Skip to content

Dlaczego Tusk..

edytowano March 2015 w Forum ogólne
nie chodził do Sowy?
Powiedzcie mnie mądrzy ludzie bo się mi to nie klei? Był za sprytny?  Chodzil gdzie indziej?  Jak to jest ee...?

Komentarz

• Wszystkich taśm nie znamy, a podobnież są jakoweś inne, ciekawe1.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Nie wiadomo, czy nie chodził. Podobno nagrany jest.
    http://niezalezna.pl/58727-gmyz-ujawnia-kto-ma-nagrania-tuska-tasme-kupiono-za-60-tys-zl

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • "
    nie wiem czy mogę podać nazwisko.
    Powiem, że kupił tę taśmę za 60 tys. zł człowiek, który uchodzi za dość znanego detektywa w Polsce"
    "ja nie chcę mówić kto tu oszukuje, ale jak palnę w ten rudy łeb"
    :D
    Ktoś zna innego znanego detektywa? Inna sprawa, że ostatnio dość cicho o nim.
    The author has edited this post (w 16.06.2015)
  • Lepiej załozyć, że był na tyle sprytny że do Sowy i podobnych nie chodził i rozmów w niesprawdzonych knajpach i na cmentarzach nie prowadził. Wydaje się, że jednak górował nad swoim otoczeniem sprytem, ostrożnością i inteligencją. Trudniej uwierzyć, że takich rozmów, jeśli chodzi o treść i styl, jak jego podsłuchani podwładni, nie prowadził. To on był niekwestionowanym liderem tego środowiska i widocznym zarządcą jego siły i wpływów. Czy w tych miejscach gdzie je prowadził były podsłuchy? Obserwując "profesjonalizm" naszych służb specjalnych, tych wewnętrznych, kontrwywiadowczych, oraz ich lojalność wobec państwa, można  z góry założyć że były i to wiele i że nagrania znajdują się w wielu sejfach.
    The author has edited this post (w 16.06.2015)
  • Jakoś ciężko mi uwierzyć że PO to Tusk+banda idiotów,  ale tak to wygląda.  W takim razie wygraliśmy.
  • rastee
    Jakoś ciężko mi uwierzyć że PO to Tusk+banda idiotów,  ale tak to wygląda.  W takim razie wygraliśmy.
    POpełniacie drodzy koledzy i żanki wielobłąda i to dwugarbatego.
    Tusk to nie WSIowy głupek. Tusk to charakter seryjnego mordercy pokroju Teda Bundy'ego lub, jeśli kto woli fikcyjnych psychopatów, Hannibala Lectera. Tacy planują dokładnie, a ich psychoza nie pozwala im na wyluzowanie w VIP-poskim pokoju z Algidą na kolanach.

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • rastee
    Jakoś ciężko mi uwierzyć, że PO to Tusk+banda idiotów,  ale tak to wygląda.
    Też tak uważam. Co więcej - jest to efekt lat świadomej działalności Tuska.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • los
    rastee
    :
    Trzeba jednak założyć, ze w tej bandzie idiotów jest kilku uczniów godnych mistrza. Czujność jest konieczna. Zapewne zdecydują o przeniesieniu się do innej bandy, bo ta już jest spalona i wypalona.
  • No dobra jest jeszcze Układ, banki, służby, kilku oligarchow... ale układ ciągle trwa. Pod tym względem nic się nie zmieniło. Tylko ze ta cała machina której tak się byliśmy ten cały ogrom zla, teraz się zaciął i wygląda żałośnie.  Oczywiście zawsze tak było i Sienkiewicz mówił o tym na taśmach.  (Panstwo polskie istnieje tylko teoretycznie. ..) Owszem jak kogoś chcieli wykończyć to potrafili,  ale juz jakieś większe cele już poza zasięgiem.  Wszystko jak z Barei, tyle że nieszczęścia ludzkie realne. PRLbis.
    Tusk jest wielkim iluzjonistą.
  • rafalodnowa
    los
    :
    rastee
    :
    Trzeba jednak założyć, ze w tej bandzie idiotów jest kilku uczniów godnych mistrza. Czujność jest konieczna. Zapewne zdecydują o przeniesieniu się do innej bandy, bo ta już jest spalona i wypalona.
    Niby którzy.  No może Schetyna i HGW ale to jednak nie ten "czar"
  • rastee
    No dobra jest jeszcze Układ, banki, służby, kilku oligarchow... ale układ ciągle trwa. Pod tym względem nic się nie zmieniło. Tylko ze ta cała machina której tak się byliśmy ten cały ogrom zla, teraz się zaciął i wygląda żałośnie.  Oczywiście zawsze tak było i Sienkiewicz mówił o tym na taśmach.  (Panstwo polskie istnieje tylko teoretycznie. ..) Owszem jak kogoś chcieli wykończyć to potrafili,  ale juz jakieś większe cele już poza zasięgiem.  Wszystko jak z Barei, tyle że nieszczęścia ludzkie realne. PRLbis.
    Tusk jest wielkim iluzjonistą.
    Diabeł nie oszukuje na transakcjach, słusznie jest patronem handlu. Za duszę daje jednak dary robiące wrażenie.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.