Stan umysłu nadleminga Michała Nowosielskiego
Całość listu
,
a teraz kilka smaczków :
The author has edited this post (w 30.05.2015)
,
a teraz kilka smaczków :
Żeby skłonić Państwa do przeczytania następnego listu otwartego, jaki w ostatnich dniach wystosował do Was kolejny rozczarowany Wasz Wyborca, pozwolę sobie nadmienić na początku, żeTo bardzo ważny list. Kilka strategii narracyjnych już jest realizowanych, stan umysłu nadleminga, ukazuje ich postrzeganie naszej strony oraz do kogo będzie adresowany przekaz.
jestem
nie tylko typowym przedstawicielem Waszego elektoratu i - jak do tej pory - lojalnym obrońcą Waszych poczynań, ale także
współautorem wszystkich Waszych kampanii wyborczych od roku 2007
- czyli wszystkich, które wygraliście (..)
Drodzy Państwo, piszę do Was przejęty i zaniepokojony, jak chyba jeszcze nigdy w całym moim dorosłym życiu. Ten mój niepokój wynika nie tyle z faktu, że
oto Prezydentem mojego kraju zostanie za chwilę plastikowa marionetka skonstruowana i sterowana przez chorego z nienawiści obsesjonata o zapędach dyktatorskich.
Nie! Na szczęście Prezydent w tym kraju zarządza głównie pracującymi w jego pałacu kucharzami.
(..)
Wasz wyborca nie jest lewicowy, czy prawicowy. Wasz wyborca jest zadowolony z życia i z optymizmem patrzy w przyszłość.
Strategia Waszych konkurentów nie polega na zabieraniu Wam centrowego elektoratu, ani młodzieży! Strategia PiSu polega na wmawianiu Waszym potencjalnym wyborcom, że jest dużo gorzej niż jest, polega na wkurzaniu ich. I oni zaczynają w to wierzyć, bo Wy nie robicie nic, żeby temu zapobiec. Nie robicie zupełnie nic, żeby utwierdzić ludzi w przekonaniu, że 4 lata temu (i 8 ) dokonali właściwego wyboru.
I oto największy paradoks polskiej polityki ostatnich lat: mamy najbardziej zadowolone społeczeństwo w historii - tak mówią wszystkie badania - i to
zadowolone społeczeństwo wyrzuca Prezydenta, który był gwarantem i stróżem tego zadowolenia i zamienia go na jakiegoś baristę, którego największą zasługą jest to, że rozdawał kiedyś rano kawę przy wejściu do metra
.
(..)
The author has edited this post (w 30.05.2015)
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Pinokio, maliniak, plastikowa marionetka, pijarowski produkt, barista... Mam nadzieję, że PAD ma twardą skórę.
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
A panu Nowosielskiemu dziękujemy za pokazanie, jak wygląda prawdziwa ciemnota i oszołomstwo.
http://wiadomosci.onet.pl/list-otwarty-do-zawiedzionych-wyborcow-po-piszacych-listy-otwarte/ej5v00
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
- ma kasię z publicznego podpięcia (i tu groźba, jak nie będę zadowolony, to będe służył innemu, który mi zagwarantuje odpowiedni poziom zadowolenia)
- aspiruje do kasi z publicznego podpięcia więc się stara
- chce poprzez identyfikację choć mentalnie przynależeć to 'zadowolonych z życia, patrzących z optymizmem w przyszłość' bo to mu pomaga pokonać dysonans poznawczy i sumienie
Z tym, że autor tego listu to nawet jeszcze wyższa półka, o ile napisał prawdę, to jeden z autorów zniszczenia wspólnoty narodowej w Polsce!Na jego miejscu bym się z cienia nie wyłaniał.
"Jeżeli nie popierasz PO to najprawdopodobniej jesteś frustratem lub oszołomem "
.
Pan wprawdzie robi z siebie idiotę ale
petunia nie omlet
- czy jakoś tak podobnie..
Jest, jak przecież napisał,
współautorem wszystkich Waszych kampanii wyborczych od roku 2007
- czyli wszystkich, które wygraliście (..).
A kampanii parlamentarnej czas zacząć.
Ja jednak sądzę, że ćpanie powoduje nieodwracalne zmiany w mózgu na dłuższą metę. P. Michał powinien odstawić ten towar jak najszybciej.
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."