Śpiewane modlitwy
Kończy się listopad, czas wspomnień. Za chwilę Adwent, oczekiwanie.
Jedno i drugie nastraja do modlitwy. Tych śpiewanych jest wiele. Ten wątek chcę właśnie na takie przeznaczyć, bo chociaż różne utwory (ale nie chodzi mi o pieśni kościelne, zaznaczam) z tego zakresu były na forum zamieszczane, to nie pomnę, czy był jeden, wydzielony. Jeśli tak, to poproszę o stosowną działalność adminów.
Moje dzisiejsze, podwójne odkrycie.
Podwójne, bo i ze względu na utwór, i ze względu na rewelacyjną wykonawczynię.
Hanka Rybka
Utwór z płyty "I to, i to" dedykowany śp. Markowi Łabunowiczowi "Mai", który zginął pod lawiną w Tatrach podczas akcji ratunkowej TOPR. Fragmenty wideo pochodzą z prywatnych zbiorów rodziny Marka.
Jedno i drugie nastraja do modlitwy. Tych śpiewanych jest wiele. Ten wątek chcę właśnie na takie przeznaczyć, bo chociaż różne utwory (ale nie chodzi mi o pieśni kościelne, zaznaczam) z tego zakresu były na forum zamieszczane, to nie pomnę, czy był jeden, wydzielony. Jeśli tak, to poproszę o stosowną działalność adminów.
Moje dzisiejsze, podwójne odkrycie.
Podwójne, bo i ze względu na utwór, i ze względu na rewelacyjną wykonawczynię.
Hanka Rybka
Utwór z płyty "I to, i to" dedykowany śp. Markowi Łabunowiczowi "Mai", który zginął pod lawiną w Tatrach podczas akcji ratunkowej TOPR. Fragmenty wideo pochodzą z prywatnych zbiorów rodziny Marka.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
otwieram ci ja Gościa Niedzielnego, a tam na stronie 44. aż trzy strony o Hannie Rybce!
prassówka?
2/3
3/3
Pan, Bóg, zna każdy język. Kiedy siedzimy przy wódce i dzielimy się swym życiem, On jest z nami. I przy wódce się modlimy.
Z chasydzkich opowiesci
Od razu Al Gorytm z Jututki naraił mnie nowe wideło. Naści:
👣
🐾
🐾