Skip to content

Premier Beata. Jesienią.

edytowano March 2015 w Forum ogólne
Godzinę temu prezes PiS ogłosił, że zgłosił
Beatę Szydło na kandydatkę na premiera w przypadku wygrania jesiennych wyborów parlamentarnych.
Oglądam (słucham) konwencję na żywo...
=
To chyba jedak szach dla PO,
choć już nie ani zaskoczenie, ani nie zignorują tej kandydatury, jak  w przypadku kandydatury na prezydenta.
Oczernianie, że za Dudą stoi Kaczyński, obrazki (tysiąc słów!) jak ściągając maskę Dudy, pojawia się Kaczyński,
nie powiodły się w kampanii prezydenckiej, więc nie powtórzą, nie wiem, czy pani Beata ma jakieś dzieci piszące na twitterze, ale hak Lisa nie do powtórzenia.
Jakiś kontr-szach będzie. Ciekawym jaki...
/dodane/
Dobry ruch ze względu na Kopacz: kobieta vs kobieta.
/dodane2/
Nazywam się Szydło! Beata Szydło!
The author has edited this post (w 20.06.2015)

Komentarz

• Nudą wiało, przemówienia PJK i PBSz słabe.

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
  • No i git.
  • Mniejsza szansa, że będzie jakaś Jezabel
    ;)
    Z mojego "wakacyjnego" okręgu. Prezydent z mojego okręgu pochodzenia. No to jeszcze marszałek z nowego okręgu zamieszkania
    ;)
  • I dobrze.
    :)
  • Dobra konwencja z tego co widziałem. Dobrze zaplanowana i rozegrana.
  • W radiowej trójce o godz. 22. podano,. że w rywalizacji na konwencje, wygrało PiS:
    PO zrobiło pokaz-porażki, PiS zrobiło
    Pokaz
    .
    Jednak negatywnie odebrano straszenie JK (dwa razy okłamał. że nie będzie premierem, co zrobi trzeci raz? retorycznie pytała Kopacz)
  • PJK udowodnił, że nie zależy mu na stanowiskach, a na wygranej obozu patriotycznego. Przeprowadził PiS przez sztormy, uratował przed zatopieniem, a w końcu wzmocnił i doprowadził do pierwszej zwycięskiej batalii. Wszystko wskazuje, ze i druga bitwa zakończy się wiktorią.  Wielki, skromny człowiek.
    Nie oglądałam konwencji, a ciekawa jestem jak wypadła - Waszym zdaniem- pierwsza mowa B.Sz. Ona sprawia wrażenie solidnej, silnej kobiety. W przeciwieństwie do PEK - jest opanowana, zrównoważona i inteligentna, budząca zaufanie. Myślę, że przypadnie do gustu wyborcom.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Maniu, proszę bardzo - przemówienia:
    Prezesa Jarosława Kaczyńskiego:
    https://www.youtube.com/watch?v=3XT0HPsmHMw&sns=fb
    Prezydenta-Elekta Andrzeja Dudy:
    https://www.youtube.com/watch
    i samej kandydatki Beaty Szydło:
    https://www.youtube.com/watch
  • PJK zrobił co należało. Wcale nie jest pewne czy jako premier może mieć większy wpływ na polskie sprawy. Premiera łatwo zaabsorbować bieżącymi problemami, nieustannie bombardować w mediach i skutecznie uniemożliwić mu koncentrację na sprawach strategicznych i priorytetach bieżących. To, moim zdaniem decydujące dla pozostania poza przyszłym rządem. Oczywiście jego negatywny stereotyp w mediach i niezbyt wielkie talety medialne też odgrywaja rolę, ale już niepomiernie mniejszą niż kiedyś.
  • Link z B.Sz. się nie otwiera
    :(

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Nie chce się wkleić cały, nie wiem czemu. Jakby co, niedawno udostępniłam to na fejsie.
  • Szydlo świetna.  Mówi prosto i konkretnie.  Dobrze się tego słucha.  To jakby ta sama szkoła co PAD. Jednak Kaczyński prezentuje się słabiej.  Ma także słabą barwę głosu.  Co z tego że ma wybitny umysł,  że jego polityka jest pochodną wielu lat badań, zbierania doświadczenia,  ponoszenia kosztów. .. Wyborcy tego nie widzą.  To jest ku..ko niesprawiedliwe,  te wszystkie szykany które Jk musiał wziąć na klatę. .. ale taka jest rzeczywistość.
  • rastee
    Szydlo świetna.  Mówi prosto i konkretnie.  Dobrze się tego słucha.  To jakby ta sama szkoła co PAD. Jednak Kaczyński prezentuje się słabiej.  Ma także słabą barwę głosu.  Co z tego że ma wybitny umysł,  że jego polityka jest pochodną wielu lat badań, zbierania doświadczenia,  ponoszenia kosztów. .. Wyborcy tego nie widzą.  To jest ku..ko niesprawiedliwe,  te wszystkie szykany które Jk musiał wziąć na klatę. .. ale taka jest rzeczywistość.
    Dokładnie tak jest.Dodam jeszcze, że Jarosław Kaczyński zaimponował mi tym wszystkim jeszcze bardziej - potrafił zrezygnować z własnych ambicji, żeby ułatwić wygraną. Mimo że byłby merytorycznie znakomitym premierem, tyle że słabszym wizerunkowo, w przeważającej mierze nawet nie ze swojej winy, tylko z winy mediów, które go obrzucały błotem przez wiele lat.
    A Beata Szydło jeszcze nie tak dawno temu miała opinię sennej, drętwej i zupełnie bezbarwnej - nawet wielu "naszych" pisało, żeby jej nie wysyłać do mediów, bo słabo wypada. A tu proszę.
    Gdzieś czytałam, że Szydło nad sobą pracowała pod okiem fachowców i efekty widać, a pewnie będzie jeszcze lepiej, bo to przecież dopiero jej początki w takiej roli. Odnoszę zresztą wrażenie, że PiS bardzo się sprofesjonalizował pod względem wizerunkowym. Potrafią wyciągać wnioski i iść do przodu, a to dobrze o nich świadczy. Oby tak dalej.
  • Świetne wystąpienia, świetna konwencja.  B.Sz. trafi do Polaków, bo jest - jak mówią na Zachodzie - dziewczyną z sąsiedztwa. No i dobrze brzmi, jest przekonująca, ma moc. Ja w ogóle wolę country girls od miejskich intelektualistek wyżywających się w abstrakcyjnych dysputach. Jednem słowem - idealna kandydatura na obecny trudny czas. A, że nie potrafilismy jej bronic gdy nasz kolega zarzucił jej bezbarwność i nijakość? Nie potrafiliśmy, bo jej nie znaliśmy. Wow, lubię takie miłe zaskoczenia
    PEK może się pakować.

