Skip to content

Straszenie PiSem jest obciachowe!

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
W dniu w którym uda się nam rozpowszechnić taki mem - PO rozwieje się w nicość jak senny koszmar. Nie będzie już nawet wrogiem, którego da się uderzyć.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Tymczasem w Usiech...
    Kaczyński, podobno, widziany jak straszył Bogu ducha winnych ludzi grając na Dudzie..
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4yTgMf1cOcQ
    The author has edited this post (w 26.05.2015)

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Instynkt samobojczy w PO stanie sie tematem wielu prac z pogranicza politologii, socjologii i psychologii. A ja gdybym byl z PO, zwrocil do filologow greckich, ktorych zreszta najchetniej by zwolnili, bo sa jak w dramacie greckim: czego nie zrobia, to pogorsza swoje polozenie. Nie moga niczego obiecac na powaznie bo wielu obietnic nie dotrzymali, nie moga na niby bo jest to widoczne. Gdy nie atakuja PiSu, ten rosnie, gdy atakuja ten rosnie jeszcze bardziej. To fatum, gniew Erynii, nie wiem jak tam oni to sobie tlumacza we wspolczesnym chaosie swiatopogladowym. Byc moze ciagle spostrzegaja sie jako najlepsza, najfajniejsza, najnowoczesniejsza partie tylko glupi motloch tego nie widzi...
    A strach przed Kaczynskim, ktory mial mobilizowac teraz wylacznie paralizuje. Do tego, kazdy kto w swoim naturalistycznym ogladzie swiata przyzwyczail sie do stawania po stronie zwyciezcy, musi uznac, ze zostal zwyciezony.
    EDIT: post z forum GW
    :)
    hermilion
    godzinę temu
    Polityka według PO:
    :rząd: jest dobrze
    :ludzie: nie jest dobrze
    :rząd: jest dobrze
    :ludzie: zrobimy referendum aby pokazać co nas boli
    :rząd: jest dobrze, w doopie mamy wasze referenda
    :ludzie; nie jest dobrze wypiprzamy z kraju gdzie jest lepiej
    :rząd: jest dobrze, jedźcie w piii... bez was bedzie lepiej
    :ludzie: nawet za PiS było lepiej
    :rzad: jest dobrze ...

Jeżeli ziarno pszenicy wpadłszy w ziemię nie obumrze, zostanie tylko samo, ale jeżeli obumrze, przynosi plon obfity.
  • Ależ już jest. Pan Bronisław straszył PiSem przez dwie debaty, a i tak przegrał z chłystkiem, jak Dudusia określił aparat partyjny PO. W dodatku - zauważył ktoś - Duda wyciągnął do urn w drugiej turze o 2 miliony swoich zwolenników więcej niż w I turze.
  • widzialem gdzieś wpis: lepiej frank po 8 zl niż Duda prezydentem, to poyeby, na szczęście odchodzą w niebyt, na moje już po nich
  • To samo myslalem. Tylko tak mozna tego mema zlikwidowac.
    Od czasu do czasu wpada mi pomysl jak to zaczac ale kazdy maj jakiesp powazne wady. Na przyklad ostatni - koszulka utrzymana w stylistyce muzyki metalowej z Antuanem, taka jak kuce nosza, tylko ze zamiast zespolu metalowego jest Antuan.
    Tak jak metalowcy maja frajde ze wystraszyli babcie bo maja koszulke z trupimi czachami, tak nasza koszulka sprawialaby zatrzaskiwanie okiennic w Wilanowie.
    Oczami wyobrazni widze Davida, Samuela i podobnych wrzucajacych ironiczne foty w takim czyms, hyhy
  • A w naszym skromnym zakresie - na dowolny lemingowy tekst o PiSie odpowiadamy: Ale op-ciach! Straszenie PiSem jest strasznie op-ciachowe! Jak Bronek-Lewatywa nurmalnie cha cha cha cha!

