Za obrażonych na Papieża Franciszka
Gdy widzę zdjęcia Papieża w pustym Rzymie, robi mi sie Go po ludzku żal. Jego niestandardowe nauczanie spowodowało że wielu się na Niego obraziło na śmierć i życie. Ja też kiedyś (przed moim odnowieniem) byłem na Niego obrażony.
Ojciec Pelanowski - wspaniały kapłan, dzięki któremu nawrócił sie Budzyńśki i Dziki. Ostatnio obraził się na Papieża Franciszka. Proszę o modlitwę za Ojca Augustyna, póki jeszcze czas by pogodził się z przeciwnikiem,
+
Ojciec Pelanowski - wspaniały kapłan, dzięki któremu nawrócił sie Budzyńśki i Dziki. Ostatnio obraził się na Papieża Franciszka. Proszę o modlitwę za Ojca Augustyna, póki jeszcze czas by pogodził się z przeciwnikiem,
+
Otagowano:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
ale
- Bóg osadzi Franciszka, nie porzeba innych osądów
- o ile teraz ksiądz Pawlukiewicz jak żył, dość kontrowersyjny ksiądz Szustak, ksiądz Glass, inni publiczni katecheci, księża mojej parafii nie mają nic do swojego zwierznika, to moim zdaniem krytyka Ojca Augustyna poszła za daleko
- w Dzienniczku Faustyny jest o tym, że o ile szatan potrafi imitowac różne cnoty, to cnoty posłuszeństwa nie potrafi. Wiem, że papież Franciszek jest na tyle trudnym pasterzem, że posłuszeństwo i wstrzymanie się od krytyki wobec Niego to niemal heroizm, życzę Ojcu Augustynowi herozimu cnoty.
- subiektywnie: po prostu lubię Ojca Pelanowskiego
2. W jakich sprawach ci, którzy mówią, że się nie zgadzają z Franciszkiem, albo ci, którzy krytykują Franciszka, są mu "nieposłuszni"? Na czym to nieposłuszeństwo polega?
3. Czy autorzy dubiów "nie zgadzają się z Franciszkiem"?
4. Czy może autorzy dubiów "są nieposłuszni Franciszkowi"?
5. Czy Benedykt "krytykuje Franciszka"?
6. Czy Benedykt "jest nieposłuszny Franciszkowi"?
A może każdy z nich zachował się właściwie do swojego stanu, obowiązków i rozeznania? (Oprócz Franciszka, wiadomix). Jak na kilka lat pontyfikatu to pontyfikat Franciszka hojnie obdarza nas znakami. Wcześniej były tylko przewracane karty i zamknięcie Ewangelii na pogrzebie Jana Pawła II, a tu proszę. Co wydarzenie, to jakiś show z Niebios. Od pioruna w bazylikę na mocny start.
2. Myślę że może na szczęście jeszcze Ojciec Augustyn nie przekroczył tej cienkiej czerwonej linii, ale z nieposłuszeństwa jednego zakonnika Lutra więcej było złego niż z niedoskonałości papieża Leona X.
3,4. Nie mnie osądzać – jestem za stary by być sędzią ;-)
5.,6 Gdzie? Benedykt to tytan pokory
Nie osądzam Ojca Pelanowskiego – lubię Go i chcę go wesprzeć w trudach modlitwą.
Odpowiedź na 1. jest po prostu fałszywa. Dobry szef łaknie zdań odmiennych od swoich podwładnych.
Bo jesli chodzi o "wirtual* to nadaje na YT na (słowackim?) kanale Q Bogu
To i ja się pomodlę.
+
+
Od zdjęcia pioruna. Byłeś w Rzymie kiedyś? To najwyższy punkt w okolicy, więc pioruny w to walą, zwłaszcza że pewnie jest odgromnik. Czego znakiem ma być to, że ktoś - zapewne mając w tym dniu ustawione naświetlanie bazyliki cały czas - zrobił zdjęcie i puścił w świat, jak był pewny, że pójdzie jak świeże bułeczki?
ale prawdą jest również to, że fotka stała się symboliczna i 'ratio' nic tu nie ma do gadania...