Typer fatimski - co i jak zostanie poświęcone?
Co i jak poświęci mieszkaniec domu św. Marty w najbliższy piątek?
Wg mnie poświęci naród Ukraiński, być może wyliczony wśród innych. Trudno też będzie ze względów obecnej konstytucji spełnić warunek o łączności z biskupami.
Wg mnie poświęci naród Ukraiński, być może wyliczony wśród innych. Trudno też będzie ze względów obecnej konstytucji spełnić warunek o łączności z biskupami.
0
Ta dyskusja została zamknięta.
Komentarz
Na timsach
• w jedności z biskupami świata
• poświęcenie
• Rosji
• Niepokalanemu Sercu Maryi
• (dodatkowo rok 30) Niepokalanemu Sercu Jezusa i Maryi
• (dodatkowo rok 30) po ustaniu rozpowszechniania błędnych nauk, ustanowienie nabożeństwa wynagradzającego
za od 2'49"
Myślę, że będą cztery i pół.
Poświęcamy i zawierzamy siebie, Kościół, ludzkość a szczególnie Rosję i Ukrainę.
Ale, żeby nie było, że chodzi wyłącznie o Rosję, to dokładamy resztę ludzkości, siebie, Kościół i Ukrainę.
Ale co zrobić. Dla mnie to nie istotne, jeśli spełnia życzenie Przenajświętszej Panienki - a czy spełnia? Nie mam pojęcia. Niech mądrzejsi objaśniają.
Ciekawe jakie będą skutki takiego poświęcenia. Po tych poprzednich poświęceniach były, tu można przeczytać: https://sekretariatfatimski.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=407:czy-jan-pawe-ii-w-dniu-25-marca-1984-r-powici-rosj-niepokalanemu-sercu-maryi&catid=6&Itemid=35
Jak dla mnie cudem by było zakończenie/zmiana pontyfikatu na katolicki, bo ten teraz jest mega przesiąknięty komunizmem.
Troll podpuszcza.
Zatem każdy z nas musi sobie odpowiedzieć na następujące pytania:
- czy codziennie odmawiam jedną część różańca?
- czy w pierwsze soboty odprawiam nabożeństwo wynagradzające niepokalanemu sercu Maryi?
- czy świadomie podejmuję dzieła pokutne w intencji nawrócenia grzeszników?
to jest wezwanie Maryi skierowane do każdego z nas!
czy świat je wypełnia? w Polsce mniej niż 30% parafii. w świecie jeszcze mniej.
nie wypełniamy tego, o co prosi każdego z nas Maryja, a domagamy się od Papieża kolejnego aktu poświęcenia Rosji!
niech każdy z nas wypełni to, co do niego należy!
Także teges.
Czy z cycowanego wyżej tekstu ma wynikać:
a) że dopóki każdy człowiek na Ziemi nie będzie codziennie odmawiał jednej części różańca, w soboty odprawiał nabożeńśtwo wynagradzające i podejmował świadomie działania pokutne, papież nie powinien poświęcać rosji NSM?
b) że dopóki każdy człowiek na Ziemi nie będzie codziennie odmawiał jednej części różańca, w soboty odprawiał nabożeńśtwo wynagradzające i podejmował świadomie działania pokutne, nikt nie powinien domagać się od papieża poświęcenia rosji NSM?
c) jakiś inny wniosek (ale nie dotyczący nas, tylko dotyczący poświęcenia przez papieża rosji NSM)?
Jej chwały to nie ujmie, ale ile zbędnego zamętu tutej, dookoła...
jestem:
• albo za zmianą tytułu
• albo za zamknięciem wątku.
Wpisujcie, proszę, miasta.
romeck: zmiana tytułu
(bo sam już w Wordzie założyłem taki wątek, ale tyle tego jest, kiedy zacząłem studiować... więc wciąż nie zfforumowałem...), za poważna to sprawa jest by się "bawić" poświęceniem.
Workuta, rep. Komi.
w takim razie ZAMYKAM wątek.