ŻRdFF - intencje modlitewne od 16 do 22 kwietnia 2023 r
Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.
W tym wątku możesz wpisać intencje, w których chcesz abyśmy modlili się, napisać swoje rozmyślania różańcowe, zadeklarować dodatkową modlitwę, dać swoje świadectwo czy podzielić się innymi uwagami.
Pamiętaj o odpowiedzialności przed bogiem za słowo.
Działamy w oparciu o "Ceremoniał Żywego Różańca", zatwierdzony przez Księdza Prymasa Kard. S. Wyszyńskiego w 1977 r.
Naszym Promotorem jest ks. Marcin Socha
xsocha@op.pl
Obecnie na FForum istnieje 15 Róż, do których należą osoby z Forum Frondy, Forum ad verecundiam (Jaskinia Cyrusa), Forum IVRP, i Forum ExCathedra, tzw. - „Płateczki” czyli Damy i Rycerze Żywego Różańca FF.
Żywy Różaniec FF posiada własną Księgę Żywego Różańca, której karty stanowią kwestionariusze wypełnione przez Damy i Rycerzy poszczególnych FF Róż. Księga znajduje się u Księdza Dyrektora ŻRFF.
Pamiętajmy, że Żywy Różaniec FF potrzebuje wsparcia duchowego. Prosimy o ofiarność w polecaniu Bogu przez ręce Maryi Niepokalanej cierpień, postów, a także maleńkich codziennych wydarzeń. Kto może, niech zamówi Mszę Świętą, lub choćby poprosi swoich przyjaciół, rodzinę czy wspólnotę o modlitwę.
Więcej wiadomości w wątku "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania"
http://zrff.pl/?odpowiedz...-zadawane-py tan
Prawie wszystkie Pomoce w modlitwie i Rozważania Tajemnic różańcowych, niemal wszystkie informacje dotyczące Żywego Różańca FF, w tym aktualny Skład Róż, znajdują się na stronie ŻRFF:
www.zrff.pl
Wiadomości dla Dam i Rycerzy ŻRFF:
- przypominamy SPOSÓB MODLITWY
Staramy się codziennie odmówić
1 x Ojcze Nasz...
10 x Zdrowaś...
1 x Chwała Ojcu...
podczas rozważania jednej Tajemnicy Różańcowej, która została nam przydzielona w danym miesiącu.
Następnie dobrze jest dodać tzw. modlitwę fatimską:
"O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, zachowaj nas od ognia piekielnego, zaprowadź wszystkie dusze do nieba i dopomóż szczególnie tym, które najbardziej potrzebują Twojego miłosierdzia".
Polecamy także modlitwę Św. Maksymiliana Marii Kolbe:
"O Maryjo bez grzechu poczęta, módl się za nami, którzy się do Ciebie uciekamy i za wszystkimi, którzy się do Ciebie nie uciekają, a zwłaszcza za nieprzyjaciółmi Kościoła Świętego i poleconymi Tobie.
- Amen"
Tajemnice, które ze względu na niepełne Róże nie mają swych Dam czy Rycerzy, powinny być mimo to przez kogoś rozważane tymczasowo, dlatego codziennie oczekujemy na Wasze dodatkowe deklaracje modlitwy. Jeżeli nikt się nie zgłosi, rozważania te podejmą zelatorzy niepełnych Róż.
Modlitwy wstępne (Wierzę, Ojcze nasz, 3xZdrowaś i Pod Twoją obronę), jeśli nikt się nie zadeklaruje, odmawia zelator każdej FF-Róży.
Kto nie może być z nami o 22:00 w Wątku z Intencjami, niech modli się w czasie i miejscu dla siebie dogodnym, w łączności duchowej z ŻRFF.
WŁĄCZAMY SIĘ DO APOSTOLSTWA MODLITWY W INTENCJACH:
Kwiecień
O kulturę wyrzeczenia się przemocy
Módlmy się o większe propagowanie kultury rezygnacji z przemocy, do której prowadzi coraz rzadsze używanie broni, zarówno przez państwa, jak i obywateli.
