Szczęście
Wiosna, 22 st.C. na tarasie, ptaki się popisują ile sił w gardziołkach, psy drzemią na łóżku polowym łypiąc na mnie od czasu do czasu, na stoliku kubek z kawą, a przy stoliku - ja, z "Nocną rundą" L. Childa. :x
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ja ostatnio miałam dużą frajdę, obserwując wnuczkę rozwiązującą z zapałem zadania z "Kangurka". Odpowiedziała nawet na bardzo podchwytliwe pytania, więc satysfakcja na jej buzi = mniodek na sercu babci.
Szczęście to miał pewien ćwirbel, który jakimś cudem wpadł na mój zabudowany balkon.
Złapał go mój kanapowiec. Na szczęście niósł go w pośpiechu do mojej sypialni, co zwróciło moją uwagę. Trzymał w zębach coś, co zupełnie nie przypominało kociej zabawki, ale i nie miało na szczęście ogona
Złapałam kota, postawiłam w otwartym oknie i siłą otworzyłam pyszczek.
Ćwirbelek odfrunął. Mam nadzieję, że nie zanadto pokiereszowany.
Ciekawe1, że zniewolony kot nie zatracił instynktu łowcy
>-
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
PS Dzisiaj wege, jutro homo.
Od razu mu dałam karmę z kaczki w galaretce.
Ćwirbelek niech łapie muchy i komary.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Muchy owszem, upoluje, ukatrupi i zostawi, ale ćwirbel trafił mu się pierwszy raz w życiu.
Może gdybym się nie wtrąciła...
Nie ma czego żałować. Ludzie wiedzą, że najprzyjemniej jest gonić króliczka.
*