Idzie Złoty Wiek (dla Polski)!
Główne tezy pracy to:http://documents1.worldbank.org/curated/en/510711468293689707/pdf/WPS6639POLISH.pdf
(i) ostatnich 20 lat było prawdopodobnie najlepszym okresem w gospodarczej historii Polski, która rozwijała się najszybciej ze wszystkich gospodarek europejskich i była również jedną z najszybszych w skali światowej;
(ii) w roku 2013 Polska osiągnęła poziom dochodu, jakości życia i dobrobytu, jakiego prawdopodobnie nie zaznała wcześniej, szczególnie w porównaniu z Europą Zachodnią, która jest dla Polski naturalnym punktem odniesienia; oraz
(iii)Polska jest w dobrej pozycji, aby dalej nadrabiać dystans w poziomie PKB w stosunku do Europy Zachodnieji na dobre przenieść się z ekonomicznych peryferii Europy, w których pozostawała przez wiele stuleci, do jej gospodarczego centrum.
XXI wiek rysuje się dla Polski jako nowy Złoty Wiek.
A tukej obrazek, gdyż jak wiemy obrazek wincy mówi niż pińcet słów:
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Zdaniem planistów jednej globalnej marki, którzy mędrkują a planują sukces na dekady do przodu (zgodnie z naturą rasy swojej) potencjał inwestycyjno-rozwojowy Polski w tych najbliższych dekadach to jest światowy top (uwzględniono liczby bezwzględne i jakieś tam procenty).. Mapa świata wizualizująca ten temat wygląda krzepiąco.
Całość to dokument wewnętrzny, więc uwierzyłem.
Gupie pitanie, Lamborghini należy do Volkswagena.
Przygoda ? Spektakularne wydarzenia, gejmczendżery, Husaria pod Wiedniem, widzę że gram i widzę, że wygrywam. Tak nie będzie. Zanosi się, że do końca nie będziemy świadomi co się wokół nas dzieje i dokąd zmierzamy (a i co osiągnęliśmy). Tą wojnę wygrywają ci najbardziej konsekwentni w brnięciu przez potoki gówna i mułu.
Wszystko zależy od preferencji ja tam wolę w spokoju mozolnie, starannie i powoli ale efekt ma być nie do ruszenia To pewnie taka mentalność kobiety z zacięciem wytrzymałosciowo-długodystansowym. Ja nawet na decyzję czy zostaję w firmie dałam sobie 2 lata więc dałabym Polsce ze sto lat na znój pracę i kumulacje dostatku i wiedzy jak w nim żyć by pomnażać.
A przy okazji taki kwiatek z Wirtualnej Polski, do i dla kogo ten portal pisze? A OK, to przepisane z Deutsche Welle, Marcel Fürstenau
Tak czy inaczej, usprawiedliwianie niemieckich władz w polskim języku wywołuje jakiś zgrzyt. To chyba moje zęby.