Skip to content

Ankieta 2

edytowano 6 August w Forum ogólne

1 czerwca o godzinie 23:00 dowiedzieliśmy się, kto wygrał wybory prezydenckie.

PKW w całym składzie przyklepała wynik. Ula Wonder Jeleń pogratulowała. Autorytety forumna stwierdziły, że causa locuta. Nawrocik będzie kolejnym prezydentem.

I faktycznie tak się stało. Dziś Karol został zaprzysiężony. I teraz mamy 3 odpowiedzi. Jeśli ktoś zechce wziąć udział, niech rozpocznie wypowiedź od literki A B lub C a potem najlepiej niech uzasadni, a może doda też inną opcję D.

A - nic nie mogło się wydarzyć, nie było żadnego zagrożenia. Wszystkie strachy były tylko na Lachy. To był teatr dla silniczków. Gertych, Bodnar, Czudż.

B - nie było zagrożenia braku zaprzysiężenia Karola, ale podczas odgrywania teatru ktoś wpadł na pomys, że może faktycznie można upiec pieczeń polegającą na opóźnieniu zaprzysiężenia, chwilowego przejęcia urzędu przez Hujownię, podpisania kilku ustaw domykających sytem, ratujących skóry itd.

C - istniało realne zagrożenie. Jeleń pogratulowała, gdyż Orange Man ją nastraszył, ale nie miała zamiaru się poddawać. Miała zamiar zrobić z Czudża kozła ofiarnego. Przed Trumpem rozłożyłaby ręce i powiedziała: Ja cię posłuchałam, ale ten mały Donald ... Jak nad nim zapanować? Jednak (np.) USA znalazła przełożenie na Hujownię (było o tym pisane na forumnie kilka razy) a ten położył wszystkie realne plany.

Komentarz

• loslos
    edytowano 6 August

C z zastrzeżeniem: Hujownia po prostu wykazał się instynktem samozachowawczym. Nie miał powodu, by nadstawiać własną głowę dla Donalda i nic z tego nie mieć. Dodatkowo był w szoku, bo był pewien, że wejdzie do drugiej tury, i liczył na preziowy stolec a przegrał z Brownem i niemal z Zandbergiem i Biejat.

• edytowano 6 August

Myślę, że skoro Vance publicznie oburzał się byłymi wydarzeniami w Rumunii, to i prywatnie coś było mówione na temat przyszłych wydarzeń w Polsce.

Odnośnie aktywowania jakiejś agentury to w sumie nic nie wiemy. Jedynie odnośnie Ryżego Wuja możemy mieć jakąś pewność, bo już nie bawi się w żadne pozory.

• @polmisiek powiedział(a):
    Myślę, że skoro Vance publicznie oburzał się byłymi wydarzeniami w Rumunii, to i prywatnie coś było mówione na temat przyszłych wydarzeń w Polsce.

Odnośnie aktywowania jakiejś agentury to w sumie nic nie wiemy. Jedynie odnośnie Ryżego Wuja możemy mieć jakąś pewność, bo już nie bawi się w żadne pozory.

Czyli A, B czy C?

• D
    Zagrożenie jest nadal. Niestety.
    Smoleńsk.
    cbdo

• Jak wyżej.
    D

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• D = Smoleńsk to co innego. Mnie biega o zabiegi proceduralne.

Oczywiście, że D jest opcją. Wiele razy obserwując ryj tego ryżego stawało mi przed oczami zdjęcie z molo.

• C prim

Istniało zagrożenie, ale to był pomysł polskich radykałów, na zachodzie są zbyt racjonalni. Hołownia i prawdopodobnie większość lewicy i PSL też. A większości PO odjechał peron.

• C Unia podobne rzeczy ćwiczyła w Austrii, Holandii, a podobno Berlusconi też został przez nich odsunięty z funkcji premiera. Hołownia to człowiek Koboski, więc ewentualne przełożenie mogło się dziać przez ten kanał.

• edytowano 6 August

Słabe C. Te głąby na szczęście były przekonane, że wygrają.

Po wyborach już było za mało czasu aby odwalić jakiś numer.
    +
    Nasza strona stanęła na wysokości zadania. ( np. Nawoływanie Dudy aby nie pozwolić im odebrać zwycięstwa etc.. )

• @Wielen powiedział(a):
    C Unia podobne rzeczy ćwiczyła w Austrii, Holandii, a podobno Berlusconi też został przez nich odsunięty z funkcji premiera. Hołownia to człowiek Koboski, więc ewentualne przełożenie mogło się dziać przez ten kanał.

Nie, podobny numer odwinęli tylko w Rumunii. Silvia odsunęli, ale parlamentarnie. W Austrii i Holandii siły antyunijne wygrywały wybory, ale tylko w rozumieniu byli największą partią, samodzielnej większości nigdy nie mieli.

• Presja UE (i "państw narodowych") zrobiła swoje. Nagonkę na Heidera i Fortuina pamiętam doskonale. Na Silvio wykonano bodaj szantaż zadłużeniem Włoch, choć szczegóły mi się już zatarły.

• Ale to były nagonki medialne, teraz też są, a nie nieumozliwienie objęcia urzędu, na który ktoś został wybrany. Ile mandatów dostały ich partie, tyle objęli.

• @trep powiedział(a):
    D = Smoleńsk to co innego. Mnie biega o zabiegi proceduralne.

Oczywiście, że D jest opcją. Wiele razy obserwując ryj tego ryżego stawało mi przed oczami zdjęcie z molo.

Obserwowałam dziś uważnie ryżego. On nie spocznie i już zapewne knuje opcję Smoleńsk 2. Nie będzie zważał na żadne procedury.
    Zatem obstaję przy D.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• chyba raczej C

Oczywiście, Ryżemu z pewnością marzy się jeszcze Smoleńsk2, ale "postarzał się car ojczulek, postarzał".

• donald chciałby D, całym sobą to okazuje, twarz i oczy zdradzają instynkt mordercy ale takiego wiecie co to w plecy nóż wbije zdradziecko a nie stanie twarzą w twarz....
    On mi się kojarzy zawsze z tym Efiliatesem z Trachis

• Skoro popisujemy się znajomością herstorycznych herosów, to pozwólcie wspomnieć o królu ateńskim, Kodrosie.

Za panowania Kodrosa Attyka została najechana przez Peloponezyjczyków. Wyrocznia delficka przepowiedziała najeźdźcom zwycięstwo, o ile ci oszczędzą króla Aten[1][2]. Kodros dowiedział się jednak o tym proroctwie i postanowił poświęcić swoje życie dla ratowania miasta. W przebraniu ubogiego człowieka wyszedł poza mury miejskie udając, że zbiera drewno. Napotkawszy żołnierzy wroga, wdał się z nimi w utarczkę i zginął z ręki jednego z nich. Po tym wydarzeniu Peloponezyjczycy, świadomi swojej klęski, odstąpili od najazdu i wrócili do domu[1][2].

https://pl.wikipedia.org/wiki/Kodros

• Mnie Kolega przypomniał innego króla greckiego Kreona , w którego wcieli się M Czechowitz czyli mis uszatek z kabaretu starszych panów

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.