• Zarzucano jej, że jest bezbarwna i nijaka, bo rzeczywiście taka była - i nie był to medialny obraz, widziałem ją też na żywo jakieś 2 lata temu. Jednak od tego czasu się wyrobiła. Niesamowicie się wyrobiła!
    Na konwencji była świetna. Oglądałem na Republice.
    The author has edited this post (w 21.06.2015)
  • Rzchanym
    Zarzucano jej, że jest bezbarwna i nijaka, bo rzeczywiście taka była - i nie był to medialny obraz, widziałem ją też na żywo jakieś 2 lata temu.
    Mam inne zdanie. Babeczka od razu mi się spodobała, gdy pierwszy raz ją zobaczyłam w telewizji (w TVP Info) kilka lat temu - jeszcze wtedy zdarzało mi się oglądać publiczną. Zdaje się, że to było wtedy, gdy została wiceprezesem PiS-u. Zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie - osoby sensownej, wiedzącej, czego chce, kompetentnej i silnej. Takich cech oczekuję od polityka.
    Dlatego strasznie mnie wkurzało dokuczanie tej kobiecie przez Mazurka i tego drugiego (chyba jeszcze w Uważaku pisali, że B. Szydło ostatnio zaszalała w latach 80., zamawiając podwójne kopytka). To przez takie durnowate pisanie hoduje się politycznych celebrytów-pasożytów w rodzaju Kalisza.

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • Ano. Mazurek i Zalewski 10 kwietnia 2010 powinni albo stać się poważnymi dziennikarzami albo zająć się sprzątaniem ulic czy co tam umieją.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • A tymczasem Stanisław Karczewski przez cały Jeden na jeden potykał się o własne słowa; jeśli nawet u Rymanowskiego nie daje rady, to  "kruca bomba cało casu" ma na podszlifowanie formy...

• extraneus
    A tymczasem Stanisław Karczewski przez cały Jeden na jeden potykał się o własne słowa; jeśli nawet u Rymanowskiego nie daje rady, to  "kruca bomba cało casu" ma na podszlifowanie formy...
    Karczewskiego wzięli ???
    Ja się mogę mylić, ale po 'regionalnym pochodzeniu' i doświadczeniu zeń może to oznaczać próbę eliminacji PSLu, bo...
    mocny człowiek terenu, i to z południowego Mazowsza (historycznie to chyba ziemia łódzka) może mieć za zadanie mobilizację aparatu w terenie przeciwko nieprawidłowościom wyborczym (Mazowsze to nr 1, zarówno jeśli idzie o aktywność arbuzów, jak i nominalną liczbę głosów) i przeniesienie dużej części kampanii na prowincję.  Czyli z +- 7% chcemy urwać 2%,  z czego 1% właśnie na ludnym i PSLowskim Mazowszu.
  • 1/ Zupełnie inny pomysł na premiera niż Marcinkiewicz. W tamtym przypadku to był królik z kapelusza, w tym - jednak wiceprezes partii, być może szykowana do tej roli od jakiegoś czasu.
    2/ JK byłby świetnym premierem w erze przedtelewizyjnej. Wycofując się daje sobie więcej komfortu do działania, nie wykluczam, że może być zmęczony, w końcu od ćwierćwiecza rozporządza polską polityką
    3/ JK po cichu wprowadza system quasi-prezydencki - PAD jako lider i inspirator obozu zmiany, PBS jako główny wykonawca. Moim zdaniem koncept ciekawy i przede wszystkim doceniający mandat, jaki uzyskał prezydent dzięki wyborom powszechnym.
  • Asad twierdzi, ze PJK dąży do budowy modelu marszałkowskiego (PJK jako marszałek Sejmu i preses największej partii de facto rządzi Polską)  ;)

• Tak też może być.
  • qiz
    Karczewskiego wzięli ???
    Ja się mogę mylić, ale po 'regionalnym pochodzeniu' i doświadczeniu zeń może to oznaczać próbę eliminacji PSLu, (....)
    No cóż, pezetel po tym jak wycofał Zycha z kandydowania na Marszałka Sejmu, okazał się być li tylko wsiową przybudówką partii obciachu. A więc, gen. Pawlak i jego OSP powinni głęboko przemysleć komu służą faktycznie.

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.