447
Jednak założę wątek, chociaż widzę w aktualnościach, że niektórych bardziej podnieca cena benzyny.
Za jakiś czas będzie można wrócić i się przekonać, czy faktycznie tylko zieeew, czy jednak rację mieli ci, co snuli dość kasandryczne wizje. Ja się zaliczam do tej drugiej grupy i obym nie miała racji.
Nasz pono przyjaciel, jakby to słowo w polityce cokolwiek mogło znaczyć, prezydent Trump, podpisał ustawę 447.
Nie ma chyba w naszym kraju osoby lepiej znającej się na wszystkim, co dotyczy mentalności Żydów, celów ich działania, stosunków polsko-żydowskich, historii itd., itp od dr Ewy Kurek. Dlatego jej nienawidzą. Żydzi oczywiście.
Za jakiś czas będzie można wrócić i się przekonać, czy faktycznie tylko zieeew, czy jednak rację mieli ci, co snuli dość kasandryczne wizje. Ja się zaliczam do tej drugiej grupy i obym nie miała racji.
Nasz pono przyjaciel, jakby to słowo w polityce cokolwiek mogło znaczyć, prezydent Trump, podpisał ustawę 447.
dr Ewa Kurek napisała:https://www.pch24.pl/trump-sprawil--ze-polska-ostatecznie-przegrala-ii-wojne-swiatowa-,60175,i.html
– Państwo polskie powinno zatrudnić najlepszych prawników, przygotować księgi strat dla każdego centymetra kwadratowego naszej Ojczyzny i pokazywać światu, jakie ponieśliśmy straty. Bez tego będziemy skazani na żydowskie krzyki i kolejne roszczenia, do spłacenia których być może już niedługo będą nas wzywać kolejne kraje – mówi w rozmowie z PCh24.pl dr Ewa Kurek.
– Ze względu na to, że nie jestem prawnikiem, nie jestem w stanie od strony prawnej skomentować podpisanej przez prezydenta Trumpa ustawy 447. Wiem jednak jedno: jest to ustawa obcego państwa, które niektórzy uważają za sojusznika Rzeczypospolitej i to, jaka będzie jej przyszłość jest uzależniona od tego, jak zostanie ona teraz potraktowana przez polskie władze i jak rządzący na to zareagują – podkreśla historyk.
Dr Kurek zwraca uwagę na podobne działania, jakie w przeszłości prowadziły władze USA względem m.in. Austrii i Szwajcarii. – Kiedy szwajcarski rząd nie chciał ujawnić tzw. martwych kont, to wówczas Stany Zjednoczone zagroziły, że zamrożą wszystkie aktywa szwajcarskie na terenie USA i na terenie państw sojuszniczych. Rząd szwajcarski ugiął się pod tymi naciskami – przypomina i dodaje, że podobne działania ze strony USA mogą niedługo czekać Polskę.
Nie ma chyba w naszym kraju osoby lepiej znającej się na wszystkim, co dotyczy mentalności Żydów, celów ich działania, stosunków polsko-żydowskich, historii itd., itp od dr Ewy Kurek. Dlatego jej nienawidzą. Żydzi oczywiście.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
http://tysol.pl/a19017-IPN-Polska-oddala-Niemcom-63-tys-akt-o-zbrodniach-niemieckich-Kto-na-to-pozwolil-
Nigdzie na świecie nie ma takiej formy dziedziczenia, jaką on sobie wytargował.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Pewne jest to że lobby żydowskie uzyskało kolejny ważny instrument wspierania przemysłu Holocaustu. Instrument szczególnie przydatny w stosunku do Polski.
