Skip to content

Wczoraj chciałem napisać

edytowano March 2015 w Forum ogólne
że jak ktos jest profesorem medycyny i od 20 lat kierownikiem kliniki w II PRL, to na 100% jest tępym bucem i chamem, po szczerym wyznaniu pana dyrektora ministra glupio jednak byloby wyskakiwac z tego typu domysłami:)
The author has edited this post (w 19.06.2015)

Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika

Komentarz

• Zaiste, domysł rychło zmienił się w pewność.
  • extraneus
    że jak ktos jest profesorem medycyny i od 20 lat kierownikiem kliniki w II PRL, to na 100% jest tępym bucem i chamem, po szczerym wyznaniu pana dyrektora
    ministra glupio jednak byloby wyskakiwac z tego typu domysłami:)
    Dlategoż zawsze trzeba POzwolić by się delikwent sam "wyPOwiedział". I jusz wiemy kto on zacz.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Przeczytawszy wywiad - smutne, że z taką postawą jest tak wysoko,
    ale
    problem zostaje: 4 miliony z kasy na jedno dziecko, czy na kilka/kilkanaście. Trudna rola. A podzielić trzeba.
  • W tym akurat temacie oburzamy sie na luzny stosunek pana dyrektora profesora ministra do zbiorowego prawa pracy
    ;)

• ciekawym czy chętnie przyklasnąłby pą profesur gdy na jesień odprawy nie otrzyma

Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
  • "Dziennikarz
    TVN
    pojechał do szpitala w Zabrzu, w którym minister ma co piątek
    pracować
    , i poprosił ministra o odniesienie się do słów Piotra Dudy. Reakcja ministra była zaskakująca.
    Ja szanuję Państwa i dziękuję bardzo. Natomiast, jeszcze na temat, państwo mnie nie zaskakujcie. Jeszcze w taki sposób

mówił
    Zembala ekipie dziennikarzy.
    Proszę Pana jest zasada…
    — mówił zbliżając się do dziennikarza.
    Chcieliśmy spytać o słowa przewodniczącego Dudy
    — wskazał dziennikarz.
    A Pan rozumie te słowa, który przewodniczący Duda powiedział?
    — zapytał butnie Zembala.
    Chciałem, żeby Pan się do nich odniósł
    — tłumaczył dziennikarz.
    Ja zaraz powiem. Państwo nie zaskakujcie mnie, że wtłoczycie mnie w
    swój
    magiel. To jest niemożliwe. Wasz magiel. Niemożliwe"
    Polityczny refleks, wyczucie sytuacji, umiejętność opanowania stresu no i ta piękna polszczyzna! Udał im sie Pan Minister
    :)

• Pani Kopacz to stonoga. Człowiek nie może sobie strzelić tyle razy w stopę.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Już zasympatyzowałem z Panem Ministrem. To znaczy nie tyle z nim osobiście, co z faktem powołania tego akurat miłego pana na ministra.
    Do dobry prognostek przed jesiennym opadaniem liści.
    Miła jest także myśl, że akurat ten człowień znalazł się na ławie wiadomej Placformy.
  • Fakt, że ciężko o większą bucerię.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Nu ale kogo się sPOdziewać szanowni koledzy chcieliby? Kulturalnego erudytę? Mistrza delikatnej lecz kunsztownej frazy? Człowieka humanizmu i kultury?
    No to niestety jest to człowiek z PO. Trza nam dostosowac ekspektacje do POziomu.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Wszystkie "funkcyjne" konowały takie są.

• Poszedł w pieniądze. Jak doniosła kura56 jest on jednym z najbogatszych lekarzy w Polsce, a jak znam to środowisko, tego typu medycy nie nalezą do tych, o których marzą chorzy.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Na Superstacji podali, ze w picie za 2014 rok wykazal 1,1 mln dochodu
    :)
    Edit:1,1 mln to tylko z indywidualnej praktyki lekarskiej, ponadto "W Rubryce "inne dochody" profesor umieścił wynagrodzenie z tytułu: umowy o pracę ze Śląskim Uniwersytetem Medycznym (ok. 5,5 tys. zł miesięcznie), umowy o pracę ze Śląskim Centrum Chorób Serca w Zabrzu (13 818 zł brutto miesięcznie), umowy - zlecenia Ministerstwa Zdrowia (rocznie 12 945 zł.) Marian Zembala wykazał również udziały w spółce Polska Grupa Kardiochirurgiczna sp. z o.o. w likwidacji o łącznej wartości 8 tys. "
    Pan Zembala ma "oszczędności w kwocie 14 131,83 zł oraz 104 dolarów. W jego posiadaniu na zasadzie współwłasności są następujące nieruchomości: dom o powierzchni 250 m², niezabudowana działka o powierzchni 588 m² (wartość 60 tys. zł), działka o powierzchni 586 m² z domkiem letniskowym (wartość 150 tys. zł); niezabudowana działka o powierzchni 588 m² (wartość 60 tys. zł), działka niezabudowana - droga o powierzchni 1 145 m² (wartość 5 tys. zł), działka o powierzchni 170 m² z domem (wartość 600 tys. zł). Nowy minister zdrowia posiada także na wyłączność działkę o powierzchni 586 m²z domkiem letniskowym o wartości 150 tys. zł."
    Pan minister jest tez winny Polskiej Grupie Medycznej Sp. z o.o. 1,3 mln zl. (pozyczka).
    http://pl.blastingnews.com/polityka/2015/06/co-ma-nowy-minister-zdrowia-oswiadczenie-majatkowe-mariana-zembali-za-2014-rok-00443581.html

• fatuswombatus
    Nu ale kogo się sPOdziewać szanowni koledzy chcieliby? Kulturalnego erudytę? Mistrza delikatnej lecz kunsztownej frazy? Człowieka humanizmu i kultury?
    No to niestety jest to człowiek z PO. Trza nam dostosowac ekspektacje do POziomu.
    No jak to.  Spodziewaliśmy się że wielka PO, której tak się balismy, ze ma na pęczki genialnych cwaniaków co tylko czekają by się pokazać.  A tu takie zera? Takie nic?
    Ciągle jestem w szoku.  Jak przemawia Kopaczowa to nie mogę uwierzyć.  Tusk to był jednak geniusz.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.