Być może WAŻNE (dla właścicieli działek)
Ktoś mi powiedział, że (nie)rząd szykuje niezły numer - nie wiem czy to prawda, ale warto sprawdzić.
W 2026 mają powstać nowe MPZP i jeśli ktoś ma działkę budowlaną a nie pójdzie do urzędu gminy i nie złoży stosownego wniosku (być może innego w każdej gminie) to jego działka od 01.01.2026 nie będzie już budowlaną i straci gros wartości (jak nie całoś).
Ponoć po to trzeba iść do urzędu gminy, gdyż na stronie urzędu gminy może wisieć jakiś formularz nieaktualny - wypełnimy go, złożymy, a potem powiedzą nam, że nieaktualny.
Słyszałem to od więcej niż jednej osoby w tym od dwóch związanych z nieruchomościami.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Przy okazji kolejny okaz do mojej kolekcji:
To dotyczy tylko działek które znajdują się poza MPZ.
Nie mam zamiaru się spierać, gdyż nic na ten temat nie wiem (w podstawowym znaczeniu słowa "wiedzieć"), ale dochodziły do mnie różne sygnały i zadzwoniłem do właścicielki biura nieruchomości i uzyskałem informację jw. Ona twierdziła, że mają być nowe MPZP i tak dalej jak w wątku.
Jeśli się czegoś dowiem, to napiszę. Mówiłem to dziś koleżance i ona mówi, że też o tym słyszała i że ponoć są niezłe kolejki. Może ty być sprawa jak run na makaron w marketach ale znając thuska to może być coś na rzeczy.