Nawalony koksem fornal kontra pimpek lusterko (PG 18)
albo
rozochocony wódą kierownik gieesu kontra Jasio praktykant magazynier
polityka to zabawa dla dorosłych (adult), realizowana jest na wielu poziomach także tym najprymitywniejszym - walka w klatce,
na tym levelu decydują prawdy zwierzęce znane każdemu dorosłemu osobnikowi, dlatego na pewne gesty baby na targu uśmiechają sie pod nosem, a wygi z petami w gębach milkną zagadkowo,
lud także zna pojęcie : mów co masz do powiedzenia i nie ściemniaj, dlatego każdy zawodnik, który zaczyna dziwnie kluczyć podpada,
ludowi także nieobce jest pojęcie sprawiedliwości, złodzieja czeba obić, chamowi pokazać gdzie asfalt leży, z kłamcą zaś nie wdawać się w dysputy tylko na początek sieknąć z liścia,
nie rozumie tego wszystkiego pedalstwo y ynteligencja
zakladam, że celem sztabu Dudy beło przyciągnięcie wyborców Kukiza y środka niezdecydowanego elektoratu, dlatego też pimpek opluwany przez śmierdzącego podwawelską chama musial siem uśmiechać i mrugać oczami, wszystko to w sytuacyi gdzie cham ma kumpli wicie rozumicie w każdej agencyi i każdym magistracie, a PKW dyszy i czeka na wynik wyborów typu różnica 2 %
wyglądalo to jakby stary pedofil widząc niezdecydowanie na twarzy szukającego swojego zgubionego dziecka rodzica nie dość , że zaczął go pouczać o milosci rodzicielskiej to jeszcze widząc, że może sobie już na wszystko pozwolić , w tym ponurym rozpasaniu, zacząl wrzeszczeć na niego, że dziecko zostawil na chwilę samo,
a to wszystko na oczach niezorientowanych gapiów, którzy slysząc perror starego dziada nagle konstatują: nie, no dobrze mówi, a w ogole co ten rodzic taki niejasny, a może sam to dziecko wydymal i teraz glupka rżnie…?
rozochocony wódą kierownik gieesu kontra Jasio praktykant magazynier
polityka to zabawa dla dorosłych (adult), realizowana jest na wielu poziomach także tym najprymitywniejszym - walka w klatce,
na tym levelu decydują prawdy zwierzęce znane każdemu dorosłemu osobnikowi, dlatego na pewne gesty baby na targu uśmiechają sie pod nosem, a wygi z petami w gębach milkną zagadkowo,
lud także zna pojęcie : mów co masz do powiedzenia i nie ściemniaj, dlatego każdy zawodnik, który zaczyna dziwnie kluczyć podpada,
ludowi także nieobce jest pojęcie sprawiedliwości, złodzieja czeba obić, chamowi pokazać gdzie asfalt leży, z kłamcą zaś nie wdawać się w dysputy tylko na początek sieknąć z liścia,
nie rozumie tego wszystkiego pedalstwo y ynteligencja
zakladam, że celem sztabu Dudy beło przyciągnięcie wyborców Kukiza y środka niezdecydowanego elektoratu, dlatego też pimpek opluwany przez śmierdzącego podwawelską chama musial siem uśmiechać i mrugać oczami, wszystko to w sytuacyi gdzie cham ma kumpli wicie rozumicie w każdej agencyi i każdym magistracie, a PKW dyszy i czeka na wynik wyborów typu różnica 2 %
wyglądalo to jakby stary pedofil widząc niezdecydowanie na twarzy szukającego swojego zgubionego dziecka rodzica nie dość , że zaczął go pouczać o milosci rodzicielskiej to jeszcze widząc, że może sobie już na wszystko pozwolić , w tym ponurym rozpasaniu, zacząl wrzeszczeć na niego, że dziecko zostawil na chwilę samo,
a to wszystko na oczach niezorientowanych gapiów, którzy slysząc perror starego dziada nagle konstatują: nie, no dobrze mówi, a w ogole co ten rodzic taki niejasny, a może sam to dziecko wydymal i teraz glupka rżnie…?
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
http://wpolityce.pl/polityka/244842-roza-thun-w-swoim-zywiole-europoslanka-po-wielbi-bronislawa-komorowskiego-i-kpi-z-andrzeja-dudy-to-bylo-starcie-meza-stanu-i-uczniaka-kolosa-i-malenstwa
The author has edited this post (w 18.05.2015)
Zegar biologiczny tyka potęgując lęk Michnika
I skasujcie ten wątek. Jednak nie musimy się tak bawić, kilka(?) osób nasze forum czyta, bez pisania. Trzymajmy poziom.
Lepiej bym tego nie powiedział.
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
trzeba ci tlumaczyc ile czasu antenowego mial Komora, ile Kukiz, ile Duda i ile Braun?
"Nie myslcie, ze przynioslem na ziemie pokoj. Nie, ale miecz."