Pytań wiele. Pierwsze to czy ten instrument będzie skuteczny. To zaś zależy od tego czy lobby żydowskie będzie w stanie skłonić sądy i rząd USA do jego użycia. Ten instrument może bowiem działać tylko za ich pośrednictwem, czyli wymaga użycia przez nich innych instrumentów w ich dyspozycji. Jakich, jak intensywnie? Czysta polityka wewnątrz amerykańska realizowana na zewnątrz. Tak więc ostatecznie użycie tych instrumentów nacisku zależeć będzie od układu sił i priorytetów administracji USA. Drugie to na ile rząd polski zamierza się uginać i ulegać, czyli inaczej czy zamierza się oprzeć i jak mocno. Formalnie to prawo, jakiekolwiek by nie było, w Polsce i na arenie międzynarodowej nie działa. To zależy od pozycji i siły Polski oraz poglądów i preferencji obozu rządzącego. Nie wiem na ile możemy sobie pozwolić z Izraelem i USA. Z Izraelem zapewne na wiele, bo on może na nas realnie wpływać głównie poprzez USA no i oczywiście media i propagandę. Problemem jest, moim zdaniem, coraz wyraźniejszy klientyzm również obecnej ekipy. Wydawało się że jest to polska ekipa narodowa. Poprzednia była w sposób oczywisty ekspozyturą Brukseli, czyli Berlina, a ten widział Polskę jako strefę podziału wpływów niemieckich i rosyjskich. Niestety okazuje się coraz bardziej że obecna ekipa postawiła na USA, a te widzą Polskę jako strefę podziału wpływów amerykańskich i żydowskich. Nie wiem czy Polskę, a szczególnie tę ekipę, stać na to aby również w stosunku do tych sojuszników pokazać podmiotowość i odmówić pełnego podporządkowania. To z pewnością będzie kosztować. My nie mamy już wiele aktywów do sprzedania. Możemy jednak poczynić znaczne szkody. Pora chyba na udowodnienie tego potencjału.
A naszą siłą, chwilową dodajmy, jest tylko bycie sojusznikiem USA w rozgrywkach pomiędzy Rosją a Niemcami. Poza tym nic.
Jesteśmy na tą chwilę niestałym członkiem Rady Bezpieczeństwa ONZ. Izrael zdaje się ma problem z Palestyńczykami, Syrią, Iranem itd. Nie musimy go popierać bezwarunkowo.
Za dużo tych puzzli - i ta wojna, i te samoloty, i ta pospiesznie, w nadzwyczajnym trybie procedowana ustawa. Martwię się
Dokładnie
Teraz czas na: podnoszenie kwestii reperacji i niemieckiego holokałstu na Polakach, aby następnie...
...z delikatnym niemieckim wsparciem atakować wszelkie żydowskie organizacje o charakterze przestępczym, mając cichą aprobatę wszystkich ludów Międzymorza (najbardziej pokrzywdzeni, a zatem najgłośniej powinni krzyczeć- Ukraińcy). Można w to oczywiście wplatać sowieckich zbrodniarzy, od Morela po Michnika, nie pomijając Trockiego.
Do uderzenia w żydoską międzynarodówkę przyłączy się chętnie 2/3 populacji świata- wszyscy Arabowie z okolicami, o Chińczykach nie wspominając. Natanjahu i Putin to teraz sojusznicy, więc obrywaliby w zestawie, co cieszy tym bardziej.
Ale kto z tych frajerów, smarujących sobie w willi rabina tyłki wazeliną z okazji wizyty łysawego ćwoka z Mossadu, myśli w takiej perspektywie...
https://wpolityce.pl/m/polityka/394046-nasz-wywiad-prof-wroblewski-ustawa-447-jest-pierwszym-krokiem-zeby-wszczac-dalsze-dzialania-przeciwko-polsce
...otóż tak naprawdę to rzecz przeszła już w... 2009 roku. Wtedy to podpisano t.zw. deklarację terezińską. Pies z kulawą nogą się wtedy tym nie zainteresował. Co prawda, nie tylko RP ją podpisała, ale też kilkadziesiąt innych państw, które też zobowiązały się do tego samego.
Różnica polega na tym, że od 2009 roku aż do niedawna sporządzaniem raportów na temat mienia ofiar Holocaustu zajmował się jakiś instytut (nie pamiętam nazwy). No i tenże instytut został rozwiązany, no i w tej ustawie chodzi o to, by amerykańskie organy państwowe wzięły na siebie to wszystko, co dotąd robił.
I przepraszam, że link, ale mam katar i nie bardzo mam siłę na własny opis:
https://www.salon24.pl/u/wtemaciemaci/922695,back-channel-or-back-passage
Może tylko krótki cytat.
https://www.bgbl.de/xaver/bgbl/start.xav?startbk=Bundesanzeiger_BGBl&jumpTo=bgbl253005.pdf#__bgbl__//*[@attr_id='bgbl253005.pdf']__1550400681040