.A. (1996-1998)"
ale tu jest inaczej http://www.horbaczewski.eu/ 1981 – 1982: Przewodniczący Samorządu Uczniowskiego w VIII Liceum Ogólnokształcącym w Poznaniu (najlepsze matematyczne liceum w Poznaniu) ale taki ślad fajny ślad z tej samej strony: "1984: Laureat Olimpiady Wiedzy o Polsce i Świecie Współczesnym"
1984 biorący udział w olimpiadzie światopoglądowej, ideologicznej. Przecież to wszyscy omijali, chyba , że chcieli ideologiczne formułki gadać.
Początek lat 90-tych dawał szanse na szybkie kariery, szczególnie w nowotworzonych działach. Ludzie z ogłoszeń w prasie o ile byli spolegliwi i nieobrzydliwi mieli szansę. Była przyjmowana grupa, niektórzy szli w górę, niektórzy do okienek. Ale nieopozycyjność pomagała.
KazioToJa napisal(a): a mówili, że na Komorowskiego głosują ci, którym się powiodło w III RP, a na Dudę te ćwoki, które się nie potrafiły odnaleźć. Albo rzeczony nie głosował na Dudę, albo algorytm nie był prawdziwy.
Trzyma się karmiącej ręki. A na kogo głosował, to on sam wie i mówić nikomu prawdy nie musi.
a
Koleżanko, uporządkujmy problem:
1. Horbi jest tematem.
2. Nisztor nie jest tematem.
Już dobrze? Jest jeden pan, nie ma dwu panów. Jest półtora tematu, Horbi oraz dlaczego akurat teraz Nisztor sobie przypomniał o nim.
Nisztor sobie przypomniał o tym dlatego, że otrzymał kwity od przyjaciela. Na tym i tylko na tym polega praca "dziennikarzy śledczych", nie warto się tymi przekaźnikami zajmować.
Komentarz
@PNisztor
Obserwuj Obserwuj @PNisztor
Więcej
Sławomir Horbaczewski, dyżurny ekspert ekonomiczny, bankowiec, doradzający PAD przy projekcie ustawy frankowej, był zarejestrowany przez SB jako tajny współpracownik o ps. Andrzej. Z dokumentów wynika, że miał zostać pozyskany na zasadzie dobrowolności w 1987 r.
http://m.niezalezna.pl/217559-znany-ekonomista-zarejestrowany-jako-tajny-wspolpracownik-sb-mamy-jego-komentarz
Jak te wszystkie klocki zaczynają się układać w jedną budowlę, nieprawdaż?
A durnowaty Adrianek ciągle ma nadzieję, że się uchowa...
Niezłomny, qrwa.
wikcia o Nisztorze
Według „Gazety Finansowej” Piotr Nisztor w latach 2010-2014 był kontaktem operacyjnym Centralnego Biura Antykorupcyjnego[12].
Publikacja nagrania rozmowy szefa MSW Bartłomieja Sienkiewicza z prezesem Narodowego Banku Polskiego Markiem Belką, która zapoczątkowała aferę podsłuchową, miała zostać dokonana przez Nisztora w porozumieniu i za zgodą ówczesnego szefa CBA Pawła Wojtunika.
Jedyną ciekawą rzeczą w donosie GF jest imitacja koniunktiwu. "Publikacja (...) miała zostać dokonana." W tureckim, bułgarskim i niemieckim nie trzeba się się tak łapać lewą nogą za prawe ucho.
1. Horbi jest tematem.
Już dobrze? Jest jeden pan, nie ma dwu panów.
Jeju, bez tej karteczki wszystko widać, kto go mógł zatrudnić? Chyba ktoś ślepy, albo prawie ślepy.
"Członek zespołu ekspertów do spraw Restrukturyzacji i Prywatyzacji TP S.A. (1996-1998)"
1981 – 1982: Przewodniczący Samorządu Uczniowskiego w VIII Liceum Ogólnokształcącym w Poznaniu
(najlepsze matematyczne liceum w Poznaniu)
ale taki ślad fajny ślad z tej samej strony:
"1984: Laureat Olimpiady Wiedzy o Polsce i Świecie Współczesnym"
1984 biorący udział w olimpiadzie światopoglądowej, ideologicznej. Przecież to wszyscy omijali, chyba , że chcieli ideologiczne formułki gadać.
U nas w niezwykle liberalnym LO na Górce w Kraśniku było to niewyczerpana okazja do facecji i śmichów-chichów i rywalizacji na najgłupszą odpowiedź.
Początek lat 90-tych dawał szanse na szybkie kariery, szczególnie w nowotworzonych działach. Ludzie z ogłoszeń w prasie o ile byli spolegliwi i nieobrzydliwi mieli szansę. Była przyjmowana grupa, niektórzy szli w górę, niektórzy do okienek. Ale nieopozycyjność pomagała.
1. Horbi jest tematem.
Już dobrze? Jest jeden pan, nie ma dwu panów.
Jest półtora tematu, Horbi oraz dlaczego akurat teraz Nisztor sobie przypomniał o nim.
Taiming i kto.