Szadenfrojde
Uświadomiłem sobie, że nie ma takiego oczywistego wątku. No to inicjuję https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/trwa-okupacja-siedziby-sztabu-rafala-trzaskowskiego-kilkanascie-osob-weszlo-do-srodka/ejff8vd,79cfc278
Kilkadziesiąt osób z Ostatniego Pokolenia okupuje siedzibę sztabu Rafała Trzaskowskiego. Aktywiści zapowiadają, że opuszczą ją, jeśli zwycięzca pierwszej tury jeszcze dziś spotka się z nimi, aby uzgodnić realizację postulatów, które skierowali do niego na koniec kwietnia.
Jak dodają, Rafał Trzaskowski miał wybór: albo poprze postulaty walczące z wykluczeniem transportowym i zorganizuje spotkanie z premierem, albo w jego mieście będą protesty w ogniu kampanii prezydenckiej. Blokady mostów trwają w Warszawie od dwóch tygodni. Teraz Ostatnie Pokolenie okupuje też sztab Trzaskowskiego dlatego, że – jak mówią — przyszły prezydent państwa musi traktować jako priorytet bezpieczeństwo Polaków wobec zapaści klimatu.
Komentarz
^lubię to
Zabawne, gdyż jedyny kandydat, co do którego mogę sobie wogle wyobrazić, że leży mu na sercu transportejszn w Polszcze poza miastami na prawach powiatu, nie nazywa się Trzaskoski. Więc po co pani Martyna zawraca głowiznę Rafalali?
A jak mówiliśmy że ekologów finansuje Kreml to się pukali w głowę, zaraz sami to powiedzą.
Bo jest głupia.
Właśnie dlatego.
?
To jasne, Nawrockiemu leży mu na sercu transportejszn w Polszcze poza miastami na prawach powiatu, więc nie ma co go molestować, jest swój chłopak, przemówić do rozumu należy Czajkowskiemu.
Od kogo jest to Ostatnie Pokolenie?
Deutschland, Letzte Generation. Ale idzie na to, że się spolonizowali zgodnie z zaleceniem pana premiera.
To równie dobrze moze być ustalone z Rafalala. Patrzcie, mentzemowcy, jak mnie te zielone szury atakują.
Takie piętrowe intrygi to nie na nitrasi rozum.
Coś jak Żydzi malujący antysemickie napisy.
Napis nie jest problemem, można zamalować albo zostawić ku przestrodze. Ekochuligani są problemem. Prawie ich lubię.
Ustalone raczej nie jest z POtrzaskiem i nie dedykowane pod k.rwiny (pod nie będzie dedykowane coś gospodarczego i związanego z podatkami). Ale bez wątpienia służą takie akcje POtrzaskowi. Jeszcze bardziej by mu służyło, gdyby zaczęli oni podkładać bomby np. W latach 70-tych włoskie i amerykańskie służby specjalne np. celowo dopuszczały do aktów terroryzmu ze strony organizacji lewackich (Brigade Rosa, Nuclei Armati Proletari, Lotta Continua, Primea Lina) i inspirowały je, żeby uderzyć w potężną wtedy PCI (Włoską Partię Komunistyczną). Fachowo to się nazywa: "strategia wzmagania napięcia"
Chodzilo mi o to, że Trzaskow udaje w ten sposób, że nie ma z tymi chuliganami nic wspólnego.
jest jedno niepokojące zjawisko - komuchy od dawna już dostawały około 10%, więc niby nic dziwnego. Ale - stare komuchy głosują teraz za PO, to 10% to idzie młodość, młodość, młodość. Niby nic dziwnego, że głosują głupio, ale może im się utrwalić.