Notto napisal(a): Kasia Kowalska: „Dzisiaj dostałam telefon z Anglii ze szpitala, w którym leży moja córka, z pytaniem o zgodę na intubację córki. Zainspirował mnie do nagrania tego filmiku jeden z lekarzy, powiedział 'Niech pani przemówi do rozumu młodym ludziom". Młodzi ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, co się dzieje. Nie potrafię płakać..." https://www.instagram.com/p/B-P0MPQl7ob/?utm_source=ig_web_copy_link
"Przepraszamy, ta strona jest niedostępna Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta. Powróć do Instagramu."
Notto napisal(a): Kasia Kowalska: „Dzisiaj dostałam telefon z Anglii ze szpitala, w którym leży moja córka, z pytaniem o zgodę na intubację córki. Zainspirował mnie do nagrania tego filmiku jeden z lekarzy, powiedział 'Niech pani przemówi do rozumu młodym ludziom". Młodzi ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, co się dzieje. Nie potrafię płakać..." https://www.instagram.com/p/B-P0MPQl7ob/?utm_source=ig_web_copy_link
"Przepraszamy, ta strona jest niedostępna Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta. Powróć do Instagramu."
Jest jedna ciekawostka dotycząca statystyk zachorowań w Polsce, otóż jeżeli na Ćwiekaczu ktoś publikuje statystyki wskazujące, że Polska radzi sobie dobrze pod względem ilości zarażonych, to pod takimi wpisami pojawiają się natychmiast wpisy podważające ich wiarygodność ale nie od strony merytorycznej, a zawstydzającej, że taka osoba powiela propagandę rządową. To jest coś nieprawdopodobnego, żadnej merytoryki. Dlaczego mnie to fascynuje? bo z dostępnych danych wynika, że Polska radzi sobie lepiej niż.... ale gorzej niż... (do sprawdzenia, o jakie państwa chodzi).. Ten przykład ładnie ilustruje, że tamtej stronie nie chodzi o żadną dyskusję, a czysty atak, nawet wtedy, kiedy przy odrobinie wysiłku mogą wyszukać argumenty merytoryczne, wybierają idiotyczne emocjonalne ataki.
Oni nie wiedzą co się dzieje i działo w Polsce. Opowiadałam kuzynowi o orgii nienawiści pod pałacem prezydenckim w 2010, a on zdziwiony, bo w TVN tego nie pokazywali. Jak mu mówiłam o inż. Taylorze- nie wiedział kto to jest. I tak ze wszystkim. Żyjemy w dwóch rzeczywistościach.
Mania napisal(a): Oni nie wiedzą co się dzieje i działo w Polsce. Opowiadałam kuzynowi o orgii nienawiści pod pałacem prezydenckim w 2010, a on zdziwiony, bo w TVN tego nie pokazywali. Jak mu mówiłam o inż. Taylorze- nie wiedział kto to jest. I tak ze wszystkim. Żyjemy w dwóch rzeczywistościach.
Jest sporo osób, u których TVN leci nieomal bezustannie w tle, jak radio w samochodzie, jednak - takiego właśnie dokonali wyboru, równie dobrze mogło lecieć coś innego.
ms.wygnaniec napisal(a): Jest jedna ciekawostka dotycząca statystyk zachorowań w Polsce, otóż jeżeli na Ćwiekaczu ktoś publikuje statystyki wskazujące, że Polska radzi sobie dobrze pod względem ilości zarażonych, to pod takimi wpisami pojawiają się natychmiast wpisy podważające ich wiarygodność ale nie od strony merytorycznej, a zawstydzającej, że taka osoba powiela propagandę rządową. To jest coś nieprawdopodobnego, żadnej merytoryki. Dlaczego mnie to fascynuje? bo z dostępnych danych wynika, że Polska radzi sobie lepiej niż.... ale gorzej niż... (do sprawdzenia, o jakie państwa chodzi).. Ten przykład ładnie ilustruje, że tamtej stronie nie chodzi o żadną dyskusję, a czysty atak, nawet wtedy, kiedy przy odrobinie wysiłku mogą wyszukać argumenty merytoryczne, wybierają idiotyczne emocjonalne ataki.
A, to akurat dobrze.
Bo zdaje mi się, że niezerowa część z tych ludzi, co to "powielają rządową propagandę", nie ma wogle o tym pojęcia, tylko ot, jakieś tam dane przekleja. W odpowiedzi dowiadują się, że są złowrogimi pisowszczykami, bez mała maciaroidami.
Toji, dopsz. Może dzięki asonansowi poznawczemu prędzej czy później nimi zostaną.
Apropos, czy po słynnej mowie posłanki Jachiry też się okazało, że jest pisoską mrukwą?
Żeby pokazać, jakie to dziadostwo jest zjadliwe, przytoczę zalecenia polskiego towarzystwa radiologicznego (Marku, Ciebie to dotyczy). Technik, który kładzie na badanie osobę podejrzaną o coronavisusa winien być ubrany w maseczkę z filtrem, gogle, przyłbicę, kompinezon, dwie pary rękawiczek. Zdarzały się zakażenia od niepoprawnego zdejmowania kompinezonów, tagżetego. Oczywiście żodyn szpital w Polsce nie zapewnia pracownikom takiej ochrony.
ms.wygnaniec napisal(a): Jest jedna ciekawostka dotycząca statystyk zachorowań w Polsce, otóż jeżeli na Ćwiekaczu ktoś publikuje statystyki wskazujące, że Polska radzi sobie dobrze pod względem ilości zarażonych, to pod takimi wpisami pojawiają się natychmiast wpisy podważające ich wiarygodność ale nie od strony merytorycznej, a zawstydzającej, że taka osoba powiela propagandę rządową.
A, to akurat dobrze.
Bo zdaje mi się, że niezerowa część z tych ludzi, co to "powielają rządową propagandę", nie ma wogle o tym pojęcia, tylko ot, jakieś tam dane przekleja.
Robi się weselej, jak próbują wchodzić w merytoryczna polemikę z takimi wpisami. To faktycznie robi dobrą robotę. Dzisiaj mamy rekord zachorowań, pytanie ile w tym 'zasługi' pana Czaskowskiego, bo mazowieckie niepokojącym liderem... Dodatkowo dzisiaj zrozumiałem skąd jest druga fala po wyhamowaniu i problem nie dotyczy tylko dużych miast, na prowincji starsi się masowo odwiedzają, no z tem że w mniejszych grupach (bo wiadomo że te epidemie to tylko miastowi mają). Ale aby nie było dynamika cały czas maleje.
Dyzio_znowu napisal(a): dzisiaj to anomalia Dom Pomocy Społecznej (60-70 osób w zamknięciu) pod Radomiem zarażony przez pielęgniarkę z pechowego szpitala w Grójcu
Ja bym tej anomalii nie wliczał
faktycznie było 180-190 zakażeń co jest bardzo dobrym wynikiem poniżej krzywej
No ale czemuż ach czemuż nie wliczać? To jest generalny phoblem wszelkiej kwarantanny -- wpuszczasz pan jednego chorutka między zdrowych i masz zarażenie wszystkich. Wspominałem już kedyś, że w Rajchu NRW osiąga najlepsze wyniki, bo w pewnym momencie na 900 zarażonych, 700 osób było z jednej konkretnej tancbudy, gdzie ich ktoś rzetelnie obcharchał, i vice versa.
Dyzio_znowu napisal(a): dzisiaj to anomalia Dom Pomocy Społecznej (60-70 osób w zamknięciu) pod Radomiem zarażony przez pielęgniarkę z pechowego szpitala w Grójcu
No ale czemuż ach czemuż nie wliczać? To jest generalny phoblem wszelkiej kwarantanny -- wpuszczasz pan jednego chorutka między zdrowych i masz zarażenie wszystkich. Wspominałem już kedyś, że w Rajchu NRW osiąga najlepsze wyniki, bo w pewnym momencie na 900 zarażonych, 700 osób było z jednej konkretnej tancbudy, gdzie ich ktoś rzetelnie obcharchał, i vice versa.
Bo to anomalia. Ale to było wliczone dziś, bo podobno nie chcieli wliczyć, traktując ich jako kwarantannę od tej pielęgniarki zaciągniętą i nie chcieli im nawet testów zrobić bo żaden nie miał objawów. A oni se sami testy na boku załatwili, polecieli do mediów , sprawa się rypła dzisiaj rano no i musieli dopisać.
A ja bym nie dopisał bo oni do kwarantannego wojska przynależą, siedzą w kupie i szkoda testów na nich, bezobjawowców.
1. Kwarantanną- to wojsko regularne , operacyjne, na kluczowych, wyselekcjonowanych odcinkach frontu.
2. Pospolitym Ruszeniem albo raczej Nieruszeniem Narodowem, które zabezpiecza front i tyły.
3. System Zdrowia to Wywiad. Wirus ma swoje słabe strony- Objawy Chorobowe, które przyciągają nań Oko Saur... Systemu Zdrowia.
4. Testy to Zwiad, który lokalizuje wroga i zwraca ku niemu wojsko- Kwarantannę. Z jednego przetestowanego objawowca można wystawić drużynę, kompanię, pluton albo i batalion Kwarantanny przeciwko wirusowi.
kurde, alentyle sie mowi o szczegolmej uwadze skierowanej na ludzi starszych, a tu jedna pielegniarka wchodzi se i zaraza wszystkich. Kaplica jak nic. Msci sie brak rozporzadzen (wytycznych, czegos, nie znam sie, ale problem z takimi miejscami powinien byc zauwazany od poczatku, nie zas zostawiony swojemu biegowi) dla takich domow opieki i pracownikow przychodzacych z zewnatrz.
ms.wygnaniec napisal(a): W jukeju ogołocono uczelniane laboratoria ze sprzętu przekazanego do wybranych ośrodków aby badania robić. Tak więc ten tego, a co u nas?
uhrr napisal(a): kurde, alentyle sie mowi o szczegolmej uwadze skierowanej na ludzi starszych, a tu jedna pielegniarka wchodzi se i zaraza wszystkich. Kaplica jak nic. Msci sie brak rozporzadzen (wytycznych, czegos, nie znam sie, ale problem z takimi miejscami powinien byc zauwazany od poczatku, nie zas zostawiony swojemu biegowi) dla takich domow opieki i pracownikow przychodzacych z zewnatrz.
robert.gorgon napisal(a): Wszystkie osoby miały wynik pozytywny i wszystkie akurat dzisiaj?
Wyniki były znane 26.03 więc nie wliczają się do dzisiejszego dnia (chyba), a wyniki razem bo i badania razem miały robione.
A jadnak się myliłem, bo dzisiaj przekaziory podają, że te przypadki dodano wczoraj do statystyki. Aby było dość optymistycznie, firma z Poznania specjalizująca się w badaniach genetycznych opracowała jakiś bardzo szybki i wiarygodny test, oby. (Firmę znam i 10 lat temu byli bardzo dobrzy)
Dyzio_znowu napisal(a): jak by nie te anomalie tj. masówki szpitalne to byłoby ze 200 mniej
trudno robic wykres aktywnych bo MZ nie podaje wyleczonych , których jest co najmniej ze 30 sztuk
Grójec, Bródnowski,, trzeci wypadł mi z pamięci, 2 dpsy zrobiło ten wzrost. Dodajmy kilku idiotów lekarzy, którzy chodzili do pracy, chociaż wiedzieli, że powinni siedzieć w kwarantannie.
Komentarz
Dzieki!
Dlaczego mnie to fascynuje? bo z dostępnych danych wynika, że Polska radzi sobie lepiej niż.... ale gorzej niż... (do sprawdzenia, o jakie państwa chodzi)..
Ten przykład ładnie ilustruje, że tamtej stronie nie chodzi o żadną dyskusję, a czysty atak, nawet wtedy, kiedy przy odrobinie wysiłku mogą wyszukać argumenty merytoryczne, wybierają idiotyczne emocjonalne ataki.
Bo zdaje mi się, że niezerowa część z tych ludzi, co to "powielają rządową propagandę", nie ma wogle o tym pojęcia, tylko ot, jakieś tam dane przekleja. W odpowiedzi dowiadują się, że są złowrogimi pisowszczykami, bez mała maciaroidami.
Toji, dopsz. Może dzięki asonansowi poznawczemu prędzej czy później nimi zostaną.
Apropos, czy po słynnej mowie posłanki Jachiry też się okazało, że jest pisoską mrukwą?
Zdarzały się zakażenia od niepoprawnego zdejmowania kompinezonów, tagżetego.
Oczywiście żodyn szpital w Polsce nie zapewnia pracownikom takiej ochrony.
Dzisiaj mamy rekord zachorowań, pytanie ile w tym 'zasługi' pana Czaskowskiego, bo mazowieckie niepokojącym liderem...
Dodatkowo dzisiaj zrozumiałem skąd jest druga fala po wyhamowaniu i problem nie dotyczy tylko dużych miast, na prowincji starsi się masowo odwiedzają, no z tem że w mniejszych grupach (bo wiadomo że te epidemie to tylko miastowi mają).
Ale aby nie było dynamika cały czas maleje.
Dom Pomocy Społecznej (60-70 osób w zamknięciu) pod Radomiem zarażony przez pielęgniarkę z pechowego szpitala w Grójcu
A ja bym nie dopisał bo oni do kwarantannego wojska przynależą, siedzą w kupie i szkoda testów na nich, bezobjawowców.
1. Kwarantanną- to wojsko regularne , operacyjne, na kluczowych, wyselekcjonowanych odcinkach frontu.
2. Pospolitym Ruszeniem albo raczej Nieruszeniem Narodowem, które zabezpiecza front i tyły.
3. System Zdrowia to Wywiad. Wirus ma swoje słabe strony- Objawy Chorobowe, które przyciągają nań Oko Saur... Systemu Zdrowia.
4. Testy to Zwiad, który lokalizuje wroga i zwraca ku niemu wojsko- Kwarantannę. Z jednego przetestowanego objawowca można wystawić drużynę, kompanię, pluton albo i batalion Kwarantanny przeciwko wirusowi.
Tak więc ten tego, a co u nas?
http://m.radio.kielce.pl/pl/post-102901
Aby było dość optymistycznie, firma z Poznania specjalizująca się w badaniach genetycznych opracowała jakiś bardzo szybki i wiarygodny test, oby. (Firmę znam i 10 lat temu byli bardzo dobrzy)
trudno robic wykres aktywnych bo MZ nie podaje wyleczonych , których jest co najmniej ze 30 sztuk
W prostym modelu zeszliśmy z ilością poniżej 2x dla 5 dni różnicy. To jest bardzo optymistyczne.