Godzina 'W' w Piekarach Śląskich na ulicy Bytomskiej. ===
Cześć i chwała bohaterom!
W godz. 'W' stałem akurat przy przystanku pod Kalwarią - kilkanaście osób czekało na autobus, drugie tyle szło w górę lub w dół. Na syrenę stanęły tylko (!) dwie osoby! Ja i chłopak (siedzący na ławce).
Na koniec krzyknąłem (! tak) "Cześć i chwała bohaterom!" i z radosną przystankową ferajną (zdziwioną że coś wyje) podeszliśmy do nadjeżdżającego autobusu...
Podobno obcokrajowcy specjalnie przyjeżdżają do Stolicy Świata I Całej Wolnej Ludzkości, ubierają się w koszulkię z orłem, bierą race i dawaj przeżywać. Zobaczycie będzie jeszcze z tego moda i nie obgonimy się od turystów...
A pisze to bo oglądałem relację Anglika Patricka Neya, któren co i rusz wyłuskiwał z tłumu obcokrajowca w imponującej odzieży. I nawijali po angielsku.
U mnie skromnie. Staliśmy z żoną w kuchni na baczność, a z radia wyły syreny. Prawdę rzekł nasz Prezydent - to dzięki nim mamy Polskę, znowu mamy i jeszcze mamy. Bez nich wdeptaliby już nas w ziemię jak mierzwę. Może on jest marny, ten Prezydent, ale pewne mowy i sformułowania ma więcej niż dobre i właściwe.
To chyba jednak manipulacja, Trepie. Tzn. podaj miejsce złożenia tej wiązanki. Bo z pewnością takich miejsc godnych uhonorowania są w Warszawie setki. Jeśli nie tysiące.
Prawda już z wolna dociera. Problem jak z tym niemieckim ministrem - nie ma żadnego wpływu na postępowanie. To nadal podyktowane jest wyłącznie interesem narzucanym siłą. My Polacy mamy obowiązek prawdę głosić. Coraz lepiej nam idzie. Mamy też drugi obowiązek - zbierać siły. Jak zbierzemy to do prawdy przekonamy znaczy wymusimy wyciągniecie z niej wniosków i poniesienie konsekwencji.
Komentarz
Wywiesiłam flagę.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Zobaczycie będzie jeszcze z tego moda i nie obgonimy się od turystów...
A pisze to bo oglądałem relację Anglika Patricka Neya, któren co i rusz wyłuskiwał z tłumu obcokrajowca w imponującej odzieży. I nawijali po angielsku.
Syreny wioskowe wyły jak trza.
Tzn. podaj miejsce złożenia tej wiązanki. Bo z pewnością takich miejsc godnych uhonorowania są w Warszawie setki. Jeśli nie tysiące.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
czesc i chwala rodzicom (wychowawcom)