Co do wierszyków z gołymi tyłkami to u nas króluje taki.
Cisza na morzu i w komnacie, Kto się odezwie - ściąga gacie.
To w zasadzie powinno być w wątku "A moje dziecko powiedziało" ale niech tam.... Znakomity sposób na nocną ciszę u chłopców. W każdym razie jeszcze na najmłodszego działa.....
Podpięłam się pod brać, bo nie wiedziałam jak to jest z siostrami. Siostrość, siostroć, siostrzeć, siostrać? Bo siostrzeństwo to chyba odpowiednik braterstwa. Polska języka trudna być.
Podpięłam się pod brać, bo nie wiedziałam jak to jest z siostrami. Siostrość, siostroć, siostrzeć, siostrać? Bo siostrzeństwo to chyba odpowiednik braterstwa. Polska języka trudna być.
siostrz!
I w zasadzie: bratrz!
(etymologicznie współcześnie zgubiło się "r" w słowie, wyjątkowo zostało w przymiotniku "braterski")
Komentarz
hugs and kisses!
przyłączam się do Brzostowego Fika z radości!
Co do wierszyków z gołymi tyłkami to u nas króluje taki.
Cisza na morzu i w komnacie,
Kto się odezwie - ściąga gacie.
To w zasadzie powinno być w wątku "A moje dziecko powiedziało" ale niech tam.... Znakomity sposób na nocną ciszę u chłopców. W każdym razie jeszcze na najmłodszego działa.....
siostrz!
I w zasadzie:
bratrz!
(etymologicznie współcześnie zgubiło się "r" w słowie, wyjątkowo zostało w przymiotniku "braterski")
^:)^
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
dawnom nie widział, cieszę sie!
nie samymi tweetami człek żyje!