Premier Beata. Jesienią.
Godzinę temu prezes PiS ogłosił, że zgłosił
Beatę Szydło na kandydatkę na premiera w przypadku wygrania jesiennych wyborów parlamentarnych.
Oglądam (słucham) konwencję na żywo...
=
To chyba jedak szach dla PO,
choć już nie ani zaskoczenie, ani nie zignorują tej kandydatury, jak w przypadku kandydatury na prezydenta.
Oczernianie, że za Dudą stoi Kaczyński, obrazki (tysiąc słów!) jak ściągając maskę Dudy, pojawia się Kaczyński,
nie powiodły się w kampanii prezydenckiej, więc nie powtórzą, nie wiem, czy pani Beata ma jakieś dzieci piszące na twitterze, ale hak Lisa nie do powtórzenia.
Jakiś kontr-szach będzie. Ciekawym jaki...
/dodane/
Dobry ruch ze względu na Kopacz: kobieta vs kobieta.
/dodane2/
Nazywam się Szydło! Beata Szydło!
The author has edited this post (w 20.06.2015)
Beatę Szydło na kandydatkę na premiera w przypadku wygrania jesiennych wyborów parlamentarnych.
Oglądam (słucham) konwencję na żywo...
=
To chyba jedak szach dla PO,
choć już nie ani zaskoczenie, ani nie zignorują tej kandydatury, jak w przypadku kandydatury na prezydenta.
Oczernianie, że za Dudą stoi Kaczyński, obrazki (tysiąc słów!) jak ściągając maskę Dudy, pojawia się Kaczyński,
nie powiodły się w kampanii prezydenckiej, więc nie powtórzą, nie wiem, czy pani Beata ma jakieś dzieci piszące na twitterze, ale hak Lisa nie do powtórzenia.
Jakiś kontr-szach będzie. Ciekawym jaki...
/dodane/
Dobry ruch ze względu na Kopacz: kobieta vs kobieta.
/dodane2/
Nazywam się Szydło! Beata Szydło!
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
Z mojego "wakacyjnego" okręgu. Prezydent z mojego okręgu pochodzenia. No to jeszcze marszałek z nowego okręgu zamieszkania
PO zrobiło pokaz-porażki, PiS zrobiło
Pokaz
.
Jednak negatywnie odebrano straszenie JK (dwa razy okłamał. że nie będzie premierem, co zrobi trzeci raz? retorycznie pytała Kopacz)
Nie oglądałam konwencji, a ciekawa jestem jak wypadła - Waszym zdaniem- pierwsza mowa B.Sz. Ona sprawia wrażenie solidnej, silnej kobiety. W przeciwieństwie do PEK - jest opanowana, zrównoważona i inteligentna, budząca zaufanie. Myślę, że przypadnie do gustu wyborcom.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Prezesa Jarosława Kaczyńskiego:
https://www.youtube.com/watch?v=3XT0HPsmHMw&sns=fb
Prezydenta-Elekta Andrzeja Dudy:
https://www.youtube.com/watch
i samej kandydatki Beaty Szydło:
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
?
A Beata Szydło jeszcze nie tak dawno temu miała opinię sennej, drętwej i zupełnie bezbarwnej - nawet wielu "naszych" pisało, żeby jej nie wysyłać do mediów, bo słabo wypada. A tu proszę.
Gdzieś czytałam, że Szydło nad sobą pracowała pod okiem fachowców i efekty widać, a pewnie będzie jeszcze lepiej, bo to przecież dopiero jej początki w takiej roli. Odnoszę zresztą wrażenie, że PiS bardzo się sprofesjonalizował pod względem wizerunkowym. Potrafią wyciągać wnioski i iść do przodu, a to dobrze o nich świadczy. Oby tak dalej.
PEK może się pakować.
Na konwencji była świetna. Oglądałem na Republice.
The author has edited this post (w 21.06.2015)
Dlatego strasznie mnie wkurzało dokuczanie tej kobiecie przez Mazurka i tego drugiego (chyba jeszcze w Uważaku pisali, że B. Szydło ostatnio zaszalała w latach 80., zamawiając podwójne kopytka). To przez takie durnowate pisanie hoduje się politycznych celebrytów-pasożytów w rodzaju Kalisza.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Ja się mogę mylić, ale po 'regionalnym pochodzeniu' i doświadczeniu zeń może to oznaczać próbę eliminacji PSLu, bo...
mocny człowiek terenu, i to z południowego Mazowsza (historycznie to chyba ziemia łódzka) może mieć za zadanie mobilizację aparatu w terenie przeciwko nieprawidłowościom wyborczym (Mazowsze to nr 1, zarówno jeśli idzie o aktywność arbuzów, jak i nominalną liczbę głosów) i przeniesienie dużej części kampanii na prowincję. Czyli z +- 7% chcemy urwać 2%, z czego 1% właśnie na ludnym i PSLowskim Mazowszu.
2/ JK byłby świetnym premierem w erze przedtelewizyjnej. Wycofując się daje sobie więcej komfortu do działania, nie wykluczam, że może być zmęczony, w końcu od ćwierćwiecza rozporządza polską polityką
3/ JK po cichu wprowadza system quasi-prezydencki - PAD jako lider i inspirator obozu zmiany, PBS jako główny wykonawca. Moim zdaniem koncept ciekawy i przede wszystkim doceniający mandat, jaki uzyskał prezydent dzięki wyborom powszechnym.
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu