Skip to content

Pizza czy Zupka - wątek życzeniowo-prorocki

13»

Komentarz

• Jeszcze jakby sobie przybrał imię Mikołaj...

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    JE Kardynał Coutts z Karaczi ale urodził się w Indiach a dokładnie w Goa (!)

Właściwie to może Portugalec jest.

...no kolejny przejsciowy, Bergoglio argentyński Włoch a tutaj indyjsko-pakistański jakby Portugalczyk, czyli taki też jakby Europejczyk a jakby nie

Kościół uniwersalny

...mógłby być też przejściowy Włoch np. Filoni, ale papież Włoch w 2025 to robienie z Kościoła włoskiego sklepiku z pamiątkami

• ...jak nie Chińczyk to Hindus, może zresztą czas na Chiny już się skończył, komuna zostawi tam ziemię jałową tak jak to się stało z Rosją

• Zabrał głos nasz ulubiony p. Paweł Coookies na swem fb

Jeśli Kościół chce się odbudować i na nowo stać się NASZYM Kościołem a nie instytucjonalnym kościołem hierarchów, to bezwarunkowo powinien odejść od celibatu a ponadto dać Kobietom wszelkie możliwości w pełni kapłańskie.
    Ś.P. Papieżowi Franciszkowi należy się szacunek, że zrobił w tym kierunku większy krok, niż św. Jan Paweł II. Modlę się, by kolejny papież tę wg mnie kluczową dla przyszłości Kościoła kwestię uregulował do końca...

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-przelomowa-decyzja-franciszka-w-sprawie-kobiet-z-tej-drogi-n,nId,21397779#google_vignette

• Ech ta demokracja
    W sejmie, w Kościele….

• Zdaje się, że papież Jan Paweł 2 wypowiedział się ex cathedra ws. kapłaństwa kobit?

Jeśli natomiast biega o ministranturę, to jeden mądry kapłan tak mi to klarował: kobity świetnie się czują w kościele. Jak im pozwolimy służyć, wykoszą chłopców ministrantów a z nich biorą się kapłani. Wtedy zabraknie kapłanów.

• loslos
    edytowano 14:33

Na dziś to do mszy służą staruszkowie, nie wiem ilu ministrantów młodszych niż 60 lat widziałem przez ostatnie ćwierć wieku. ale nie było ich dużo. Do policzenia na palcach jednej ręki.

• ^ To u nasz jest waaaay better.

@christoph powiedział(a):
    Zabrał głos nasz ulubiony p. Paweł Coookies na swem fb...

Bo pić trza umić.

👣

🐾
    🐾

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.