@Filioquist powiedział(a):
...a propos - ja się nie znam, ale chętnie zasięgnę opinii kogoś, kto się zna - na ile takie manipulacje są częścią samego systemu?
A formułując pytanie nieco inaczej - czy penalizowana jest w praktyce i w istocie sama manipulacja czy raczej niezdarność manipulanta, przez którą wychodzi ona na jaw i zagraża zaufaniu prostaczków do systemu?
Kolego, na giełdzie idzie o pieniądze, często duże. Jeśli do wyścigu kolarskiego stanie jeden kolo na motorowerze, to pozostali go zajebią - nie dlatego, że są święci, tylko dlatego, że nie chcą, by konkurentowi było łatwiej. Nie inaczej z oszustwami na giełdzie.
...czy jest Kolega Profesor przekonany do tej analogii? Akurat kolarstwo?
Ja się nie znam, ale coś tam słyszałem a tu np. piszą:
@trep powiedział(a):
To który się sprzedał za drobne?
Nie doczekałem się odpowiedzi.
...aaaa umknęło mi - taka była opinia kolegi.
Kolega nie ze służb, więc nie przypuszczam by miał dowody nadające się do użycia w sądzie. Jedynie jak Poirot - poszlaki, które wystarczą mądrej głowie.
Obserwował decyzje zapadające w ministerstwach, urzędach i zarządach. Założył dość być może na wyrost, że nie stoi za nimi głupota. A jeśli nie głupota, to skuteczność lobbingu.
@trep powiedział(a):
Kolega nie ze służb, więc nie przypuszczam by miał dowody nadające się do użycia w sądzie. Jedynie jak Poirot - poszlaki, które wystarczą mądrej głowie.
Obserwował decyzje zapadające w ministerstwach, urzędach i zarządach. Założył dość być może na wyrost, że nie stoi za nimi głupota. A jeśli nie głupota, to skuteczność lobbingu.
Czyli jak zwykle, jak z pegazusem, funduszem sprawiedliwości itd.
@trep powiedział(a):
...nie jak zwykle
I kolega i moja skromna osoba byliśmy ludźmi pracującymi z PiS i dla PiS, bez żadnych związków politycznych czy osobistych z ZiS. Dla ZiS jesteśmy pisiorami z wilczym biletem. Ja poniekąd mam pod górkę również z powodu współpracy z Kościołem i pracy na rzecz Kościoła, którą zresztą w różnych formach nadal kontynuuję, i wcześnie i teraz 100% społecznie.
Więc nie, nie jak zwykle. Zupełnie nie jak zwykle.
ps.
Na fundusz sprawiedliwości najbardziej narzekali koledzy posłowie z PiS, zazdrościli ziobrystom zawzięcie ich extra funduszu wyborczego.
pps.
Więc mnie trepie nie zaczepiaj tak, bo naprawdę ja byłem w środku a Ty tyle wiesz co z Republiki
Jean-Luc Mélenchon, lider największej skrajnie lewicowej partii we Francji, twierdzi, że muzułmanki są wolne, a to chrześcijanki są uciskane:
„Chrześcijaństwo jest patriarchalne, a kobiety muszą się zakrywać i podporządkowywać mężczyznom. W islamie kobiety podporządkowują się tylko Bogu, dlatego ich zasłona symbolizuje wolność i godność”.
Komentarz
...czy jest Kolega Profesor przekonany do tej analogii? Akurat kolarstwo?
Ja się nie znam, ale coś tam słyszałem a tu np. piszą:
https://www.rowertour.com/blog/doping-w-kolarstwie
...wypadałoby zatem zapytać analogicznie - czy giełda bez kantów typu IT jest w ogóle możliwa?
Kolarz złapany na dopingu zostaje za-je-ba-ny, na przykład Lance Armstrong. A przecież sportowcy walczą o fistaszki, jeśli porównać z giełdą.
.
...kluczowe słowo złapany
A jak twierdzą sami kolarze - nie ja - kanty są tak powszechne, że... cytat wyżej.
👣
🐾
🐾
Oczywiście, że słowo złapany jest kluczowe w cywilizacji zachodniej. Opieramy się na pojęciu prawdy materialnej, nie?
...chyba że wrobiony albo poświęcony, inne kluczowe pojęcia
ps.
prawda materialna "w rozumieniu przepisów" ;-)
re. pkp cargo:
...fantastyczne! Stres jest największym zabójcą tudzież wrogiem jakości życia a starzy i tak wkrótce umrą
...nie jak zwykle
I kolega i moja skromna osoba byliśmy ludźmi pracującymi z PiS i dla PiS, bez żadnych związków politycznych czy osobistych z ZiS. Dla ZiS jesteśmy pisiorami z wilczym biletem. Ja poniekąd mam pod górkę również z powodu współpracy z Kościołem i pracy na rzecz Kościoła, którą zresztą w różnych formach nadal kontynuuję, i wcześnie i teraz 100% społecznie.
Więc nie, nie jak zwykle. Zupełnie nie jak zwykle.
ps.
Na fundusz sprawiedliwości najbardziej narzekali koledzy posłowie z PiS, zazdrościli ziobrystom zawzięcie ich extra funduszu wyborczego.
pps.
Więc mnie trepie nie zaczepiaj tak, bo naprawdę ja byłem w środku a Ty tyle wiesz co z Republiki
Nie oglądam.
...Republika jest użyta jako synekdocha przekaziorów pisiorskich
Nie oglądam, nie czytam.
Ocieplanie islamu. ^
Tak jak to:
Jean-Luc Mélenchon, lider największej skrajnie lewicowej partii we Francji, twierdzi, że muzułmanki są wolne, a to chrześcijanki są uciskane: