Zna ktoś tego księdza ?
Film i temat filmu przypadkowy, chodzi mi tylko o rozpoznanie człowieka:
Bo chodzi o to, że poszedłem któregoś dnia na wieczorną mszę niedzielną do mojego kościoła parafialnego (duży, w centrum), myśląc, że to będzie typowe nabożeństwo, a trafiłem na nabity kościół jak w Wielkim Tygodniu i właśnie tego księdza z Poznania. Ludzie specjalnie dla niego przyszli. Póki co bez komentarzy z mojej strony, ktoś zna, słuchał ?
Bo chodzi o to, że poszedłem któregoś dnia na wieczorną mszę niedzielną do mojego kościoła parafialnego (duży, w centrum), myśląc, że to będzie typowe nabożeństwo, a trafiłem na nabity kościół jak w Wielkim Tygodniu i właśnie tego księdza z Poznania. Ludzie specjalnie dla niego przyszli. Póki co bez komentarzy z mojej strony, ktoś zna, słuchał ?
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
i nie rozuniem tłumów u takich mówców, bo wytrzymałem 6 minut. z trudem.
moje "gusta" przesunely sie zdecydowanie w strone proboszczow z brzuszkami, ktorzy pogroza mi palcem a na koledzie mlaskac beda nad moim ciastem.
oni jakos nad wyraz rzadko okazuja sie innymi niz chcieli sie pokazac.
Niech bedzie pochwalony!
Średnio trawię święte glosy.
To juz wolę langustę
Dzięki, Jorge!
I potrzebują tego, żeby księża nie upiększali rzeczywistości, tylko przypominali o Bożej sprawiedliwości - i że pokuta i całkowite nawrócenie, tzn. odwrócenie się od grzechu ze wstrętem i wynagrodzenie za popełnione grzechy to konieczność, żeby uniknąć kary Bożej. Żadna zagadka.
Kto nie dosłuchał do końca - ksiądz wyjaśnia potrzebę wynagradzania Matce Bożej 5 grzechów przeciwko Niej. Nabożeństwo pierwszych sobót miesiąca.