a na przykład w (niemieckim) Lidlu jest PRAWDZIWY! serio
te nazwane "BIO" pochodzą od piekarza spod Kędzierzyna-Koźla, który jest nieżle zakręcony w temacie tradycyjnego wypieku ze starych odmian pszenicy (znalazł rolnika, który takie zasiiewa, skuouje i mieli w młybie dla siebie) chyba dwa lata temu nazwiązał kontakt z innym piekarzem z Pomorza, który juz miał umowy z sesiami sklepów (piekł i taki i taki chleb)
poszukam na FB, bo dawno go nie widziałem (prowadził też sprzedaż swoich chlebów przez internet)
romeck napisal(a): a na przykład w (niemieckim) Lidlu jest PRAWDZIWY! serio
te nazwane "BIO" pochodzą od piekarza spod Kędzierzyna-Koźla, który jest nieżle zakręcony w temacie tradycyjnego wypieku ze starych odmian pszenicy (znalazł rolnika, który takie zasiiewa, skuouje i mieli w młybie dla siebie) chyba dwa lata temu nazwiązał kontakt z innym piekarzem z Pomorza, który juz miał umowy z sesiami sklepów (piekł i taki i taki chleb)
poszukam na FB, bo dawno go nie widziałem (prowadził też sprzedaż swoich chlebów przez internet)
No to muszę spróbować. Ja w sumie nie to, że wiem jak smakuje prawdziwy chleb, ale mam teorię, że to co jest w hipermarketach, to jest takie dlatego, że tych pseudo bułek trzeba zjeść dużo i dzięki temu mają sprzedaż innych produktów "do chleba". Jak zacząłem kupować w piekarni to nie muszę tyle jeść i nie czuje się ciągle głodny.
Benedykt w Jezusie z Nazaretu klarował, że ten chleb z Modlitwy Pańskiej jest dostępny. Codziennie, ale najczęściej jest spożywany wtedy, gdy sklepy są pozamykane.
trep napisal(a): Benedykt w Jezusie z Nazaretu klarował, że ten chleb z Modlitwy Pańskiej jest dostępny. Codziennie, ale najczęściej jest spożywany wtedy, gdy sklepy są pozamykane.
Komentarz
serio
te nazwane "BIO"
pochodzą od piekarza spod Kędzierzyna-Koźla, który jest nieżle zakręcony w temacie tradycyjnego wypieku ze starych odmian pszenicy (znalazł rolnika, który takie zasiiewa, skuouje i mieli w młybie dla siebie)
chyba dwa lata temu nazwiązał kontakt z innym piekarzem z Pomorza, który juz miał umowy z sesiami sklepów (piekł i taki i taki chleb)
no i zaczyn.... cuchnie
oglądam dwa profile na instagramie faknych piekarzy - jakie zdjęcia!
https://ksiegarnia.majdanek.eu/pl/dzial-ksiegarni/204-chleb-wolnosciowy.html
👣
🐾
🐾