Pan Jezus
Natomiast ten wątek pokazał co innego, jak niektórzy (ale wg mnie większość) tzw. prawicowców postrzega politykę. Ważne jest dobre samopoczucie, Korwin masakruje lewawków, Braun miażdży TOK FM, zbierzmy się, pokażdmy ilu nas jest !!! A efekt tego jest taki jest. Prymat wrażenia nad realnym wpływem, dobre samopoczucie to podstawa. A pożniej między błędem statystycznym a 3,5 %. Ponapinało się. Nie wiem jak ocenić debatę Komorowski Duda bo jej nie widziałem, a komentarze są bardzo różne. Faktycznie kto i o co grał w tej debacie ? Bo na pewno nie chodziło o wymianę poglądów (dlatego uważam, że nie ma to sensu). Komorowski chciał się pokazać, że jednak żyje, jest witalny i doświadczony. I mu się udało. Duda ? Już w innym wątku pisałem, że najwyżśzy czas na wygładzanie wizerunku PiSu i odkłamywania historii. Sztabowcy PiSu chyba właśnie skoncentrowali się głównie na tym, żeby Duda był uprzejmy, koncyliacyjny, minimum agresji. Nawet kosztem paru procent, gramy od dużą stawkę, jesienią ktoś zbierze wszystko.
W każdym razie odczucie są skrajnie różne, bo ludzie czego innego od kandydatów wymagają. Patrzymy też przez przyzmat swoich okularów. Natomiast jest jedna branża, która świat obiektywizuje w najbardziej wymierny sposób - to są bukmacherzy. Po debacie kursy na Dudę śladowo się zmieniły, przewaga między nim a Komorowskim się utrzymuje.
JORGE>
https://www.youtube.com/watch
W jedności siła!
"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
juz kiedys wspomnialam, ze nie posiadam wyobrazni politycznej totez nie wyrazam sie w temacie polityki. wyrazam sie o ludziach.
nie bede sie wiec klocic o Brauna, ale prosze cie nie wysuwaj takich zdan, ze ktos sie cieszy bo ktos komus przywalil. blagam: w Wpolityce.pl w czasie kampanii 2 razy bylo o Braunie: "Braun oskarzony" (oni dobrze wiedza, ze znakomita wiekszosc czytelnikow czyta tylko naglowki, wiec kto by tam doczytal, ze po 7iu latach dalej uznaje sie Brauna za winnego pobicia 6iu policjantow) oraz Pyza napisal, ze fenomenem debaty antysystemowcow byl Braun, ktory sie nie rozgadal. hahaha jakie smieszne, zwlaszcza, ze 90% czytelnikow nie wie kto zacz wiec doprawdy nie wiem kto wychwycil dowcip.
i to jest to co ja zobaczylam w tej kampanii: metody "naszych" - przemilczanie i wyszydzanie. jakies deja vu?
rzygac sie chce.
Pan Jezus
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Po pierwsze: nie jest, po drugie: gdyby był, to przecież tego właśnie potrzeba! "Pisowski onet" to i tak kropla w morzu potrzeb, bez "pisowskiego tefałenu" nie ma szansy na równą walkę.
rece opadaja.
Pan Jezus
nie wiemy czy ludzie chca nawalanki, ja raczej watpie bo ni esadze aby moj komentarz byl jedynym niepoprawnym, ktory nalezy wyciac jak raka. od tamtej pory wchodze tam rzadko.
awatar moj i tak im robi reklame ale zapewniam, ze to niechcacy. i z innych wzgledow w ogole...:(
ech...
The author has edited this post (w 19.05.2015)
Pan Jezus
A Duda walczy o to by być prezydentem Polski y nie może wzbudzać kontrowersyji zbytnich, które byłyby późniey wałkowane przez media ...
Miarą sukcesu Dudy w debacie yest "wygrażayąca pięść" Komorowskiego.
The author has edited this post (w 19.05.2015)
Także nie przejmuj się Sista, uszy do góry!
borów, w pierwszej turze z żoną głosowaliśmy na
brauna
, w drugiej
b
ędziemy głosować na Dudę, przyjąłem jednak postawe, że
będę pisał to co czuję szczerze
bez narzucania so
bie jakiegokolwiek ograniczenia, jestem
bowiem zdania, że tylko w ten sposó
b można sie teraz porozumiewać,
chy
ba w tym miejscu na ex catedrze nie musimy się cały czas zagrzewać, pokrzepiać, mo
bilizować, wiemy przecież na kogo głosować,
to co najistotniejsze to że
by nie poddawać siźę hurraoptymizmowi, wciąż
bowiem mam wrażenie, że system dał wygrać Dudzie pierwszą turę że
by fałszerstwo drugiej
było niewiarygodne, dlatego też to , że PIS nie oglosił wyników wy
borów ze
branych przez ruch kontroli wy
borów jest wielkim
błędem, należało w sytuacji gdy zwyciężył Komorowski ogłosić fałszerstwo pierwszej tury
a nie cieszyć się ze zwycięstwa Dudy,
jak chy
ba tu każdy nie mam 100% pewności swoich hipotez, nie wiem czy taktyka Dudy nie odpowiadania ogniem (tak po ludzku mnie to wk.), narzucona mu przez szta
b,
będzie skuteczna czy nie, nie wiem czy fałszerstwo w postaci: damy wygrać pierwszą to w drugiej nie
będą mogli zaprzeczyć, jest już dawno przygotowane czy nie
wiem jedno, mamy do czynienia z czystym chujostwem i należy spodziewać się najgorszego
przepraszam też za dosadny język dlatego dałem pg 18
The author has edited this post (w 20.05.2015)
The author has edited this post (w 20.05.2015)