Skip to content

Taki tam wywłątek sprzed 3 lat

edytowano March 2015 w Forum ogólne
https://ivrp.pl/viewtopic.php?t=9689&postdays=0&postorder=asc&start=60
Ziobro.
A skoro PiS nie ma już Ziobry, to
ma jakiegoś Ziobro2. Też prawnika, też młodego i też z Krakowa. Jest na liście.
Tylko co z tego? Bronek to Kwach 2 - ma wszystkie jego zalety (w rozumieniu nie zalet obiektywnych, ale cech, które pozwalają wygrać wybory prezydenckie) i żadnej jego wady (w tym samym rozumieniu).
Dlatego jest pytanie czy PiS w ogóle powinien wystawiać kandydata z własnej partii. Nie powinien. Można znaleźć natomiast inną osobę, żeby było na kogo głosować, ale żeby jej porażka nie szła na konto partii. I najlepiej taką z b. ciętymi ripostami, inteligentną, wygadaną itd. I piszącą wierszyki. Dla zabawnej kampanii. Jest na liście.
Prawnik z Krakowa jest na liście jeden, można sprawdzić. Oprócz mnie Dudę sugerował jeszcze Szybszy oraz w ankiecie jeden anonim (można było chyba zaznaczać do 3 kandydatów). Nikt nie wytypował Dudy "solo".

Komentarz

• Pamiętam ten wątek i dałem głos na J. Wojciechowskiego, bo był najbliższy charakterologicznie KaczJarowi (brat Grzegorz polityk, bardzo podobny do europosła, choć nie bliźniak), podobny wzrost i temperament.
    A tu Grzegorz Wojciechowski:
    grzegorz wojciechowski
    W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • Moja "dwójka" (ten od wierszyków) to też Wojciechowski
    :)
    Większość komentatorów go wtedy dawała.
  • rozum.von.keikobad
    Moja "dwójka" (ten od wierszyków) to też Wojciechowski
    :)
    Większość komentatorów go wtedy dawała.
    byłby premierem po JarKaczu
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.