Wątek, podobny do tego który czytasz, ukazywać się będzie na Forum w każdą niedzielę.
Niech prowadzi nas Maryja Niepokalana!
WIELKA NOWENNA FATIMSKA 2009-2017
MODLITWA ZAWIERZENIA NOWENNY
(według słów bł. Jana Pawła II)
Przyjmij, o Matko Boga i Matko moja,
tę Wielką Fatimską Nowennę, jaką odprawiam
ku Twojej czci i chwale Trójcy Świętej
niegasnącej światłości.
Tego Boskiego blasku potrzebują moje stopy,
gdy idę przez świat, pełen niepokoju i często zagubiony.
Dziewico z Fatimy, towarzysz mi w drodze!
Prowadź do Twego Syna! Zaprowadź do portu zbawienia.
Módl się za mną, grzesznym, teraz i w godzinę mojej śmierci!
Amen."
"Prosimy Cię, Maryjo! Ukaż nam swe Niepokalane Serce, będące drogą, która zaprowadzi dzisiejszy świat do Boga. Prosimy: «Od wszelakich złych przygód racz nas zawsze wybawiać!»
Wśród licznych zagrożeń i niepewności jutra, wołamy do Ciebie w zaufaniu bez granic:
Pomóż nam przezwyciężyć grozę zła, która tak łatwo zakorzenia się w sercach współczesnych ludzi – zła, które w swych niewymiernych skutkach ciąży już nad naszą współczesnością i zdaje się zamykać drogi ku przyszłości!
Od głodu i wojny, wybaw nas!
Od wojny atomowej, od nieobliczalnego samozniszczenia, od wszelkiej wojny, wybaw nas!
Od grzechów przeciw życiu człowieka od jego zarania, wybaw nas!
Od nienawiści i podeptania godności dzieci Bożych, wybaw nas!
Od wszelkich rodzajów niesprawiedliwości w życiu społecznym, państwowym i międzynarodowym, wybaw nas!
Od deptania Bożych przykazań, wybaw nas!
Od usiłowań zdeptania samej prawdy o Bogu w sercach ludzkich, wybaw nas!
Od przytępienia wrażliwości sumienia na dobro i zło, wybaw nas!
Od grzechów przeciw Duchowi Świętemu, wybaw nas!
Przyjmij, nasza Matko, to wołanie nabrzmiałe cierpieniem wszystkich ludzi! Przepojone cierpieniem całych społeczeństw!
Pomóż nam mocą Ducha Świętego przezwyciężać wszelki grzech, grzech w każdej jego postaci: w nas i wokół nas.
Niech nasze dziecięce oddanie się Tobie stanie się narzędziem, którym posłużysz się zgodnie z wolą Bożą, aby rychlej nadeszła cywilizacja miłości, aby pojawiła się wśród nas wiosna chrześcijaństwa i zakwitła świętością życia nas, naszych rodzin i całych narodów.
Niech jeszcze raz objawi się w dziejach świata nieskończona potęga Odkupienia: potęga Miłości miłosiernej! Niech powstrzyma zło! Niech przetworzy sumienia! Niech w Sercu Twym Niepokalanym odsłoni się dla wszystkich światło Nadziei!
Niech Serce Twe Niepokalane zmieni świat.
Amen."
Komentarz
Módlmy się o wszystkie potrzebne łaski dla członków Żywego Różańca Forum Frondy, dla wszystkich FForumowiczów, forumowiczów IVRP, Rebelyantów, Pismejkerów, ExCathedrantów oraz odwiedzających tę stronę, za dusze czyśćcowe, aby wszyscy przez tę modlitwę różańcową ciągle odkrywali wartości tajemnic wcielenia i odkupienia ludzi, głosząc nieustanną chwałę Chrystusa.
We wszystkich intencjach wymienianych na FForum
i w intencjach wymienionych w tym wątku.
