Wczoraj chciałem napisać
że jak ktos jest profesorem medycyny i od 20 lat kierownikiem kliniki w II PRL, to na 100% jest tępym bucem i chamem, po szczerym wyznaniu pana dyrektora ministra glupio jednak byloby wyskakiwac z tego typu domysłami:)
The author has edited this post (w 19.06.2015)
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
ale
problem zostaje: 4 miliony z kasy na jedno dziecko, czy na kilka/kilkanaście. Trudna rola. A podzielić trzeba.
Boże, użycz mi pogody ducha abym godził się z tym czego nie mogę zmienić, odwagi abym zmieniał to co mogę zmienić i mądrości aby odróżniał jedno od drugiego.
TVN
pojechał do szpitala w Zabrzu, w którym minister ma co piątek
pracować
, i poprosił ministra o odniesienie się do słów Piotra Dudy. Reakcja ministra była zaskakująca. —
mówił
Zembala ekipie dziennikarzy. — mówił zbliżając się do dziennikarza. — wskazał dziennikarz. — zapytał butnie Zembala. — tłumaczył dziennikarz. The author has edited this post (w 19.06.2015)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Do dobry prognostek przed jesiennym opadaniem liści.
Miła jest także myśl, że akurat ten człowień znalazł się na ławie wiadomej Placformy.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
No to niestety jest to człowiek z PO. Trza nam dostosowac ekspektacje do POziomu.
“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”
“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Edit:1,1 mln to tylko z indywidualnej praktyki lekarskiej, ponadto "W Rubryce "inne dochody" profesor umieścił wynagrodzenie z tytułu: umowy o pracę ze Śląskim Uniwersytetem Medycznym (ok. 5,5 tys. zł miesięcznie), umowy o pracę ze Śląskim Centrum Chorób Serca w Zabrzu (13 818 zł brutto miesięcznie), umowy - zlecenia Ministerstwa Zdrowia (rocznie 12 945 zł.) Marian Zembala wykazał również udziały w spółce Polska Grupa Kardiochirurgiczna sp. z o.o. w likwidacji o łącznej wartości 8 tys. "
Pan Zembala ma "oszczędności w kwocie 14 131,83 zł oraz 104 dolarów. W jego posiadaniu na zasadzie współwłasności są następujące nieruchomości: dom o powierzchni 250 m², niezabudowana działka o powierzchni 588 m² (wartość 60 tys. zł), działka o powierzchni 586 m² z domkiem letniskowym (wartość 150 tys. zł); niezabudowana działka o powierzchni 588 m² (wartość 60 tys. zł), działka niezabudowana - droga o powierzchni 1 145 m² (wartość 5 tys. zł), działka o powierzchni 170 m² z domem (wartość 600 tys. zł). Nowy minister zdrowia posiada także na wyłączność działkę o powierzchni 586 m²z domkiem letniskowym o wartości 150 tys. zł."
Pan minister jest tez winny Polskiej Grupie Medycznej Sp. z o.o. 1,3 mln zl. (pozyczka).
http://pl.blastingnews.com/polityka/2015/06/co-ma-nowy-minister-zdrowia-oswiadczenie-majatkowe-mariana-zembali-za-2014-rok-00443581.html
Ciągle jestem w szoku. Jak przemawia Kopaczowa to nie mogę uwierzyć. Tusk to był jednak geniusz.