Czy po ewntualnym dosciu PiS do wladzy
bedzie sprawiedliwosc czy raczej gruba kreska?
I czy PiS planuje nacjonalizacje bankow, i inne kroki ulatwiajace walke z neokolonialnym wyzyskiem?
Bo w otwartym polu nie mamy zadnych szans na konkurencje z Zachodem. Zadnych.
I kiedy PiS przedstawi jakis pozytywny program? Na osmiorniczkach i nienawisci nie da sie dlugo jechac.
Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
I czy PiS planuje nacjonalizacje bankow, i inne kroki ulatwiajace walke z neokolonialnym wyzyskiem?
Bo w otwartym polu nie mamy zadnych szans na konkurencje z Zachodem. Zadnych.
I kiedy PiS przedstawi jakis pozytywny program? Na osmiorniczkach i nienawisci nie da sie dlugo jechac.
Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
https://www.youtube.com/watch
A PO, niezaleznie co o sobie mysli, konczy w stylu SLD. I mam nadzieje, ze dalszy los tej partii bedzie podobny. Mialo byc uporzadkowanie, praworzadnie, uczciwie. A wyszlo jak zawsze. Przemoc skrywana za autorytetem lub jakims wyzszym celem pokazala swoja naga, obrzydliwa twarz. Nikt nie rozmawia z ludem, nawet nie probuje tlumaczyc, nie ma zadnego celu, dryfujemy w niewiadomym kierunku. Co wiecej, utrzymanie obecnego kursu prowadzi na pewno do katastrofy. Obietnice z Okraglego Stolu przypominane dzisiaj brzmia jak szyderstwo badz jako psychomanipulacja. Media, w wiekszosci, zamiast stac sie zrodlem informacji przejely funkcje dezinformacyjna. W wielu dziedzinach nastapilo dziwne oderwanie slow od rzeczywistosci. Nie probuje sie zrozumiec i zastanawiac nad ta druga ale w sposob, jak sie wydaje, bezrefleksyjny i arogancki kreuja ja az dochodzi do bolesnego pekniecia. Zdezorientowani ludzie sa bierni i podejmuja decyzje wbrew swoim oczywistym interesom. Obecna "demokracja" stala sie ukrytym ale idealnym autorytaryzmem, gdzie silami ekonomicznymi rozbito wiezy miedzyludzkie, a co najgorsze poczucie tozsamosci a nawet utarte schematy myslowe, w tym zwiazki przyczynowo skutkowe i zdrowy rozsadek. Wydaje sie, ze przywrocenie obecnego stanu do wymarzonych standardow republikanskich bedzie trwalo lata.
Nie wiem kto wysadza PO z siodla. Ale nie wiem tez komu mogloby zalezec na zatrzymaniu tego procesu,
I jeszcze jedno. Nastapila przewidywana katastrofa. I to na wielu poziomach, nie tylko tych widzialnych, omawianych w mediach i nawet na prawicowych portalach. Korzenie sa wazne, nie mozna jednym gestem odciac sie od przeszlosci lub ja wyprzec. I nie jest to katastrofa spowodowana "zlym" PiSem tylko bledami strukturalnymi, niezgodnoscia tego co w mysli a tym co w rzeczywistosci.
Nie mam wiecej czasu a moznaby powiedziec znacznie wiecej.
The author has edited this post (w 11.06.2015)
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
W XX wieku byly trzy totalitaryzmy: nazizm, komunizm i totalitaryzm informacyjny. Na Zachodzie na pewno ktos go juz jakos nazwal i opisal.
I wymyslil nowy.
Szydło. Beaty Szydło
.