Skip to content

Szadenfrojde

Uświadomiłem sobie, że nie ma takiego oczywistego wątku. No to inicjuję https://www.onet.pl/informacje/onetwarszawa/trwa-okupacja-siedziby-sztabu-rafala-trzaskowskiego-kilkanascie-osob-weszlo-do-srodka/ejff8vd,79cfc278

Kilkadziesiąt osób z Ostatniego Pokolenia okupuje siedzibę sztabu Rafała Trzaskowskiego. Aktywiści zapowiadają, że opuszczą ją, jeśli zwycięzca pierwszej tury jeszcze dziś spotka się z nimi, aby uzgodnić realizację postulatów, które skierowali do niego na koniec kwietnia.

Jak dodają, Rafał Trzaskowski miał wybór: albo poprze postulaty walczące z wykluczeniem transportowym i zorganizuje spotkanie z premierem, albo w jego mieście będą protesty w ogniu kampanii prezydenckiej. Blokady mostów trwają w Warszawie od dwóch tygodni. Teraz Ostatnie Pokolenie okupuje też sztab Trzaskowskiego dlatego, że – jak mówią — przyszły prezydent państwa musi traktować jako priorytet bezpieczeństwo Polaków wobec zapaści klimatu.

Komentarz

• ^lubię to

• I jeśli Rafał Trzaskowski chce być prezydentem wszystkich Polaków i uważa się za kandydata demokratycznego, a nie będzie miał odwagi na realizację prospołecznych postulatów dla ludzi, takich jak tani i dostępny transport w Polsce powiatowej, to się dla nas wszystkich skończy bardzo źle — mówi z kolei Martyna Leśniak z Ostatniego Pokolenia, która uczestniczy dziś w okupacji.

Zabawne, gdyż jedyny kandydat, co do którego mogę sobie wogle wyobrazić, że leży mu na sercu transportejszn w Polszcze poza miastami na prawach powiatu, nie nazywa się Trzaskoski. Więc po co pani Martyna zawraca głowiznę Rafalali?

• A jak mówiliśmy że ekologów finansuje Kreml to się pukali w głowę, zaraz sami to powiedzą. ;)

• Bo jest głupia.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

I jeśli Rafał Trzaskowski chce być prezydentem wszystkich Polaków i uważa się za kandydata demokratycznego, a nie będzie miał odwagi na realizację prospołecznych postulatów dla ludzi, takich jak tani i dostępny transport w Polsce powiatowej, to się dla nas wszystkich skończy bardzo źle — mówi z kolei Martyna Leśniak z Ostatniego Pokolenia, która uczestniczy dziś w okupacji.

Zabawne, gdyż jedyny kandydat, co do którego mogę sobie wogle wyobrazić, że leży mu na sercu transportejszn w Polszcze poza miastami na prawach powiatu, nie nazywa się Trzaskoski. Więc po co pani Martyna zawraca głowiznę Rafalali?

Właśnie dlatego.

• @los powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

I jeśli Rafał Trzaskowski chce być prezydentem wszystkich Polaków i uważa się za kandydata demokratycznego, a nie będzie miał odwagi na realizację prospołecznych postulatów dla ludzi, takich jak tani i dostępny transport w Polsce powiatowej, to się dla nas wszystkich skończy bardzo źle — mówi z kolei Martyna Leśniak z Ostatniego Pokolenia, która uczestniczy dziś w okupacji.

Właśnie dlatego.

?

• To jasne, Nawrockiemu leży mu na sercu transportejszn w Polszcze poza miastami na prawach powiatu, więc nie ma co go molestować, jest swój chłopak, przemówić do rozumu należy Czajkowskiemu.

• Od kogo jest to Ostatnie Pokolenie?

• loslos
    edytowano 09:42

Deutschland, Letzte Generation. Ale idzie na to, że się spolonizowali zgodnie z zaleceniem pana premiera.

• To równie dobrze moze być ustalone z Rafalala. Patrzcie, mentzemowcy, jak mnie te zielone szury atakują.

• Coś jak Żydzi malujący antysemickie napisy.

• Napis nie jest problemem, można zamalować albo zostawić ku przestrodze. Ekochuligani są problemem. Prawie ich lubię.

• @Wielen powiedział(a):
    To równie dobrze moze być ustalone z Rafalala. Patrzcie, mentzemowcy, jak mnie te zielone szury atakują.

Ustalone raczej nie jest z POtrzaskiem i nie dedykowane pod k.rwiny (pod nie będzie dedykowane coś gospodarczego i związanego z podatkami). Ale bez wątpienia służą takie akcje POtrzaskowi. Jeszcze bardziej by mu służyło, gdyby zaczęli oni podkładać bomby np. W latach 70-tych włoskie i amerykańskie służby specjalne np. celowo dopuszczały do aktów terroryzmu ze strony organizacji lewackich (Brigade Rosa, Nuclei Armati Proletari, Lotta Continua, Primea Lina) i inspirowały je, żeby uderzyć w potężną wtedy PCI (Włoską Partię Komunistyczną). Fachowo to się nazywa: "strategia wzmagania napięcia"

• Chodzilo mi o to, że Trzaskow udaje w ten sposób, że nie ma z tymi chuliganami nic wspólnego.

• jest jedno niepokojące zjawisko - komuchy od dawna już dostawały około 10%, więc niby nic dziwnego. Ale - stare komuchy głosują teraz za PO, to 10% to idzie młodość, młodość, młodość. Niby nic dziwnego, że głosują głupio, ale może im się utrwalić.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.