Kozakiewicz: To byl mój gest wyzwolenia. Wyzwoliłem złość, która się we mnie kłębiła. Wtedy chyba każdy Polak marzył o tym, żeby coś takiego pokazać
Lichocka: Nic takiego nie pokazałam. Nic takiego nie pokazałam. Przepraszam, tych, którzy się poczuli urażeni, bo myśleli, że pokazałam to, czego nie pokazałam.
Kozakiewicz: To byl mój gest wyzwolenia. Wyzwoliłem złość, która się we mnie kłębiła. Wtedy chyba każdy Polak marzył o tym, żeby coś takiego pokazać
Lichocka: Nic takiego nie pokazałam. Nic takiego nie pokazałam. Przepraszam, tych, którzy się poczuli urażeni, bo myśleli, że pokazałam to, czego nie pokazałam.
werdykt: KOZAKIEWICZ
Wicie, Kozakiewicz... Po latach take kocopały opowiada, ale w ów czas:
Polskie władze tłumaczyły gest skurczem mięśnia tyczkarza, który miał być spowodowany sporym wysiłkiem. Kolejne tłumaczenie mówiło, że gest ten pokazywał pokonanie poprzeczki, inne, że w ten sposób Kozakiewicz okazał radość.
Do marcheweczki i figi dodaję jeszcze pokazanie języka i angielskie nana nanana:
Co do ankiety to definitywnie Kozakiewicz rządzi. Jestem przeciwny małpowaniu cudzoziemskich gestów. Dlatego fakulec, tak samo zresztą jak ''Booooo" zamiast gwizdów, co nie jest polską tradycją, makes me mad!!!
A że Kozakiewicz przeszedł wszystkie główne partie (startował z list) poza PIS się liczy? Znaczy się czy un lepszy bo ruskim pokazał a Lichocka totalnym czyli ruskim i mniemcom?
marniok napisal(a): A że Kozakiewicz przeszedł wszystkie główne partie (startował z list) poza PIS się liczy? Znaczy się czy un lepszy bo ruskim pokazał a Lichocka totalnym czyli ruskim i mniemcom?
Przecież tu chodzi o choreografię, a nie kto co komu...
A nie wydaje się wam, że te gesty znaczą co innego? Gest Kozakiewicza jest ekspresyjny, gest Lichockiej flegmatyczny - nie chce mi się z wami gadać, nawet na gest Kozakiewicza nie zasługujecie.
O to, to ! A jeszcze bardziej Senatu, a już najbardziej sale SN w składzie wyznaczanym po uważaniu przez Prezes Gersdorf. Taka wizję mam: nowy Prezes SN po wyborze pokazuje starszym kolegom gest Lichockiej.
Komentarz
Erudyci zinterpretują kresowo.
B-)
PS. Kozakiewicz usprawiedliwiony.
Co do ankiety to definitywnie Kozakiewicz rządzi. Jestem przeciwny małpowaniu cudzoziemskich gestów. Dlatego fakulec, tak samo zresztą jak ''Booooo" zamiast gwizdów, co nie jest polską tradycją, makes me mad!!!
👣
🐾
🐾
Znaczy się czy un lepszy bo ruskim pokazał a Lichocka totalnym czyli ruskim i mniemcom?