Jest jednym z trzech młodych tenorów w Il Volo. Mają po dwadzieścia kilka lat, koncertują po całym świecie, już zdobyli uznanie. Śpiewają nie tylko arie. P. Domingo jest nimi zachwycony.
Niewątpliwie utalentowany młody człowiek, ale nie wydaje mi się, że może zrobić karierę stricte operową. Dla porównania:
Jest różnica w technice i przede wszystkim interpretacji. U Pavarottiego doskonale słychać, że on w tej arii właśnie żegna się z życiem. Poza tym - trudno ocenić, na ile nośny jest głos pana Barone i jak dały sobie radę na scenie teatru operowego, gdzie śpiewacy nie korzystają z mikrofonu.
Pavarotti miał płuca o pojemności trzech płuc tego młodego, rzadko się zdarzają takie warunki. Jednak nie ogromna moc jego głosu mnie urzekła, lecz barwa, rozpoznawalna, wyjątkowa, słoneczna. Był cudowny.
Maria napisal(a): Czy wiesz, że mieli zaplanowany na lipiec koncert w Polsce?
Nie wiem. O, właśnie obejrzałam rozmowę z nimi i - w przeciwieństwie do naszych gwiazd - zamiast jojczyć i żądać zapomogi od rządu, zakupili za swoje pieniądze maseczki i respiratory do szpitala.
Na koniec- Ignazio, bez którego nie byłoby il Volo. Śpiewa sercem, jego głos w połączeniu z głosami dwóch kolegów daje specyficzne brzmienie ich harmonii. Jest kompozytorem, tekściarzem i aranżerem większości ich koncertów. Imponująca jest też jego działalność społeczna na rzecz młodych artystów. Poza tym - bez tego urodzonego showmana, koncerty il Volo nie byłyby tak atrakcyjne.
Komentarz
Dla porównania:
Jest różnica w technice i przede wszystkim interpretacji. U Pavarottiego doskonale słychać, że on w tej arii właśnie żegna się z życiem.
Poza tym - trudno ocenić, na ile nośny jest głos pana Barone i jak dały sobie radę na scenie teatru operowego, gdzie śpiewacy nie korzystają z mikrofonu.
Dobrze jest posłuchać Mistrza, żeby usłyszeć różnicę.
Rozchodzi się tylko o to, aby tytułem następcy Pavarottiego szafować z wielką ostrożnością
Nie żebym się zakochał.
i od Ignazio:
Cierpie!
O, właśnie obejrzałam rozmowę z nimi i - w przeciwieństwie do naszych gwiazd - zamiast jojczyć i żądać zapomogi od rządu, zakupili za swoje pieniądze maseczki i respiratory do szpitala.
https://www.ebilet.pl/artysta/il-volo/?gclid=EAIaIQobChMIuJeZneqa6QIVyuWaCh2WXgKGEAAYASAAEgLxbvD_BwE
Jingle bells
Fajne