Skip to content

Kto handlował budyniem, bigosem i ciasteczkami?

loslos
edytowano March 2015 w Forum ogólne
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Policja-idzie-po-internautow-za-budyn-i-bigos-Odpowiedza-za-zlamanie-ciszy-wyborczej,wid,17569621,wiadomosc.html

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.

Komentarz

• Nie odpuszczają skurwiele.
    Bardzo dobry sposób, by jeszcze bardziej zniechęcić do siebie młodych w internetach. Osobiście stanowczo popieram.
  • Z komentarzy wywnioskowałem że ominęło mnie zaprzysiężenie naszego nowego prezydenta. Tak to jest jak człowiek żyje w ciągłym pośpiechu.
  • I jeszcze w dodatku nie ma maszyny czasu.

Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
  • Maszyny czasu są niebezpiecznie - mogą nas cofnąć do średniowiecza, w którym jak wiadomo rządził PiS.
  • Notowania z bazrku były na jednym z bratnich forów.
    Mnie natomiast bardziej interesuje, jak tam śledztwo
    w sprawie złamania ciszy przez MSZ
    ...
  • Palade na twitterze handlował kiełbasą krakowską i książką Camorra. Będą go karać? Śmiech na cały świat.

Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
  • Zamkną całe Ranczo?

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • Niech zaaresztują cały Twitter. Był handel budyniem, bigosem, kiełbasami, książkami o Camorrze i produktami zakładów mięsnych Duda.
  • Zobaczcie komentarze.
  • agent
    Niech zaaresztują cały Twitter. Był handel budyniem, bigosem, kiełbasami, książkami o Camorrze i produktami zakładów mięsnych Duda.
    Całego ćwitera nie, ale mała pokazówka na wybranych niewykluczona. Po co? Np, żeby zademonstrować, że jeszcze są możliwości uderzenia w rękę podniesioną na władzę. Jeżeli prawdziwe jest założenie, że znaczna część elektoratu PO podąża za siłą, taka demonstacja może być dla partii korzystna. Można też liczyć na próbę zastraszenia innych. Tak czy inacze - jak pisałem w innym wątku - będą próbować z różnych stron.
  • przemk0
    Zobaczcie komentarze.
    To się tak łatwo pisze. A ja nawet nie wiem, na jakim opiniotwórczy portalu mam zobaczać, nie? Daj pan link, panie tego.
  • jezd wewpierszym wpisie

• Nie wiem, na ile to wynika ze starannej pracy admina, a na ile ze słusznego gniewu ludu, ale lud gromko popiera ciszę wyborczą!
  • Rozsądek. Przełożony Głosia Rozsądku?
    :D
    The author has edited this post (w 26.05.2015)
  • Skoro tak, skoro cisza jakaśtam jest święta, to dlaczego czytałam na tym samym portalu, że "nie było zaskoczenia w sztabie kompromorowskiego, tylko smutek, bo informacje o wynikach spływały do sztabu przez cały dzień"?
    jagto więc jest z tą równością wobec prawa? sztaby (tzn. kto konkretnie?) mają zapewniony legalny dostęp do informacji, która dla plebsu jest zakazana? i takie coś śmie nazywać się demo-kracją?
  • Brzost
    Rozsądek. Przełożony Głosia Rozsądku?
    :D
    Głos Rozsądku (jeśli tu mowa o niegdysiejszym koledze) jest elektoratem pana Dudy - o ile znam się na ludziach.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Nie wiem, na ile to wynika ze starannej pracy admina, a na ile ze słusznego gniewu ludu, ale lud gromko popiera ciszę wyborczą!
    Na wp.pl przeszły z onetu płatne trolle.
  • Szturmowiec.Rzplitej
    Nie wiem, na ile to wynika ze starannej pracy admina, a na ile ze słusznego gniewu ludu, ale lud gromko popiera ciszę wyborczą!
    Oczywiście, że popiera. Bo smakosze bigosu jak kania dżdżu pragną rewanżu - jakiegokolwiek.
    Swoją drogą pojawiła się też narracja alternatywana - ściganie handlujących ioformacjami o caneach bywa przedstawiane jako początek PiS-owskiego terroru który już rusza po zwycięstwie Dudy....
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.