dysty laty owocowe
czemu to takie drogie?
https://drake.com.pl/kategoria-produktu/alkohole-rzemieslnicze/ovii/ovii_destylaty/
nie ma pigwy
a za każdą granicą, w krajach, które nasz prześladują , takie alko jednak tansze
czy Unia nas prześladuje?
https://drake.com.pl/kategoria-produktu/alkohole-rzemieslnicze/ovii/ovii_destylaty/
nie ma pigwy
a za każdą granicą, w krajach, które nasz prześladują , takie alko jednak tansze
czy Unia nas prześladuje?
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Owocowe destylaty są ogólnej trudne w produkcji, trzeba podgrzewać nastaw w kąpieli wodnej żeby się nie poprzypalało, to nie jest destylacja jak czystej czy spirytusu. Sam nastaw też skomplikowany, trzeba mierzyć cukier w owocach itd.
ale szwajcarskie czy tyrolskie z południowej strony o połowę tańsze niż w Tenkraju?
dobry bimber z wytłoków winogron kupiony w winnicy to 9 E za 0,7
a ze sfermentowanej pigwy - 25 do 27 E za pół litry, inne owoce - taniej
u winiarza i z jego wytłoków (muszą być jeszcze raz fermentowane)
ceny standardowe w Nadrenii i na niemieckiej drodze winnej
Marc to winiak , ale bardziej z francuska