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Cała ofensywa popkalczeroa jest potrzebna, koszulki, wlepki, kubki, nalepki na samochody, ramki na tablice rejestracyjne, smycze, każdy gadżet obecny w przestrzni medialnej. Zasada identyczna jak z symbolami komunizmu - są obecne wszędzie i nikt się ich nie boi, Che jest ikoną popkultury. Natomiast symbole III Rzeszy... No, więc trzeba to zmieniać, Antuan jest bardzo plastyczny, nadaje się, grunt to dobre hasła wymyśleć.
  • polmisiek
    Od czasu do czasu wpada mi pomysl jak to zaczac ale kazdy maj jakiesp powazne wady. Na przyklad ostatni - koszulka utrzymana w stylistyce muzyki metalowej z Antuanem, taka jak kuce nosza, tylko ze zamiast zespolu metalowego jest Antuan.
    Mówisz i masz
  • tom.vinci
    widzialem gdzieś wpis: lepiej frank po 8 zl niż Duda prezydentem, to poyeby, na szczęście odchodzą w niebyt, na moje już po nich
    Jak Komorov wygra to wszystko może być po dychu: frank sz., benzyna litr i chlebek. A najtańsza gorzałka to nawet za trzy dychy, bo warto wprowadzić minimalne ceny alkoholu!

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Dziś u mnie w pracy, przerażona leminżka:
    - Ale Polsce grozi wojna, bo wygrał Duda!
    - O ile wiem, wojny wywołują przegrani! - to mój młody kolega, I tura Kukiz, II tura Duda.
    - To PO ma wywołać wojnę?!
    - Jak ma czym!

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • A może spróbować w drugą stronę, sprowadzając rzecz do absurdu, czyli na koszulce podpis "Zaraz cię zjem!" No cuś w stylu Górskiego, ale personalnie pod zdjęciem.
    To moje jest do doopy, ale niech młodzi ruszą głowami nad lepszym hasełkiem
  • los
    A w naszym skromnym zakresie - na dowolny lemingowy tekst o PiSie odpowiadamy: Ale op-ciach! Straszenie PiSem jest strasznie op-ciachowe! Jak Bronek-Lewatywa nurmalnie cha cha cha cha!
    Lepisj działa argumentacja nie wprost: Skomentowanie lamentów cytatem "
    Zamienią Saska Kępę na Beatę Kępę".
    A jeżeli interlokutor nie łapie o co biega to dobija się go pełnym zdziwienia "
    To nie oglądasz kabaretów
    ".
  • mmaria
    A może spróbować w drugą stronę, sprowadzając rzecz do absurdu, czyli na koszulce podpis "Zaraz cię zjem!" No cuś w stylu Górskiego, ale personalnie pod zdjęciem.
    To moje jest do doopy, ale niech młodzi ruszą głowami nad lepszym hasełkiem
    Ja bym podpis ciut zmodyfikował: "Zaraz zjem leminga!". Ale sama idea - ho ho tak tak....

W jedności siła!

• Polska jest w ruinie. Gdy leming protestuje dajem mu metaforę:
    - pijaczek sprzedał samochód i za kasę kupił kilka litrów singielmalta i kubańskie cygarety montekristo,
    wpada jego syn i mówi: tata, co ty robisz zrujnowałeś nas! Sprzedałeś samochód ale nie spłaciłeś kredytu tylko rozpieprzyłeś kasę !!!
    Na co pijaczek odpowiada: O czym ty młody pieprzysz! Takiego dobrobytu nigdy na oczy nie widziałeś!!! Zobacz ile singielmalta, zobacz ile cygaretów montekristo! Pamiętaj młody, jak ktoś pije singielmalta i popala montekristo to nie jest zrujnowany tylko krulem rzycia!
    Następnie zadajemy podstępnie pytanie o:
    - dług publiczny, w tym jego struktura walutowa w porównaniu do roku 2007 w aspekcie jego monetaryzacji
    ;
    - fundusz rezerwy demograficznej i co z niego zostało;
    - ile zostało z majątku narodowego i co z kasą z ofe;
    The author has edited this post (w 27.05.2015)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.