Módlmy się o wszystkie potrzebne łaski dla członków Żywego Różańca Forum Frondy, dla wszystkich FForumowiczów, forumowiczów IVRP, Rebelyantów, Pismejkerów, ExCathedrantów oraz odwiedzających tę stronę, za dusze czyśćcowe, aby wszyscy przez tę modlitwę różańcową ciągle odkrywali wartości tajemnic wcielenia i odkupienia ludzi, głosząc nieustanną chwałę Chrystusa.
We wszystkich intencjach wymienianych na FForum
i w intencjach wymienionych w tym wątku.
Intencje stałe ŻRFF
Przenajświętsza Trójco, Ojcze, Synu, Duchu Święty, wielbię Cię z najgłębszą czcią i ofiaruję Ci najdroższe Ciało, Krew, Duszę i Bóstwo Jezusa Chrystusa, obecnego we wszystkich tabernakulach świata, jako przebłaganie za zniewagi, świętokradztwa i zaniedbania, którymi jest On obrażany! Przez nieskończone zasługi Jego Najświętszego Serca i Niepokalanego Serca Maryi błagam Cię o nawrócenie biednych grzeszników."
" A Ty, o Panie, nie wstrzymuj wobec mnie Twego miłosierdzia; łaska Twa i wierność niech mnie zawsze strzegą! Otoczyły mnie bowiem nieszczęścia, których nie ma liczby, winy moje mnie ogarnęły, a gdybym mógł je widzieć, byłyby liczniejsze niż włosy na mej głowie, więc we mnie serce ustaje.
Panie, racz mnie wybawić; Panie, pospiesz mi na pomoc! "
(Ps 40,12)"
aby Pan dał mu siły duchowe i fizyczne niezbędnie potrzebne do poprowadzenia dzieła Żywego Różańca FF, tworzonego ku Bożej chwale na czwórforumku.
Módlmy się za księdza Jacka Pawlusa i księdza Artura Kozika
o błogosławieństwo Boże na kapłańskiej drodze życia.
Maciej: proszę pokornie o wsparcie modlitewne mojego powołania, a ja będę się też modlił za Was wszystkich.
Matko kapłanów, przygarniaj powołanych, osłaniaj od początku ich wzrastanie, wspomagaj w życiu i w posłudze Twoich synów, ku chwale Boga i dla naszego zbawienia
Amen.
za proboszcza ks. kan. Henryka Ciołkowskiego
https://archwwa.pl/wydarzenia/pogrzeb-ks-henryka-ciolkowskiego-3
za ks. Marka zamordowanego w Tunezji i wszystkich zamordowanych kapłanów, aby spożywany przez nich za życia Chleb Eucharystyczny, zapewnił im pełne wieczne zjednoczenie z Jezusem Chrystusem.
Bogu dzięki za ich wszystkie Damy i Rycerzy.
Panie, niech będzie jak nam nakazałeś:
"Gniewajcie się, a nie grzeszcie: niech nad waszym gniewem nie zachodzi słońce! Ani nie dawajcie miejsca diabłu!
Niech nie wychodzi z waszych ust żadna mowa szkodliwa, lecz tylko budująca, zależnie od potrzeby, by wyświadczała dobro słuchającym. I nie zasmucajcie Bożego Ducha Świętego, którym zostaliście opieczętowani na dzień odkupienia. Niech zniknie spośród was wszelka gorycz, uniesienie, gniew, wrzaskliwość, znieważenie - wraz z wszelką złością. Bądźcie dla siebie nawzajem dobrzy i miłosierni! Przebaczajcie sobie, tak jak i Bóg nam przebaczył w Chrystusie."
Za zmarłych Forumowiczów:
pismejker.yuku.com/
w intencjach:
Niech ta modlitwa będzie naszą odpowiedzią na słowa Sługi Bożego Jana Pawła II zapisane w encyklice Evangelium vitae:
"Pilnie potrzebna jest wielka modlitwa za życie, przenikająca cały świat" (EV, nr 100).
a zwłaszcza Andrzeja C. i Kokosza,
za Anię i Marcina - o rozwiązanie problemów, o miłość i zgodę, o siły i zdrowie dla nich,
o opamiętanie dla Marcina, żeby zaczął się interesować domem i dziećmi i lepiej traktował rodzinę, za Anię , o bezpieczeństwo rodziny w czasie dojazdów,
dziękczynna za uratowanie życia w czasie wypadku i za znalezienie pracy przez Marcina i pozdawane egzaminy
Boże Miłosierny, przygarnij ich do siebie.
Niech Maryja otoczy tę rodzinę płaszczem swej opieki.
Jacownik:
W intencji Łukasza o rozsądek w podejmowaniu decyzji, by przy ich podejmowaniu nie ranił swoich bliskich i by doceniał i docenił to kim jest, i co w życiu otrzymał.
W intencji mojej rodziny i rodziny moich przyjaciół
W mojej intencji,
W intencji Kazimierza, Ireny, Ewy, Agnieszki i Magdy i ich rodzin.
W intencji rodziny moich przyjaciół i ich planów w związku z rozpoczętą inwestycją, o powodzenie i Boże błogosławieństwo w tych planach.
o zdrowie dla Marcina, syna moich przyjaciół;
Niech Bóg ją wspomaga, i daje nadzieje i zdrowie...
Maryjo, uzdrowienie chorych, módl się za nami!
miś Korbiniana:
o wierną miłość do Pana Jezusa, pilność i pracowitość dla
Karoliny, Kazia i Jasia,
w intencji Andrzeja, o uwolnienie z licznych zniewoleń,
za dusze Aleksandry, Włodzimierza, Władysława, Bogdana, Wiesława,
Ewy, Adama, Maksymiliana i Wojciecha
o uzdrowienie Maji,
Błogosław Panie im samym i ich rodzinom
Maryjo Niepokalana, pomóż w przezwyciężeniu poważnych trudności w dalszej pracy przy tłumaczeniu Cantigas.
o błogosławieństwo Boże i czułą opiekę Niepokalanej Mateńki na dalszą, zgodną z powołaniem, drogę życia.
Święty Józefie, wstawiaj się za nimi
za więźniów obozu Yodok w Korei Płn. i wszystkich innych obozów śmierci.
Aby dostrzegli obok siebie Pana Jezusa konającego na Krzyżu i poczuli współczującą obecność Najświętszej Maryi Matki Bolesnej,
o jak najszybsze zaprzestanie bestialstwa, nawrócenie oprawców
Proszę także o modlitwę w intencji jej młodszej siostry i mamy, gdyż cała rodzina nadal nie może się otrząsnąć z tej tragedii.
Marek Dymkowski, znany wśród frondowiczów jako marekdym. Jego blog jest wspaniałym świadectwem walki z nieuleczalną chorobą,
Teofila Bepko:
Bóg zapłać.
żeby Anna powróciła do męża, a dzieci miały oboje rodziców,
o uwolnienie polskich dzieci od zagrożenia plagą państwowego kidnapingu,
Mama mojej koleżanki ma raka, była operowana, ma na imię Maria, jeśli taka wola Boża to proszę o modlitwę o zdrowie i siły dla bliskich, jeśli Pan ją powoła do Siebie.
dla rodziców Filipa o ufność Bogu, pokój ducha, zdrowie i siły,
Janusz: Panie, Ty jesteś wszechmocny,
Wierzę, że jeśli tylko zechcesz, wiara Wojciecha umocni się
Janusz: o cud uzdrowienia małżeństwa Sławomira i Mai
Elo i marniok (MarNak):
w intencji Leopolda, który rozpoczął naukę w szkole,
w intencji Filipa o uzdrowienie z bólów brzucha i alergii,
w intencji Mikołaja o stałą pracę,
w intencjach Arnolda, Alwana, Wilhelma i Sebastiana o nawrócenie,
Za moją rodzinę
Za wszystkich modlących się w intencjach stałych ŻR
Boże, błogosław nam.
+AnnaE: o opiekę Niepokalanej nad Agnieszką i jej rodziną. Niech dobry Bóg pomoże jej rozwikłać trudną sytuację rodzinną,
Bądź wola Twoja, Panie!
Za małżeństwo Łukasza
+Za małżeństwo Rafała
+Za małżeństwo Weroniki i Alesa
Za małżeństwo wujka i cioci Marty
+Wachmistrz: za ciężko chorego Arnolda,
Proszę tez za mnie. Jutro idę do szpitala na badania (rezonans i ewentualna endoskopia),
Elka: za duszę mojego taty Józefa, zmarłego 26.01.2018r.
krzychol66:
+We wszystkich godziwych intencjach ŻRFF
+W intencji ofiar grzechów kapłanów i innych osób konsekrowanych.
+W intencji wszystkich zgorszonych grzechami osób duchownych
+O nawrócenie duchownych tkwiących w grzechach ciężkich
+W intencji osób duchownych skrzywdzonych pomówieniami, domysłami, fałszywymi oskarżeniami.
+O nawrócenie osób pomawiających oraz zgorszonych przez nich osób postronnych.
za śp Annę RIP
za całą rodzinę o wiarę, nadzieję i miłość oraz potrzebne łaski
+za zmarłych z rodziny i znajomych, w szczególności za śp Janusza i Marię
+za zniewolonych nałogami, w szczególności za Jana, Jarka, Józefa, Łukasza, Kacpra, Roberta i Karolinę
za małżeństwa przeżywające trudności, szczególnie te na granicy rozpadu o opamiętanie, pokorę i nawrócenie się do Pana i o odbudowę więzi
o powrót do zdrowia i łaskę zrozumienia, jak wielkim skarbem jest życie.
JMK:
+o nawrocenie Konrada, przemianę życia i serca uwolnienie od nałogów
o pokój serca dla Joanny, pomyślne rozwiązanie spraw rodzinnych i prawnych
za s. Pia
+za misjonarzy O. Mirosława Dubielę i Ks. Mieczysława Jastrzębskiego
o światło Ducha św i opiekę NMP dla wszystkich prowadzących nas ku zbawieniu Księży, Zakonników, Osób konsekrowanych i świeckich.
o pokój duszy zmarłej Agaty J.
+za wszystkich pielgrzymujących do "miejsc świętych" i w ich intencjach
za nasz rozwój duchowy
Notto:
+w intencji żony Krzysztofa i jego samego
Wczoraj się niestety dowiedziałem że nie uczestniczył w życiu Kościoła - ale nie był antyklerykałem czy lewakiem, natomiast od wdowy dowiedziałem się że jako żołnierz widział takie rzeczy że odcisnęło to na nim piętno i miał trudności z wiarą w Boga. Acz nigdy nie słyszałem od niego złego słowa na temat religii czy księży.
Natomiast pogrzeb będzie dzięki Bogu i decyzji wdowy - katolicki.
O Miłosierdzie Boże nad duszą Kolegi
Horn:
Trep: O cud wyzdrowienia dla Marty, matki kilkorga dzieci, chorej na raka, na którą lekarze wydali wyrok śmierci. Marta jest bardzo wierząca.
I o wszelkie łaski potrzebne jej mężowi, Sławomirowi. Sławomir też jest bardzo wierzący. W ogóle świetny gość.
W intencji cudownego uzdrowienia Ewy,
PROSZĘ O NIEUSTAJĄCĄ INTENCJĘ dla Krzysztofa (bezrobotny, lat 59, ochrzczony, niepraktykujący), którego od blisko 2 lat męczą ustawiczne bóle, głównie nóg, przemieszczające się ze stóp na kolana, z kolan na łydki, z łydek na uda itp. Pomimo wielu wizyt u lekarzy-profesorów, powtarzania tych samych badań, również pobytu w szpitalu, nikt dotąd nie zdołał stwierdzić co mu dolega. Ulżyj mu odrobinę Panie Jezu! Wstaw się za niego Matko Najświętsza! Amen.
No i przypominam o Władeczku i Lucynce. Czemu Władeczek ma przerzuty? I dlaczego Lucynka się ostatnio połamała? Racz Matko Najświętsza i tym się zająć. No i moją mamą, żeby się udała planowana operacja biodra. Amen.
Dziękczynnie:
za uratowane życie Prezydenta i pozostałych uczestników wypadku.
+++
Błagalnie:
O nieustającą Opiekę nad naszym Prezydentem Andrzejem Dudą.
+++
W intencjach, w których modli się ks. Jacek Bałemba SDB:
"Przyjdzie na Polskę wielka kara Boża za ludzkie grzechy, szczególnie za popełniane za publicznym przyzwoleniem grzechy bluźnierstwa wobec Pana Boga, Krzyża, Matki Bożej.
Św. Paweł pisze:
„Nie łudźcie się: Bóg nie dozwoli z siebie szydzić. A co człowiek sieje, to i żąć będzie” (Ga 6,7).
Codziennie wzywam zgromadzonych na Krakowskim Przedmieściu, aby w swoich parafiach zamawiali Msze Święte w intencji wynagradzającej za te grzechy i aby modlili się w tej intencji – osobiście, w rodzinach, w parafiach, wspólnotach."
Z tymi samymi dwiema prośbami zwracam się także do wszystkich Czytelników!
Aby miejsce pod Krzyżem na Krakowskim Przedmieściu stawało się coraz bardziej miejscem łaski i duchowej przemiany dla wszystkich,
którzy tam przychodzą w jakimkolwiek celu.
Gościu od snów (intencje ks. Jacka Bałemby):
– o nawrócenie grzeszników,
– o pokój na świecie,
– o odrodzenie katolickiej wiary,
– o odrodzenie katolickiego papiestwa,
– o przynajmniej jednego biskupa w Polsce, który sam regularnie odprawiałby tradycyjną Mszę Świętą i wziął obronę Tradycję katolicką,
– o powstanie w Polsce przynajmniej jednego tradycyjnego wyższego seminarium duchownego,
– o wzrost liczby kapłanów, którzy odprawiać będą tradycyjną Mszę Świętą,
– o wzrost liczby miejsc, w których odprawiana będzie tradycyjna Msza Święta.
Apel biskupa Hiacynta Oroko Egbebo:
"Chcę Was dzisiaj prosić, w imię Jezusa - nie zostawiajcie nas samych, potrzebujemy waszego wsparcia. Jeśli uda się zdestabilizować Nigerię - najbardziej ludny kraj Afryki, będzie to początek islamizacji tamtego rejonu. Proszę was serdecznie - módlcie się za nas, aby to się nie stało. Proszę was - módlcie się, abyśmy przestali być zabijani. Niech świat pomaga Nigerii"
+++
Modlitwa za Ukrainę
Za ofiary konfliktu
+++
Modlitwa za kapłanów
( św. Urszula Ledóchowska)
O Jezu,
Odwieczny Arcykapłanie, Boski Ofiarniku,
który w niezrównanym porywie miłości do ludzi, Twych braci, sprawiłeś, że chrześcijańskie kapłaństwo wytrysnęło z Boskiego Serca Twego,
nie przestawaj wlewać w Twych kapłanów ożywczych strumieni Twej nieskończonej miłości.
Żyj w nich, o Panie,
przeistaczaj ich w siebie,
uczyń ich mocą łaski swojej narzędziami swego miłosierdzia.
Działaj w nich i przez nich i spraw,
by przyoblekłszy się zupełnie w Ciebie przez wierne naśladowanie Twych godnych uwielbienia cnót,
wykonywali mocą Twego imienia i Twego ducha uczynki,
któreś sam zdziałał dla zbawienia świata.
Boski Odkupicielu dusz, spojrzyj, jak wielu jest jeszcze pogrążonych w ciemnościach błędu.
Policz owieczki zbłąkane, krążące nad przepaścią,
wejrzyj na tłumy ubogich, głodnych, nieświadomych i słabych, jęczących w opuszczeniu.
Wracaj do nas, o Jezu przez Twych kapłanów.
Ożyj w nich rzeczywiście,
działaj przez nich i przejdź znowu przez świat ucząc, przebaczając, pocieszając, poświęcając się i nawiązując na nowo święte węzły miłości,
łączące Serce Boże z sercem człowieczym.
Amen.
