Skip to content

Resortowe dziecko zdemaskowane, czyli "A nie mówiłem!"

edytowano 15:19 w Forum ogólne

Zasadniczo jestem dość skromnym człowiekiem, ale tym razem się pochwalę. Moja intuicja nie zawiodła (choć poza nią była też wiedza na temat mechanizmów robienia kariery w realiach pookrągłostołowych). Chodzi o Piotra Zychowicza. Co do oceny tego osobnika raczej na naszym forum nie ma sporu (lecz gdzie indziej niestety tak dobrze nie jest). Otóż dawno temu, jeszcze w czasach forum IV RP, napisałem, że warto by sprawdzić jego rodzinę, bo pachnie "resortowością". Nie chodziło tylko o antypolskie tezy, ale też o nagłaśnianie ich, fetowanie go, lansowanie przez Empik, a zwłaszcza o zostanie w wieku 22 lat zastępcą działu w ogólnopolskiej gazecie. No i wyszło szydło z worka, dopiero po kilkunastu latach.
Sam zainteresowany kreował się na antykomunistę (cha cha cha!) i potomka ziemiańskiej rodziny z Kresów. Tymczasem okazuje się, że jego rodzice (oboje!) byli dziennikarzami "Trybuny Ludu", a ojciec jeszcze dodatkowo agentem wywiadu SB, pracownikiem Interpressu (agencji często wykorzystywanej do zadań agenturalnych) oraz lektorem w KC PZPR. Szczegóły w artykule w linku:
https://wpolsce24.tv/polska/ujawniono-prawde-o-gwiezdzie-internetu-piotrze-zychowiczu,67800

Komentarz

• Hahaha! Ech, my prorocy. Tylko dlaczego pozostali są takimi debilami?

• z dresiarzami nie wchodzi się w polemikę.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.