w Szwajcarji strzelają do Matki Boskiej i Dzieciątka
We wrześniu 2024 r. Ameti została skrytykowana i straciła pracodawcę po opublikowaniu na Instagramie zdjęć, na których wykorzystała reprodukcję z katalogu domu aukcyjnego Koller przedstawiającą Madonnę z Dzieciątkiem i Archaniołem Michałem autorstwa Tommaso de Mazza z około 1375 r.[23] jako cel do ćwiczeń celnościowych.[24][25][26] Ameti następnie ogłosiła rezygnację z przywództwa GLP w Zurychu w dniu 9 września [8]. [Tego samego dnia szwajcarska GLP ogłosiła, że złoży wniosek o postępowanie w sprawie wydalenia z partii.[8][27] Konferencja Episkopatu Szwajcarii wyraziła dezaprobatę dla jej „niedopuszczalnego zachowania” i ogłosiła, że Ameti poprosiła „wspólnotę katolicką o przebaczenie”.[28] Partia Young SVP złożyła skargę karną za zakłócanie wolności wyznania i kultu.[29]
Sanija Ameti urodziła się w muzułmańskiej rodzinie w Bośni w 1992 roku; dziś określa siebie jako agnostyczkę[2]. Jej ojciec był profesorem biologii i politykiem w byłej Jugosławii[3]. Przybyła do Szwajcarii z rodzicami jako uchodźca w 1995 roku[4][5]. [Następnie Ameti trafiła do ośrodka dla azylantów w Adliswil, a później dorastała w Oerlikon[6]. Po ukończeniu szkoły kantonalnej w Zurychu Oerlikon w 2011 r.[4], Ameti studiowała prawo na Uniwersytecie w Zurychu do 2018 r., a od tego czasu pisze pracę doktorską na temat cyberbezpieczeństwa na Uniwersytecie w Bernie[4].
Przetłumaczono z DeepL.com (wersja darmowa)
https://de.wikipedia.org/wiki/Sanija_Ameti
Komentarz
łał łał łał
Ona poprosiła o przebaczenie słowami (z pamięci): Jeśli naprawdę ktoś był taki dziwny, że uznał to za niewłaściwe, to sorki.
...a to ok
"Potrzebowałam wystarczająco widocznych motywów do strzelania z 10 metrów. Miałam pod ręką tylko katalog Kollera, który był wystarczająco duży. Nie zwróciłam uwagi na zawartość zdjęć",
"to nie było w porządku. Naprawdę przepraszam, jeśli kogoś uraziłam".
Oczywiście o strzelaninie świat dowiedział się, gdy Ameti wrzuciła dumnie zdjęcia na swój insta A wrzucając dalej nie zauważyła zawartości zdjęć. Takie to były błagania o wybaczenie.
Niunia najwidoczniej nie rozumie, że fundamentem Europy i cywilizacji białego człowieka jest chrześcijaństwo.
Historia z życia mojej rodziny: w czasie okupacji wpadł do domu mojej babci hitlerowiec i pytał gdzie jest jej córka (moja przyszła Mama), Babcia odrzekła, że w W-wie, hitlerowiec na to, że widziano ją wczoraj w Grajewie, Babcia na to, że widziano jej siostrę, bardzo podobną. Babcia oczywiście kłamała, nigdy nie traciła zimnej krwi. Hitlerowiec się wkurzył i strzelił do obrazu Matki Bożej, po czym wyszedł. Następnego dnia, pijany, wpadł do studni i tak skończył swój marny żywot. Mam ten obraz u siebie, przed oczami, bo wisi nad komputerem, z którego piszę.
Tak więc ciekawa jestem jak skończy swój marny żywot Sanija Ameti.
Najpewniej rozumie i właśnie dlatego strzela, podobnie jak wyborcy Donandolfa doskonale rozumieją, że jest kanalią i dlatego nań głosują.
ten obraz wcale nie jest dobrze skontrastowany
Niunia nie jest europejką, pomimo, że urodziła się w Europie. Korzenie jej cywilizacji tkwią na terenie Półwyspu Arabskiego.
W islamie Jezus (Isa) jest jednym z proroków, Jej korzenie tkwią raczej w dziczy po prostu, a nie cywilizacji.
Już widziałem jakieś lesby, które pisały "Solidarność z tą babą a obraz niech się stanie naszym symbolem." (cytuję z pamięci)
Jak ktoś strzela i z 10 metrów nie wie do czego to albo ma straszliwe problemy ze wzrokiem albo z kojarzeniem.
Oczywiście w tym przypadku jest to wyjątkowo ordynarne rżnięcie głupa tępą piłą.
Warto sobie jednak przypomnieć, że podczas walk i ruchawek związanych z rozpadem Jugosławii jednym ze stałych elementów muzułmańskich akcji było "rozstrzeliwanie" ikon czy wizerunków świętych (w tym Matki Boskiej ) i Pana Jezusa na freskach...
A pani Ameti pochodzi przecież z Bośni..
Przypomniały mnie się klasztory w Kappa Docji, gdzie oczy świętych były wydrapane.
Wszystkie.
Przynajmniej przypomniała, po co są pierwsze soboty miesiąca.
http://piotrciechanow.com/jezus-muzulmanow/
...bardzo jest pouczające jak w islamskim mistycyzmie przypisuje się cechy typowe dla koncepcji Wcielenia Słowa i Adam Kadmon ...Mahometowi ...wygląda to tak, jakby uczciwy intelektualnie mistyk wyznający jednego boga-stwórcę komuś po prostu musiał te cechy przypisać...
"Wszystko co czyniłeś dla Tasza, tak naprawdę czyniłeś dla mnie."
Jakże wielki strach muszą czuć skoro aż broń maszynowa była potrzebna.
Jedyna sytuacja w życiu gdy rozważałam konieczność posiadana to były 2 tygodnie po 22 marca2022