stały spowiednik zajmuje się stanem podstawowym sumienia i często jest od prostowania tegoż sumienia i wyprowadzania na ścieżkę wiary przewodnik duchowy jest od niuansów natury duchowej czyli level dużo wyżej od spowiednika stałego lepiej modlić się o laskę spowiedzi u stałego spowiednika który zna petenta
no to proś o konkretnego, możesz tez słowa przekuć w czyny: - idz do jezuitów i przy spowiedzi poproś aby był stałym spowiednikiem, oni do takich prośb teoretycznie są przyzwyczajeni - idz do dominikanów bo ci zazwyczaj mają stałe godziny spowiedzi i poproś przy spowiedzi o to samo co wyżej , też teoretycznie są do tego przygotowani - idz do kapucynów bo ci też potrafią mieć stałe godziny a jak nie mozesz iśc bo zakonów takich nie ma wokól ciebie to módl się jak najprościej nie tam takie "Panie ty wiesz" albo " w inetncji Bogu wiadomej" tylko konkretnie "Boże czuję że nie wytrzymam i proszę postaw na mojej drodze stałego spowiednika i daj mi dar rozeznania że to on aby go nie przeoczył"
margerytka napisal(a): to proś "Boże daj mi twardego stałego spowiednika z okolic Nowego Sącza, ty wiesz że dłużej nie dam rady" proś rano, pros wieczorem, proś
margerytka napisal(a): to proś "Boże daj mi twardego stałego spowiednika z okolic Nowego Sącza, ty wiesz że dłużej nie dam rady" proś rano, pros wieczorem, proś
Komentarz
przewodnik duchowy jest od niuansów natury duchowej czyli level dużo wyżej od spowiednika stałego
lepiej modlić się o laskę spowiedzi u stałego spowiednika który zna petenta
możesz tez słowa przekuć w czyny:
- idz do jezuitów i przy spowiedzi poproś aby był stałym spowiednikiem, oni do takich prośb teoretycznie są przyzwyczajeni
- idz do dominikanów bo ci zazwyczaj mają stałe godziny spowiedzi i poproś przy spowiedzi o to samo co wyżej , też teoretycznie są do tego przygotowani
- idz do kapucynów bo ci też potrafią mieć stałe godziny
a jak nie mozesz iśc bo zakonów takich nie ma wokól ciebie to módl się jak najprościej nie tam takie "Panie ty wiesz" albo " w inetncji Bogu wiadomej" tylko konkretnie "Boże czuję że nie wytrzymam i proszę postaw na mojej drodze stałego spowiednika i daj mi dar rozeznania że to on aby go nie przeoczył"
proś rano, pros wieczorem, proś
Boże, Ty wiesz, co dla nas najlepsze. Daj Kalainowi osobę, której potrzebuje.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia