marszałek senior Sejmu 2019-2023
Antoni Macierewicz
Będę realizował moje obowiązki zgodnie z moim poczuciem odpowiedzialności za cały wysiłek niepodległościowy Polaków i decyzję narodu polskiego wyrażoną w wyborach, które miały miejsce ostatnio (http://www.tvn24.pl)
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
"Marszałkowie seniorzy prowadzą obrady przez pierwszą część pierwszych po wyborach posiedzeń izb, podczas których odbywają się ślubowania posłów i senatorów oraz wybory marszałków"
Już widzę te fotki ślubowań Schetyny czy Budki, a w tle TA TWARZ!
Co za radość!
Ciekawe1 ilu nagle dopadnie grypsko )
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
- Nie sadzę bym był upoważniony, by referować słowa pana prezydenta. Zostałem poinformowany o decyzji. Przyjąłem tę decyzję zgodnie z odpowiedzialnością tak jak to sformułowali Polacy w ostatnich wyborach - przyznał Macierewicz na antenie TVP Info.
Pojawiło się również pytanie o to, jakie przemówienie wygłosi na pierwszym posiedzeniu Sejmu. - Sądzę, że usłyszy pan te słowa bardzo dokładnie. Poczekajmy do tego momentu. Dla mnie ważniejsze jest to, że większość Polaków glosowało za wartościami narodowościowymi, patriotycznymi i chrześcijańskimi - tłumaczył przyszły marszałek senior Sejmu.
Prowadzący dopytywał, czy w przemówieniu Macierewicz pojawi się kwestia związana z katastrofą smoleńską. Przez ostatnie lata polityk badał wypadek TU-145M jako szef podkomisji smoleńskiej. - Nie ma takiego dnia, bym nie myślał o 10 kwietnia - odparł Antoni Macierewicz.
Szacowne, boczne tory.
Pisałem już kiedyś, że wg któregoś z odłamów kalwinizmu jedną z radości zbawionych będzie spoglądanie z chmurki, jak się potępieńcy smażą w smole. Dzięki ostatnim nominacjom możemy właśnie doświadczać tej jakże słusznej radości.
Wolałabym, żeby w każdym Pan Bóg wygrał do zera.
Jednak jeszcze Antoni wisiał jak strzelba.
Teraz ma popukać laską vel prętem.
nie lubię
Bo chyba trochę nie będzie wypadało.
Z drugiej strony - nic nie wiadomo. Czy raczej wiadomo, że wszystko może się zdarzyć. Mnie już nic nie zdziwi.
i otworzył!
i uderzył laską marszałkowską!
i zaintonował hymn Polski!
(otwarcie Sejmu, teraz , godz. 12:05)
i przywitał prezydenta RP (i ten dostał owacje na stojąco)
i przywitał premiera RP (I ten dostał owacje na stojąco)
i przywitał marszalków Sejmu poprzedniej kadencji, korpus dyplomatyczny, nuncjusza papieskiego oraz abp Gądeckiego
i dowódców sztabu wojskowego
i wszystkich innych gości
i uczcił chwilą ciszy zmarłego parlamentarzysty oraz wszystkich zmarłych posłów:
- "A światłość wiekuista niechaj im swieci (3x)"
PAD przypomniał słowa sprzed 30-u lat premiera... Tadeusza Mazowieckiego!
(o PAD w wątek obok dalej....)
w zasadzie - całe będzie do wklejenia.
z napisem K O N S T Y T U C J A
(Anita Suwińska)
e, jeszcze jedna idiotka
art 8
art 18
art 38
KONSTYTUCJA
dziś 12. listopada
a co Wałęsa robi 12, listopada?
(zwolnienie z internowania, 12.11.1982)
za
Historia Fotografią Pisana @Jan34733995
ja akurat na żywo oglądałem (w tle) przemówienie otwierające marszałka seniora i byłem zdziwony, że Antoni Macierewicz odpowiedział (na okrzyk z sali), że ślubował ("zakończyłem: 'ślubuje'")
===
ale dalej w SE .pl jest juz "normalnie", zaraz pod njusem:
Czytaj więcej
Jak się przygotować do seksu analnego?
(przepraszam, ale musiałem....)
(wyłączyłem w telefonie powiadomienia njusów z SE)