wreszcie suchą nogą! Szczecin!
jako pendant do mierzejowego przekopu i połączenia Elbląga z morzem teraz tunel do Szczecina!
- Rozpoczyna się wiercenie tunelu. To chwila ważna. Wiemy, że ten tunel powstanie, a Rzeczpospolita Polska będzie połączona - powiedział wicepremier Jarosław Kaczyński.
- Rozpoczyna się wiercenie tunelu. To chwila ważna. Wiemy, że ten tunel powstanie, a Rzeczpospolita Polska będzie połączona - powiedział wicepremier Jarosław Kaczyński.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ale słyszałem rano we Wnecie, że aby powstał Baranów, PiS musi wygrać trzecią kadencję.
I zgadzam się - totalna spierdoli wszystko dla zasady, bo przecież nie mogą dopuścić by projekt PiSu doczekał się realizacji. Nawet jeśliby w konsekwencji Rzplitą miał szlag trafić. A w sumie to nawet byłoby tak lepiej.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Dlatego dobrze, że parę projektów wystartowało.
Do dokończenia może wystarczyć wygranie w wyborach bez samodzielnej większości, jakieś "administrowanie" (jak mówił Prezes) w niepewnej koalicji, albo przy rządzie mniejszościowym, albo nawet bujanie się z procedurami do powtarzanych wyborów. Do destrukcji nie wystarczy wymarzone "odsunięcie pisu od władzy". Potrzebne byłoby przejęcie władzy przez dzikusów. A to nie to samo.
Nastąpił chyba taki moment, że rządowo-parlamentarna gra na czas miałaby swoje plusy dodatnie.
Inwestorem budowy tunelu w Świnoujściu jest Miasto Świnoujście, a GDDKiA pełni rolę Inwestora zastępczego. Inwestycja jest współfinansowana ze środków UE w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko. Łączna szacowana wartość inwestycji to 913,8 mln złotych, maksymalna wartość dofinansowania ze środków UE wynosi 775 mln złotych.
https://www.gddkia.gov.pl/pl/a/40985/Rozpoczyna-sie-drazenie-tunelu-w-Swinoujsciu
Poludniowe
I to wszystko nie po mojej stronie Polski, a Pomorze glosuje na totaniakow!
jeśli będą za, słabo to widzę
Czyli - nie ma znaczenia kto wygra wybory (parlamentarne), bo sami mieszkańcy nie odpuszczą. Nikt nie ma tam szans na wygraną (w samorządowych), kto przeciw tunelowi.
Ten TUNEL łączy starych i młodych, katolików i elgietebowców, prawicę i lewicę...
Jeden błazen to mówił, że przekop to dowód porażki Polski w kulturalnej dyplomacji z Rosją.
A dla mnie to dowód porażki Rosji. Przecież trzymając Cieśninę Pilawską mogłaby nam zrobić qq w dowolnym momencie, podstawić nogę kiedy zechce. A ci nie, upierali się robić zyguzygu jak byle żaglówka przepływała, byle Lachiw Proklatych rezaty. No to mają -- Cieśnina straci(ła) jakąkolwiek wartość strategiczną. Brawo!
Tak trzeba z każdym elementem radzieckiej postępować przewagi.
Ja bardzo przepraszam, ale sądzę że Koleżanka go w nieuzasadniony sposób nobilituje.
Dla mnie to skrzyżowanie satanisty z ruską agenturą - i naprawdę jak mało czego, obawiam się że trafiłem.
W każdym razie uznawanie go za debila jest wręcz komplementem. To stanowiłoby dla niego pewne usprawiedliwienie.
Pokój – szczęśliwość; ale bojowanie
Byt nasz podniebny...