Modlitwa za Ojczyznę
Boże, Rządco i Panie narodów,
z ręki i karności Twojej racz nas nie wypuszczać,
a za przyczyną Najświętszej Panny, Królowej naszej,
błogosław Ojczyźnie naszej, by Tobie zawsze wierna,
chwałę przynosiła Imieniowi Twemu
a syny swe wiodła ku szczęśliwości.
Wszechmogący wieczny Boże,
spuść nam szeroką i głęboką miłość ku braciom
i najmilszej Matce, Ojczyźnie naszej,
byśmy jej i ludowi Twemu,
swoich pożytków zapomniawszy,
mogli służyć uczciwie.
Ześlij Ducha Świętego na sługi Twoje,
rządy kraju naszego sprawujące,
by wedle woli Twojej ludem sobie powierzonym
mądrze i sprawiedliwie zdołali kierować.
Przez Chrystusa, Pana naszego.
Amen
x. Piotr Skarga
„O Polskę wolną od aborcji, eutanazji, lgbt i wszelkiego diabelstwa”.
+++
Święty Janie Pawle II
módl się za nami
We wszystkich papieskich intencjach oraz - w szczególny sposób - w intencji Ojca Świętego Franciszka: aby Pan Bóg nieustannie mu błogosławił i wspierał, a Najświętsza Maryja otaczała swoją macierzyńską opieką! Aby nasz Piotr nie ugiął się ani na milimetr pod naporem zła, lecz by on sam z Bożą pomocą kruszył twarde ludzkie serca.
Szczęść Boże nam wszystkim w dniu 16 kwietnia 2023r.
Proszę wpisywać na dzień dzisiejszy:
intencje,
medytacje i rozważania,
deklaracje dodatkowych modlitw w przedstawionych intencjach.
Przypomnijmy.
Każda doba ma 1440 minut.
Z tylu, w naszych intencjach, ofiarujemy 5 minut.
Tyle trwa odmówienie
1 x Ojcze Nasz...
10 x Zdrowaś...
1 x Chwała Ojcu...
podczas codziennego rozważania jednej Tajemnicy Różańcowej.
To są wszystkie obowiązki Damy lub Rycerza FF-Róży Żywego Różańca.
Zapraszamy do deklaracji wspólnej modlitwy z nami, w ramach Żywego Różańca FF.
Więcej wiadomości w wątku AnnyE "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania"
http://zrff.pl/
Prawie wszystkie Pomoce w modlitwie i Rozważania Tajemnic różańcowych, niemal wszystkie informacje dotyczące Żywego Różańca FF, w tym Skład Róż, znajdują się na stronie ŻRFF:
Zapraszamy do wspólnej modlitwy z nami w ramach Żywego Różańca Forum Frondy.
Zapisy w jednym z wątków:
http://www.ivrp.pl/viewtopic.php?t=11119
http://pismejker.yuku.com...-R#.VdJbb5fLIXx
http://excathedra.pl/inde...go-rozanca-ff/p
+++
+
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
+
Ojcze nasz, któryś jest w niebie
święć się imię Twoje;
przyjdź królestwo Twoje;
bądź wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi;
chleba powszedniego daj nam dzisiaj;
i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom;
i nie wódź nas na pokuszenie;
ale nas zbaw ode Złego.
Amen.
10 x
Zdrowaś Maryjo,
łaski pełna, Pan z Tobą,
błogosławionaś Ty między niewiastami
i błogosławiony owoc żywota Twojego, Jezus.
Święta Maryjo, Matko Boża,
módl się za nami grzesznymi
teraz i w godzinę śmierci naszej.
Amen.
Chwała Ojcu i Synowi, i Duchowi Świętemu,
jak była na początku,
teraz i zawsze,
i na wieki wieków.
Amen.
O Maryjo bez grzechu pierworodnego poczęta,
módl się za nami, którzy się do Ciebie uciekamy
i za wszystkimi, którzy się do Ciebie nie uciekają,
a zwłaszcza za nieprzyjaciółmi Kościoła Świętego
i poleconymi Tobie.
