trep napisal(a): Od dzis przez 7 dni o godz. 15 ksieza ze wszystkich sadeckich parafii beda szli w procesji przez Nowy Sacz z monstrancja i beda blogoslawic swiat by zlamac wirusa. Prosza by o tej porze gdziekolwiek bedziemy laczyc sie z nimi koronka do Bozego Milosierdzia. Prosze modlic sie tez i przekazac dalej.
trep napisal(a): Od dzis przez 7 dni o godz. 15 ksieza ze wszystkich sadeckich parafii beda szli w procesji przez Nowy Sacz z monstrancja i beda blogoslawic swiat by zlamac wirusa. Prosza by o tej porze gdziekolwiek bedziemy laczyc sie z nimi koronka do Bozego Milosierdzia. Prosze modlic sie tez i przekazac dalej.
o, wzięli wzór z pewnego włoskiego proboszcza (sam wraz z diakonem szedł z Monstrancją)
Nie śmiem Cię prosić Święty Mocny Od powietrza od wojny od ognia Przez niebo czarne i milczące Rozmawiam z Tobą w dziwnych dniach. Chorych i zmarłych liczą wszyscy Maski i łóżka, respiratory, Miliardy strat, ministrów chorych. Ja liczę, że jest Wiekuisty Mocny Jakuba i Proroków Ja liczę, że wciąż wisisz Chryste Sam Cię przybijam rok po roku Środa po wtorku grzech za grzechem Smutno i wstyd, że to przeze mnie Cierpisz zarazy epidemie Kaszlesz i dławisz się oddechem. Za oknem ciemność świateł mało Nie proszę aby się udało Nagłe już dzisiaj Zmartwychwstanie Pełne – pstryk – wszystkich uzdrowienie - , Lecz wołam w ciemność -spraw to Panie By świat jak Łazarz w grocie ciemnej Usłyszał, że Przyjaciel wzywa. I z groty wywlókł się spętany. Już cuchnął, tak to z martwym bywa. Ja też ku Tobie, w czasie marnym Pełznę, krępują mnie jak płótna Winy, co głupsze niż powszednie, Pycha istnienia, słabość smutna. Za oknem czarno, daj bym poznał Tę piękną ciemność Twego znaku. Przyszłość to Ty. A więc niegroźna Inna prognoza. Matko ratuj.
Okaż nam miłosierdzie dobry Ojcze, Wszechmogący Wieczny Boże, który nie chcesz śmierci grzesznika, lecz by się nawrócił i miał życie. Daj zdrowie chorym i odwagę tym, którzy im służą. Wspieraj czuwających nad bezpieczeństwem i pociesz tych, którzy opłakują umarłych. Niech Twoja łaska skruszy twarde serca i podniesie ręce, co bezradnie opadają. Zabierz strach i ześlij Twego Ducha, gdy wołamy: Jezu, ufam Tobie! Przez Chrystusa Pana naszego. Amen.
Komentarz
Codziennie o 12:00 transmisja z modlitwy nowennowej
http://swietyandrzejbobola.pl/modlitwa-przy-relikwiach-swietego/
♰♰♰
👣
🐾
🐾
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Spętany jeszcze
Nie śmiem Cię prosić Święty Mocny
Od powietrza od wojny od ognia
Przez niebo czarne i milczące
Rozmawiam z Tobą w dziwnych dniach.
Chorych i zmarłych liczą wszyscy
Maski i łóżka, respiratory,
Miliardy strat, ministrów chorych.
Ja liczę, że jest Wiekuisty
Mocny Jakuba i Proroków
Ja liczę, że wciąż wisisz Chryste
Sam Cię przybijam rok po roku
Środa po wtorku grzech za grzechem
Smutno i wstyd, że to przeze mnie
Cierpisz zarazy epidemie
Kaszlesz i dławisz się oddechem.
Za oknem ciemność świateł mało
Nie proszę aby się udało
Nagłe już dzisiaj Zmartwychwstanie
Pełne – pstryk – wszystkich uzdrowienie - ,
Lecz wołam w ciemność -spraw to Panie
By świat jak Łazarz w grocie ciemnej
Usłyszał, że Przyjaciel wzywa.
I z groty wywlókł się spętany.
Już cuchnął, tak to z martwym bywa.
Ja też ku Tobie, w czasie marnym
Pełznę, krępują mnie jak płótna
Winy, co głupsze niż powszednie,
Pycha istnienia, słabość smutna.
Za oknem czarno, daj bym poznał
Tę piękną ciemność Twego znaku.
Przyszłość to Ty. A więc niegroźna
Inna prognoza. Matko ratuj.
+++
Zachowaj nas Panie
+
*
Wszechmogący Wieczny Boże,
który nie chcesz śmierci grzesznika,
lecz by się nawrócił i miał życie.
Daj zdrowie chorym
i odwagę tym, którzy im służą.
Wspieraj czuwających nad bezpieczeństwem
i pociesz tych, którzy opłakują umarłych.
Niech Twoja łaska skruszy twarde serca
i podniesie ręce, co bezradnie opadają.
Zabierz strach i ześlij Twego Ducha,
gdy wołamy: Jezu, ufam Tobie!
Przez Chrystusa Pana naszego. Amen.
+
*