O mój Jezu,
przebacz nam nasze grzechy,
zachowaj nas od ognia piekielnego,
zaprowadź wszystkie dusze do nieba
i dopomóż szczególnie tym,
które najbardziej potrzebują Twojego Miłosierdzia.
+
Signum Crucis - In nomine Patris et Filii, et Spiritus Sancti. Amen.
Pater Noster
Pater noster, qui es in caelis, sanctificetur Nomen tuum.
Adveniat regnum tuum.
Fiat voluntas tua, sicut in caelo et in terra.
Panem nostrum quotidianum da nobis hodie,
et dimitte nobis debita nostra sicut et nos dimittimus debitoribus nostris.
Et ne nos inducas in tentationem, sed libera nos a malo.
Ave Maria x 10
Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum.
Benedicta tu in mulieribus, et benedictus fructus ventris tui, Iesus.
Sancta Maria, Mater Dei,
ora pro nobis peccatoribus,
nunc, et in hora mortis nostrae.
Amen
Gloria Patri et Filio et Spiritui Sancto
sicut erat in principio et nunc et semper et in saecula saeculorum.
Amen
"O Maria,
sine labe concepta,
ora pro nobis, qui ad Te recurrimus et pro omnibus qui ad Te non recurrunt
et praesertim pro inimicis Sanctae Ecclesiae et commendatis Tibi".
Domine Iesu,
dimitte nobis debita nostra,
salva nos ab igne inferiori,
perduc in caelum omnes animas,
praesertim eas, quae misericordiae tuae maxime indigent.
Prawie wszystkie Pomoce w modlitwie i Rozważania Tajemnic różańcowych,
a także niemal wszystkie informacje dotyczące ŻRFF:
na stronie ŻRFF
www.zrff.pl
Szczęść Boże nam wszystkim w dniu 17 kwietnia 2023r.
intencje,
medytacje i rozważania,
Przypomnijmy.
Tyle trwa odmówienie
1 x Ojcze Nasz...
10 x Zdrowaś...
1 x Chwała Ojcu...
Prawie wszystkie Pomoce w modlitwie i Rozważania Tajemnic różańcowych, niemal wszystkie informacje dotyczące Żywego Różańca FF, w tym Skład Róż, znajdują się na stronie ŻRFF:
+++
+++
+++
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
+
święć się imię Twoje;
przyjdź królestwo Twoje;
ale nas zbaw ode Złego.
Amen.
10 x
Zdrowaś Maryjo,
łaski pełna, Pan z Tobą,
Amen.
jak była na początku,
teraz i zawsze,
i na wieki wieków.
Amen.
i poleconymi Tobie.
O mój Jezu,
+
Pater Noster
Adveniat regnum tuum.
Ave Maria x 10
Sancta Maria, Mater Dei,
Amen
Amen
"O Maria,
sine labe concepta,
Domine Iesu,
na stronie ŻRFF
www.zrff.pl
Szczęść Boże nam wszystkim w dniu 18 kwietnia 2023r.
intencje,
medytacje i rozważania,
Przypomnijmy.
Tyle trwa odmówienie
1 x Ojcze Nasz...
10 x Zdrowaś...
1 x Chwała Ojcu...
+++
+++
*
+++
+
święć się imię Twoje;
przyjdź królestwo Twoje;
ale nas zbaw ode Złego.
Amen.
10 x
Zdrowaś Maryjo,
łaski pełna, Pan z Tobą,
Amen.
jak była na początku,
teraz i zawsze,
i na wieki wieków.
Amen.
i poleconymi Tobie.
O mój Jezu,
+
Pater Noster
Adveniat regnum tuum.
Ave Maria x 10
Sancta Maria, Mater Dei,
Amen
Amen
"O Maria,
sine labe concepta,
Domine Iesu,
na stronie ŻRFF
www.zrff.pl
Szczęść Boże nam wszystkim w dniu 19 kwietnia 2023r.
intencje,
medytacje i rozważania,
Przypomnijmy.
Tyle trwa odmówienie
1 x Ojcze Nasz...
10 x Zdrowaś...
1 x Chwała Ojcu...
+++